On-Off-On-Off – miten täältä pääsee pois?!

 

Käsi ylös, kuka täällä on ikinä ollut mukana sellasessa säädössä, joka on vaan jatkunut jollain tasolla kaikesta huolimatta? Kenen käsi on vielä ylhäällä, jos mukaan lisätään jokin pitkä ajanmääre (esim. 5 vuotta, köhöm)? Entäs kuka kehtaa vielä myöntää roikkuvansa mukana, vaikka mitään todellista ei ole suhteessa tapahtunut pitkään, pitkään aikaan? Ja onks vielä joku, joka vannoo joka kerta sen toisen nähdessään, että tää oli nyt tässä, mutta kummallisesti seuraavalla kerralla joutuu taas syömään sanansa?

Toivon, että kovin monella ei enää ole käsi ylhäällä. Joudun kuitenkin kattomaan peiliin ja myöntämään sen tosiasian, että mun käteni on ja pysyy ylhäällä. Ja koska oon jollain tasolla ekspertti tässä jutussa (en todellakaan siinä lopettamisessa, vaan lähinnä tiedän kaiken tästä turhautumisesta…), aattelin jakaa tietoni teidän kanssa. Tässä tieteellisesti todistettu kaavani.

 

1. Kieltäminen

 

justfriends.gif

Koko hommahan katoaa, jos sitä ei ole alunperin ollutkaan. Voitte ihan hyvin viettää aikaa yhdessä, käydä leffassa, bilettää, puhua puhelimessa ja lähetellä känniviestejä, joissa puidaan sitä, missä kumpikin on ja oiskohan mahdollista nähdä vielä tänään. Kaikki tämä on ihan ookoo, koska tehän ootte kavereita.  Ja jos joku ystäväsi yrittää muuta väittää ja kehoittaa sinua lopettamaan homman, voit vain pyöräyttää silmiäsi nauraen ja todeta, että te olette vain kavereita. Ja jos ystäväsi ei jostain kumman syystä usko sinua, niin siitä voi jopa vetää pienet kilarit. Ettekö te nyt tajua, että olen aikuinen ihminen ja osaan kontrolloida tunteitani? Ja voi tietty olla, että kaveruudessamme on jotain ehkä pientä muutakin, mutta tämä ihminen on niin tärkeä minulle, etten voi jättää hommaa tähän. Kun olet pitänyt pitkän palopuheesi tajuat noin sadannen kerran, että ehkä te olette jotain muutakin kuin vain kavereita.

 

2. Viha

fakyoufriends.gif

Kun vihdoin olet tajunnut, että homma ei olekaan niin yksinkertainen, ymmärrät myös, ettei ihastuksesi kohde ole ihan helppo tyyppi. Ymmärrät, että siinä on jokin syy, ettei se teidän juttu ole onnistunut: jätkähän on ihan daiju. Tässä vaiheessa sinun pitäisi myöntää virheesi ja poistua takavasemmalle, mutta jostain syystä päätät itsepäisesti roikkua jutussa mukana. Ja sitten tulet vihaiseksi. Todella vihaiseksi. Kukin tietysti näyttää vihaansa eri tavalla – itse suosin passiivis-aggressiivista kommunikaatiota ja suoraa huutamista. Humalassa tottakai.

 

3. Kaupankäynti

 

headstails.gifTämä vaihe alkaa yleinsä siitä, kun joku, joka ei ehkä ymmärrä ihan koko tilannetta, mutisee henkensä alta: oon ihan varma, että te päädytte vielä yhteen. Saatte kauniita lapsia ja menette naimisiin ja elätte onnellisena elämänne loppuun asti. Te ootte niin kun Ross ja Rachel. Pyörität aluksi epäuskoisena päätäsi, mutta ajatus alkaa muhimaan. Hmm. Onhan siinä joku syy, miksi kuitenkin edelleen ollaan väleissä. En kai muuten olisi näin vihainen, ellei tämä ihminen merkkaisi mulle niin paljon. Ehkä nämä on kaikki vaikeuksia, joita muistelemme vanhoina kiikkustuoleissa, onnellisina siitä, että kuitenkin jaksoimme nähdä kaiken sen vaivan ja päädyimme yhteen lopulta. Jos vain hetken tässä vielä venailisin… Kyllä se siitä…

 

4. Masennus

 

diealone.gifYllättäen, asiat eivät muutu, vaikka kuinka toivoisit. Ja koska tämä ei toiminut, mikään ei voi ikinä toimia. Tässä oli se one and only ja toista ei löydy. Istun siis kotona, katon himymiä noin viidettätuhannettakolmatta kertaa alusta loppuun läpi ja lähetän masentuneita whatsapp-viestejä  ystävilleni. Muistelen, että joskus aikoja sitten mietin, etten enää kertaakaan surisi tämän nimenomaisen ihmisen tähden, mutta kappas. 

 

5. Hyväksyminen

 

soover.gifKun tarpeeksi monta kertaa olet lyönyt päätäsi seinään, itkenyt, huutanut, nauranut, luvannut ettet koskaan enää ota yhteyttä, ottanut sen jälkeen ainakin viisi kertaa yhteyttä, luvannut kavereillesi, että konsultoit heitä aina asiassa ja pettänyt lupauksesi, on aika hengähtää. Huomaat, ettet enää mieti kyseistä ihmistä, huomaat, että olit baarissa laittamatta hänelle yhtäkään viestiä. BRAVO! Voit siirtyä maaliin kulkematta vankilaruudun kautta. Keep it up, girl!

 

 

 

 

*****

Ja sitten, main point. Koska olet on-off -oravanpyörässä, niin hyväksymisen jälkeen vietät pari kuukautta hiljaiseloa ja sitten.. kas kummaa. Törmäätte jossain ja taas te olette vain kavereita. Onko jollain jotain ideaa, miten tästä voisi hypätä pois?

suhteet oma-elama oma-elama ajattelin-tanaan
Kommentit (12)
 1. Itselläni kesti moista touhua neljä vuotta, kunnes jotain tietämätöntä tapahtui ja nyt olen jo vuoden ajan saanut kutsua tätä henkilöä avopuolisokseni.. Eli aina ei välttämättä kannata kokonaan unohtaa, koska jotain yllättävää voi tapahtua;)

  1. Onnea onnistumisesta! Yritän ajatella teitä poikkeuksena sääntöön, ettei lähe kuvitelmat ihan villeille urille… 😀

 2. Taas minä Jjjj
  1.3.2014, 03:02

  Moi minä taas täällä! Koin jotain tarvetta tulla tanne purkamaan tilannetta ja kertomaan mun sielunsiskoille että pysykää nyt p**kele lujana. Hyvin meni taas ne pari kuukautta mutta kappas…… mitäs sitten tapahtuikaan! Ja muistakaa aina että vaikka sitä yhtä kaipaisikin niin kyllä siitä tulee ihan jäätävä morkkis kun epäonnistuu!!! Koska sen jälkeen koko prosessi alkaa taas alusta…… Oon niin vihainen itselleni. Täähän on vähän niinkun ois piikkikoukussa. Kun on lopettanut ja kerran sen jälkeen sortuu johonkin miedompaan niin menee pari päivää niin on taas siellä pohjalla. Eihhhh. Help

  1. Apua, voi ei! Tiedän niin ton tunteen, mutta kyllä sä sieltä vielä nouset! Itse olen  havainnut hyväksi keinoksi sen, että kyseisen tyypin nimen alla lukee puhelimessa ”älä soita” ja jos sitä vielä yritän uhmata, niin puhelimeen on kirjoitettu muistiin kaikki ne syyt, miksi ei kannata, vaikka tuntuisi hyvältä idealta ja ihan viimeisenä keinona on vielä kaverille kilauttaminen. Suosittelen kokeilemaan.

   p.s. kiva, että palasit kertomaan edistymisestä. Pidän sormet ristissä, ettet sorru enää piikkiin… 😀

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *