Lihattomat pullat

Netflixin lihansyöntiä kritisoivat dokkarit on aivopesseet mut ihan täysin, kun yhä enemmän huomaan selailevani erilaisia kasvisruokareseptejä (mikä on siis vaan hyvä asia!). Lihapullat ovat olleet aikasemmin sellasta perusarkiruokaa, mutta nyt nekin on alkanu jostain syystä tökkimään. Eräs kaunis päivä keittiössä syntykin tällanen versio, kyseessä siis lihattomat pullat. Kuinka mielikuvitusellinen nimi, haha. Juustokuminan maku on melko dominoivassa roolissa, eli jos et tykkää siitä, voi kyseisen mausteen tietenkin korvata jollakin muulla! 🙂 Mulla on muutenkin vähän sellanen periaate, että mitä enemmän korianteria/valkosipulia/mausteita, niin yleensä sen parempi. Näitä pullasia voi kuitenkin tuunata oman makunsa mukaan (jättää esim. chilin/korianterin pois jne.). Näistä tuli tosi hyviä! Maistuivat erinomaisesti tsatsikin kanssa pitaleivän välissä (jos meinaat tarjoilla näitä pitaleipien välissä, kannattaa pullista tehdä hiukan pienempiä), tai itsetehdyn tomaattikastikkeen ja kvinoan/bulgurin kera. Tässä ohjetta.

LIHATTOMAT PULLAT (n. 20 kpl melko isohkoa pullaa)

  • 3 dl punaisia linssejä
  • 2 dl täysjyväcouscousta
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 3/4 dl korppujauhoja
  • 1 sipuli
  • puolikas punainen chili
  • kokonainen valkosipuli (tai useampi kynsi)
  • 4 tl juustokuminaa
  • 2 tl paprikajauhetta
  • 1 tl suolaa
  • ruukku korianteria
  • rypsiöljyä paistamiseen

Murenna kasvisliemikuutio couscouksen keitinveteen, ja keitä ne ja linssit pakkausten ohjeiden mukaisesti. Linssit saa keittää hieman ylikypsiksikin, että niistä tulee kunnon mössöä. Kun linssit ja couscous on valmiita, valuta niistä mahdollinen ylimääräinen keitinvesi pois ja anna jäähtyä. Hienonna sipuli ja chili, murskaa valkosipuli(t), ja kuullota niitä hetki pannulla. Yhdistä linssit, täysjyväcouscous, korppujauhot ja sipuli-valkosipuli-chili-sekoitus. Lisää joukkoon mausteet ja silppua sekaan korianteri. Vaivaa seoksesta tasainen massa. Pyörittele massasta pullia ja paista niitä pannulla öljyssä noin viisi minuuttia (itse paistan tällaisen määrän kahdessa erässä), kunnes ne on saanut joka puolelta hieman väriä. Syö!

WP_20151102_59.jpg

Tähän loppuun vielä tämä. Oon kuunnellu tätä koko aamun kaiuttimista ja kiekunut kertosäkeen mukana niin, että ikkunalasit ovat helisseet. Ihana Adele. <3

Kommentit (6)
  1. Den mystiske mannen
    11.11.2015, 14:49

    Nam, näyttääpä hyvältä, pittääpä kokeilla! 🙂

    1. Jee, suosittelen! 🙂

  2. Oi, onpa kiva resepti! Kokeiluun menee.

    1. Hei, ihan mahtavaa! Tuuhan sit ihmeessä kertomaan että mitä tykkäsit! 🙂 Kiinnostaa tietää et onko nää oikeesti hyviä, vai onko kyseessä vaan joku mun kieroutuneen makuaistin vääristymä. 😀

      PS. Viini + Ismo Leikola toimi, siistiä tuli. 😉

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *