Ladataan...

Kokemukseni Klaus K:sta on heinäkuulta 2018.

Huoneen kuvaus hotellin omilta sivuilta:

”Sky Loft -huoneissa on korotettu makuuhuonealue, rento oleskelualue sohvaryhmineen ja työpöytä. Tilaa on totuttua enemmän ja joissakin huoneissa on kattoikkuna. Moderni väritys, designvalaisimet ja ylellinen kylpyhuone sadesuihkuineen ovat niitä pieniä lisiä, joista usein matkustava tai hotellihuoneelta paljon odottava asiakas ilahtuu. Sky Loft -huoneet ovat rauhallisia, näin korkealle eivät kaupungin äänet juuri yllä. Halutessaan Sky Lofts –asiakkaat voivat käyttää erillistä sisäänkäyntiä.”

Aloimme suunnitella häitämme loppukeväästä 2017 ja hääyöpaikan varaaminen oli heti seuraava asia, jonka hoidimme juhlapaikan varaamisen jälkeen. Koska hääjuhlapaikkamme oli maanläheinen, tahdoin hääyölle ökygloriaa. Kahden hääyön viettoon Helsingin Klaus K:n puitteet sopivat siis paremmin kuin hyvin.

Alun alkaen tarkoitus oli, että ottaisimme toiseksi yöksi matalamman profiilin halvemman huoneen, mutta sen jälkeen, kun olin soittanut hotellin asiakaspalveluun, olinkin varannut sen samaisen ihanan Sky loft-huoneen seuraavaksikin yöksi, koska sen sai -50 % hintaan su-ma-väliseen yöpymiseen.

Kaksi yötä Klaus K:n luksuksen keskellä korvasi häämatkan, jollaista emme voineet vuonna 2018 tehdä.

Klaus K:ssa oli valittavana viidenlaisia sviittejä hääyön viettoon. Edullisin huone olisi ollut 275 e/yö, kallein Sky Sviitti 755 e. Otimme toiseksi kalleimman Sky Loftin (335 e/yö lauantaista sunnuntaihin), koska hintaero suhteessa luksuksen nousuun ei ollut niin iso verrattuna pariin matalamman profiilin huoneeseen. Kihlattuani hiukan kauhistutti kallis hotelliyö, mutta perusteluni elämyksellisyydestä meni onneksi läpi. Emmekä todellakaan harmitelleet kertaakaan jälkeenpäin Sky Loftista maksamista!

 

Otin hääyön kylkeen hotellin ”hääpaketin”, joka tarkoitti sitä, että meitä odotti huoneessamme illalla pullo kuohuvaa ja tapas-lautanen sekä erikoisyllätyksenä marja- ja suklaalautanen. Hääaamiainen (joka osoittautui todella runsaaksi!) tarjoiltiin meille huoneeseen etukäteen sovittuun kellonaikaan ja lisäksi lähtöpäivään kuului myöhäisempi huoneenluovutus.

Huoneessa meille oli valittu valmiiksi viehättävä tunnelmavalaistus ja radion oma taustamusiikkikanava jätetty päälle. Musiikkigenre vaihtui vuorokauden aikojen mukaan, todella elegantti yksityiskohta!

Aamiaisen esillepano oli mykistävän kaunis ja makumaailma silkkaa laatua! Ihastelimme yksityiskohtia ja makustelimme hartaudella kaikkea tarjottimelta löytynyttä. Aamiainen oli niin runsas, että kätkimme osan herkuista baarikaappiin odottamaan iltapäivän välipalanälkää.

Ainoa miinus luksus-majoittumisessamme liittyi aamiaistarjottimeen: Sitä ei oltu noukittu pois sillä välin, kun olimme Living Day Spassa, vaan meidän piti pyytää erikseen huonepalvelua hakemaan rippeet ja astiat muualle.

Klaus K todellakin on designhotelli. Jäimme huoneessa tuijottamaan ihastuksissamme milloin mitäkin yksityiskohtaa, jopa suihkuveden säädin oli mielestämme upea. Kylpyhuoneen suihkun yläpuolinen katto oli kokonaisuudessaan valaisin ja sadevesisuihku tuntui aivan ihanalta. Näyttäviä viinilaseja olisimme tahtoneet ostaa kotiin muistoksi, mutta ne olivat loppuneet.

Parina yksityiskohtana mainittakoon vielä ilonamme ollut kattoikkuna (voin kuvitella, miten hienoa olisi tuijotella kattoikkunasta ulos talvella, kun tähdet näkyvät, tai sateella) sekä huoneeseen kannettu lappilainen lähdevesi, joka oli nimenomaan "smooth spring water".

Olimme hiukan miettineet mahdollisuutta maksaa fine dininista häitä seuraavalle päivälle, mutta oli oikea valinta jättää sunnuntaille ainoastaan Helsinki Living Day Span hemmotteluhoito ja nauttia loppuaika omassa tahdissa hurmaavasta huoneesta. Söimme siis illallista Klaus K:n italialaisessa Toscanini-ravintolassa. Kumpikaan meistä ei ollut syönyt pitkään aikaan kunnolla, joten vedimme aika tiukassa tahdissa annokset pastaa. Oman annokseni chilin ja hummerivoikastikkeen liitto toimi aika helkkarin hyvin!

Aterian jälkeen kävimme kurkkaamassa kattoterassilta maisemat ennen kuin laskeuduimme jälleen Sky Loftin huomaan.

Huoneeseemme johtivat omat portaat. Koko Sky Loft-alue oli erillään muista hotellin huoneista eli käytävillemme pääsi vain oikeanlaisella avainkortilla. Myös oman sisäänkäynnin käyttäminen olisi ollut mahdollista (eksyimme tuolle ulko-ovelle vahingossa), mutta kuka nyt tahtoisi hiippailla takaovesta, kun kerrankin on mahdollisuus purjehtia tällaisen hotellin pääovista sisään ja ulos!

 

Kalevala on innoittanut käytävätaidetta, mutta aulassa tunnelmassa oli mukana Tomppa. Sateenkaariparina meitä ilahdutti todella paljon hotellin arvomaailma, joka kävi ilmi Klaus K:n nettisivuilta:

"Klaus K hotelli on jo vuodesta 2005 profiloitunut suomalaisena gay friendly hotellina. Meille kyse ei ole seksuaalisuuden korostamisesta vaan arvomaailmasta, jossa jokaista vastaantulijaa kohdellaan yhdenvertaisesti ilman ennakko-oletuksia.[...] Klaus K Hotellin nuorekas tiimi on koulutettu palvelemaan jokaista ja he saavat kaikki vieraamme tuntemaan itsensä tervetulleiksi. Meille GLBT tarkoittaa ihmisiä."

Maanantaina pääsimme kokemaan myös Klaus K.n aamiaissalin. Jälleen kerran kaikki yksityiskohdat oli hoidettu tyylillä. Ruokailuun saapujilta ei missään vaiheessa kysytty huoneen numeroa, vaan jokainen sai käydä noukkimassa tarjonnasta itselleen mieluisat palat ja istua rauhassa paikoilleen. Jossain vaiheessa pöytämme eteen pysähtyi niin miellyttävän näköinen ja oloinen nuori herrasmies, että jäimme Virpin kanssa vain tuijottamaan häntä suut auki. Nuori mies kysyi, saisiko meille olla smoothie-shotteja ja siinä samalla hyvin diskriitisti tiedusteli huoneemme numeroa. Miten hienosti hoidettu tilanne (HSP tykkää taas!).

Suurin osa aamiaisen tarjonnasta oli kotimaista tuotantoa. Jokaisen suupalan kylkeen oli laitettu lappu, josta pystyi näkemään, mistä päin mikäkin herkku oli kotoisin.

Suosittelen mitä lämpimimmin Klaus K:ta esimerkiksi hääpäivän tai hääyön viettoon; ainakin tällaisille yksityiskohdat huomaaville hattarapäille kyseessä oli ikimuistoinen kokemus.

 

Kokonaishinta kahdelle yölle ja hääpaketille oli 473 euroa (la-su yö 335 e ja su-ma  138 e).

Huoneiden hinnat vaihtelevat, edellä mainitulla summalla me saimme minihoneymoonimme puitteet, kun teimme varauksen toukokuun lopulla 2017.

 

 

Ladataan...

”Candles & Champagne For Two

Romanttinen kokovartalohoito kahdelle.

Pariskunnille tuoksuva ja tunnelmallinen tunnin kestävä kokovartalohieronta parihuoneessamme kynttilän valossa, rauhallisen musiikin hyväillessä korvia. Kiireetön tunnelma. Mahdollisuus höyrysaunan käyttöön ennen hierontaa. Saunomisen yhteydessä tarjoillaan nautittavaksi lasilliset kuohuviiniä & pientä purtavaa. Romanttinen lahjaidea kumppanille! Yhteiskesto 2h.”

Meillä ei ollut mahdollisuutta lähteä häämatkalle häidemme jälkeen, koska puolisolleni ei ollut ehtinyt kertyä yhtäkään lomapäivää. Häämatkan sijasta vietimme pidennetyn viikonlopun mittaisen honeymoonin kotikaupungissamme Helsingissä ja koska meillä ei ollut aikaa, panostimme jokaiseen minuuttiin maksamalla luksuksesta. Häitämme juhlittiin lauantaina 7.7.2018 ja kumppanini pyysi työpaikaltaan palkattoman vapaan maanantaille, jotta saimme viettää kaksi yötä get-away-tunnelmissa.

 

Yksi osa mini-honeymooniamme oli hulppea sviitti Klaus K:ssa, josta kirjoitan oman tekstinsä. Tässä postauksessa keskityn toiseen honeymoonimme osatekijään, rentouttavaan elämykseen Helsinki Living Day Spassa.

Olin varannut meille hoitopaketin "Candles & Champagne For Two". Kokonaisuuteen kuului tunnin pituinen laskeutuminen kiireettömään tunnelmaan höyrysaunan, kuohuviinin ja hedelmävadin kera omassa rauhassa. Kahdenkeskistä tunnelmaan laskeutumista seurasi tunnin kestävä kokovartalohieronta. Olin valinnut nimenomaan Living Day Span romanttisen hemmotteluhoidon, koska he tarjosivat mahdollisuutta olla hemmoteltavana samassa huoneessa rakastetun kanssa. Toisella tutkimallani vaihtoehdolla Day Spalla parihoidot tehtiin eri huoneissa.

 

Living Day Span tunnelma oli lupausten mukaisesti kiireetön ja lämminhenkinen, tunsimme itsemme todellakin tervetulleiksi. Koko alakerta oli varattu vain meitä varten, siellä saimme vaihtaa rauhassa kylpytakit päällemme, käyttää höyrysaunaa ja nauttia kuohuviiniä ja makupaloja. Henkilökunta oli liikuttavan ystävällistä ja meitä ohjattiin tiloista toisiin hellävaroin ja huomaavaisesti (HSP tykkää!).

Living Day Spalla on kauniit, boutique-tyyliset puitteet.

Alakerran pukuhuonetila oli sisustukseltaan rauhoittava ja jäimme ihailemaan erilaisia yksityiskohtia juomalaseista lähtien. Höyrysaunan lämpö oli sopiva alkurentoutus keholle ja sen hämäryys ja hiljaisuus puolestaan mielelle.

Sovitun ajan päästä meitä tultiin ystävällisesti hakemaan varsinaiseen hierontaan. Yläkerrassa meitä odotti tuoksuva ja tunnelmallinen tunnin kestävä kokovartalohieronta parihuoneessa kynttilän valossa, rauhallisen musiikin soidessa. Hierontahuoneen hoitopedit olivat lämmitettyjä ja hoidon jälkeen saimme pukeutua alakerrassa yhtä tunnelmallisessa miljöössä kuin mistä olimme aloittaneetkin. Tämä elämysmatka oli nautintoa kaikille aisteille.

 

Kauneushoitola oli täydellinen levähdyspaikka, se oli juuri sitä, mitä olin tavoitellutkin. Hääjärjestelyt olivat nostattaneet minulle melkoisen stressin ja loppuvaiheessa aloin kärsiä jopa unettomuudesta, mikä oli minulle uutta. Living Day Span hemmotteluhoito mieltä hivelevine ympäristöineen ei olisi voinut tulla yhtään parempaan saumaan.

 "Candles & Champagne For Two"-hoito maksaa 280€ / pariskunta. Kokemus oli ehdottomasti hintansa arvoinen, muistan edelleen, miten lumoavaa kaikki oli. Olen käynyt aika monissa erilaisissa hieronnoissa ja muutamassa hemmotteluhoidossa, mutta tämä elämys oli aivan täydellinen. Kirjaimellisesti mitään ei puuttunut.

 

Ladataan...

Puolisollani on ollut jo vuosia tapana ilahduttaa itseään valmistamalla tunnelmallisia jalkahoitoja. Yksin asuessaan kumppanini päätti, että hän voisi osoittaa rakkaudellista huolenpitoa ja hemmottelua itse itselleen. On tärkeää muistaa olevansa hyvää tekevien hetkien arvoinen, asui sitten yksin tai ison perheen ympäröimänä. Monelle oman itsen rakastaminen vaatii opettelua ja matka itsensä ilahduttamisen opetteluun voi aloittaa vaikka suomalla keholleen tuoksuvia jalkahoitoja.

Tavattuani kultaseni, olen päässyt osaksi näitä rentouttavia tuokioita.

Puolisoni jalkakylpyhetkiin kuuluu aina tunnelmallinen valaistus. Tähän tarkoitukseen sopivat luonnollisesti kynttilät, mutta useimmiten käytämme vanhaa suolalamppuani, jonka valo on rauhoittava ja pehmeä ja joka on elävää tulta turvallisempi vaihtoehto. Valoisina kesäiltoina laskevan auringon valo itsessään rauhoittaa mieltä.

 

Hoitavan kylpyveden voi luoda monella tapaa, mutta viime aikoina olemme käyttäneet epsom-suolaa. Epsom-suolan kerrotaan mm. rentouttavan lihaksia, pehmentävän ihoa ja auttavan turvotuksiin, kun sitä käyttää kylvyssä. Käytettävän veden lämpötilan kannattaa mieluummin olla vähän liian kuumaa kuin käden lämpöistä, sillä avoimessa soikossa vesi muuttuu helposti haaleaksi. Lämpöinen vesi tuntuu lähes kietoutuvan väsyneiden jalkojen ympärille.

Kaiken kruunaa eteerinen öljy, jota lisätään soikkoon muutama tippa. Tällä hetkellä meillä on käytössämme männyn tuoksu, joka on ainakin omaan nenääni aivan hurmaava.

Ja koska tarkoituksena on tarjota kaikille aisteille lepoa, on taustalle valittava sopiva musiikki. Puolisollani on taito koota erilaisia musiikkilistauksia ja hänen Spotifystaan löytyy listauksia kaikkiin tilanteisiin; kotikylpylän aikana kuuntelemme meditatiivista, instrumentaalista musiikkia. Joku muu nauttisi ehkä eniten klassisesta musiikista tai vaikka seesteisestä indie-popista.

 

Jalkapohjan kuivaaminen ja raspaus sekä tarpeen vaatiessa kynsien leikkaus kuuluvat myös asiaan. Loppusilauksena jalkapohjat rasvataan itselle mieluisalla rasvalla.

Lämmin, tuoksuva vesi hellii ihoa ja raajoja, mutta omasta mielestäni oleellisempaa on, miten se hellii mieltä. Jalkoja liottaessaan, kaunista musiikkia kuunnellessaan ja eteeristä öljyä tuoksutellessaan, voi laskeutua siihen ajatukseen, että minä ansaitsen tämän kaiken. Että minä olen niin arvokas ja rakas itselleni, että haluan nähdä vaivaa tarjota keholleni ja mielelleni tämän hetken.

 

Ladataan...

Blogin tuorein elämys tuleekin sitten olemaan vauhdikkaampi seikkailu. Meillä on tänä viikonloppuna kylässä 12- ja 15-vuotiaat nuoret ja lähdimme yhdessä kokeilemaan Helsingin kauppakeskus Redin viihdekeskus Virtual Planetia.

Olin jo etukäteen tutkinut VR:n kotisivuilta, että heillä oli tarjota 6 -paikkainen simulaattori nimellä ”VR Family”, ajatus yhdessä koettavasta virtuaalisesta vuoristoradasta tuntui hauskalta. Paikalla ei ollut meidän lisäksemme muita asiakkaita, joten pääsimme masiinan kyytiin heti, kun olimme valmiita.

12-vuotiaalla kävi tuuri, sillä Virtual Planetiin saapuessamme toinen kävijä päätti jättää yhden hengen ajelun kesken huonon olon takia, jolloin varhaisteini pääsi ajelemaan loput valmiiksi maksetusta kyydistä. Laitteena oli VR Racing ja peliksi oli valittu avaruusteemainen rata, jolla liikkuvaa vaunua pitää osata ohjata ratilla.

 

VR Familyyn valitsimme Canyon roller-nimisen ajelun. Oli hauskaa kiitää yhdessä lasten kanssa villin lännen maisemissa ja monipuoliset tehosteet toivat kokemukseen todellisen liikkeen ja vauhdin tunnun.  Suunnilleen puolessa välissä minulle ja puolisolleni tapahtui se, mikä monelle aikuiselle tapahtuu pyörivissä laitteissa eli alkoi tulla heikko happi. Meidän kummankin oli suljettava silmämme loppuajelun ajaksi, jottei tulisi liian huono olo (lievä kuvotuksen tunne tosin jatkui monta tuntia virtuaaliajelun jälkeen).

Teinit sen sijaan eivät olleet millänsäkään, 15-vuotiaan mielestä rata olisi voinut jatkua pidempäänkin ja nuorempi kokeili yhteensä kolmea eri ajelua.

Tarjosin yhteisen kanjonikokemuksen jälkeen nuorimmaiselle vielä yhden virtuaalielokuvan, kun hän oli niin innoissaan. Niinpä mukula pääsi valitsemaan vielä kolmannenkin laitteen ja hän päätti kokeilla VR Extreme Challengeria. Extreme Challengerissa kävijä seisoo liikkuvalla alustalla, mutta kyseessä ei ole peli vaan elokuva kuten VR Familyssäkin.

Yhteenvetona todettakoon, että aikuiset ovat vaarassa saada saman efektin kuin Linnanmäen pyörivissä laitteissa, mutta nuoriso nauttii täysin siemauksin. Luulen, että animaatio todellisten maisemien sijaan oli pääsyyllinen huonoon oloon, sillä viime kesänä veimme samaiset lapset ”Flytour XD Helsinki” 4D-matkailuelokuvaan eikä siitä koitunut mitään fyysisiä jälkiseuraamuksia.

Haastattelin jälkeenpäin kolmea laitetta testannutta 12-vuotiasta ja hänen ainoa kritiikkinsä koski sitä, että elokuvat olisivat voineet olla pidempiä. :D Kuulemma haluaa päästä VR:ään toistamiseenkin eli kokemus oli hänelle ilmeisen positiivinen.

 

Hinnat olivat hyvin kohtuulliset.

Yksi kertalippu VR Extremeen maksoi 5 euroa, ja neljän hengen ryhmä pääsi VR Familyn kyytiin 20 eurolla. Nettisivuilla näkyvät hinnat ovat vähän korkeampia, en tiedä, satuimmeko paikalle sopivasti alennuksen aikaan vai mistä oli kyse. Palvelu oli ystävällistä ja miellyttävää, tiskiltä olisi saanut ostaa myös erikoisia limutölkkejä.

 

Pages