Treeniahdistusta

Viime viikolla olen joutunut tekemään töitä oman mieleni kanssa melko paljon. Olen tähän saakka noudattanut tarkasti treeniohjelmaani treenipäivien osalta. Maanantaina minulla oli kuitenkin sellainen tilanne, että minun ei yksinkertaisesti ollut mahdollista lähteä lenkille. Minulla oli töiden jälkeen todella oksettava olo ja jouduin siirtämään postireissuakin seuraavalle päivälle, koska voin niin huonosti.

Viime viikon treeneistä ei tullut otettua kuvia, joten kuvia nyt yhdeltä maailman ihanimmalta lenkkireitiltä. Kyseessä on Raisiossa sijaitseva Haunisten allas.

Tiedän täysin, että tuollaisessa olotilassa ei ole mitään asiaa treenaamaan, mutta jostakin kumman syystä podin huonoa omaa tuntoa sohvan pohjalle jäämisestä. Huonon oman tunnon lisäksi pelkäsin, että treenirytmini kärsisi ja harjoittelu jäisi pois päiväohjelmasta kokonaan.

Tiistaina vointini oli jälleen hyvä ja pääsin treenin pariin. Rytmitin harjoitus- ja lepopäivät uudelleen ja kaiken kaikkiaan minulla on ollut oikein hyvä harjoitusviikko. Palasin ajatuksissani tähän erikoiseen pelkotilaan useamman kerran viikon aikana ja mietin kovasti mistä tuo ahdistus kumpusi.

Luulen, että kyse on yksinkertaisesti siinä, että en mistään hinnasta haluaisi palata takaisin vanhaan sohvalla makoiluun. Lyhyessä ajassa niin vointini kuin energiatasoni ovat parantuneet huomattavasti. Nautin juoksemisesta ja sen jälkeisestä tunteesta niin paljon, että en vaihtaisi sitä mihinkään.

Minulla on kuitenkin melkoinen historia liikunnan aloittamisessa ja lopettamisessa. Olen jaksanut hetken ja sen jälkeen intoni on lopahtanut enkä ole saanut itseäni enää liikkeelle. Tiedostan kuitenkin nyt, että lajit ovat olleet minulle vääriä ja sen takia motivaation ylläpitäminen on ollut vaikeaa. Ehkä samanlaista tilannetta ei tule enää. Joudun varmastikin työstämään tätä pelkoani vielä moneen kertaan sillä esimerkiksi flunssat kuuluvat elämään ja tulevat katkaisemaan treenini vielä useaan otteeseen.

Viime viikollakin treenasin neljän päivän sijaan kolmena päivänä.

Tiistaina kävin kävely-/juoksulenkillä. Matka 5,5 kilometriä.

Keskiviikkona pidin lepopäivän.

Torstaina tein vauhtileikittelyn, matka noin 3 kilometriä ja aikaa lämmittelyineen ja jäähdyttelyineen meni puoli tuntia.

Perjantaina jälleen lepopäivä.

Lauantaina kävin aamulla puolen tunnin kävelyllä, jonka jälkeen venyttelin puolisen tuntia. Päätimme mieheni kanssa lähteä myöhemmin vielä polkemaan Turkuun keskiaikaisille markkinoille, jonne meille tulee matkaa noin 8 kilometriä/suunta. 16 kilometriä polkemista, joista 8 reippaaseen vastatuuleen 😀

Lauantain puurtamisen jälkeen päätin pitää sunnuntaina lepopäivän, kun kellokin näyttää jo ylikuormitusta treenien osalta. Tarkoituksena oli tehdä lihaskuntoharjoitus. Pitää varmaankin tällä viikolla tehdä kahteen otteeseen jonkin treenin perään tuo lihaskunto, kun on kahtena viikkona jäänyt tekemättä.

Ihanaa uutta viikkoa kaikille!

-Emilia

hyvinvointi mieli terveys liikunta
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *