What If?

Entä jos jonain päivänä heräät aamulla ja kaikki on toisin?

Atooppinen iho. Kuulin tuon vuosia sitten kasvohoitajalta. Sinulla on osittain jopa atooppinen iho. Minulla on aina ollut T-alueelta rasvoittuva iho, mutta poskilta kuiva… Olen taistellut finnejä vastaan…. Mutta nyt silmäluomet halkeilevat ja kutisevat. Atooppinen ihottuma.

Vuosien taistelu ihonhoitotuotteiden kanssa jatkuu. Ja syy atooppiselle ihottumalle täytyisi myös löytää. Ehkä koittaa vielä se päivä kun kaikki hajusteet on kiellettävä itseltään. Käytössäni on jo kirjava määrä tuotteita herkälle, kuivalle ja herkälle sekä erittäin kuivalle iholle. Pohdin tänään koko aamun mitä kaikkea käytän päivittäin, mitä uutta olen alkanut käyttää. Eilinen apteekki reissu verotti reilut 75 €. Koska halusin kaikista parhaat tuotteet: Eau Thermale Avène. Tällä tuotesarjalla hoidin ihottuman viimeksi silmäluomistani. Mutta nyt se ryökäle levittäytyy jo otsalleni. Kurtistelen kulmiani peilin äärellä ja raskain mielin laitan meikkipussin jäähylle. Ei meikkiä.

Ne pienet sanat lohduttavat hieman. ”Kulta, olet kaunis. Et tarvitse meikkiä.”

Tiedän olevani turhamainen. Vuosi takaperin ovesta ulos astuminen ihmisten ilmoille, ilman meikkiä, olisi ollut jotain aivan liian julmaa. Se ei vain olisi voinut tulla kysymykseenkään. Nyt huokaisen ja totean vain että valmistautumiseen menee huomattavasti vähemmän aikaa ja vaivaa. Vaikka totuus on että ihottuman hoito tulee viemään aikaa ja vaivaa vieläkin enemmän.

Otin pitkän suihkun, koska se tekee hyvää. Toisin kuin toitotetaan että se kuivattaa. Se on atooppiselle iholle hyväksi. Ja kosteutusta perusvoiteilla unohtamatta. Kesä ja aurinko parantaa viimeistään. Toivossa elän ainakin.

 

”My teacher says real beauty is on the inside.”

”That’s just something ugly people say.”

/Valehtelija, valehtelija

 

marilyn-monroe-being-normal-is-boring.jpg

kauneus iho meikki oma-elama
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *