Clarion Helsinki, Romance-paketti deluxe-huoneessa

Vietimme ensimmäistä hääpäiväämme viikon todellista päivää myöhemmin Helsingin Jätkäsaaren Clarion-hotellissa. Olin bongannut Romance-pakettitarjouksen ja tarttunut siihen. Vietimme yhden yön samaisessa hotellissa puolitoista vuotta sitten tammikuussa ja tuosta vierailusta jäi niin hyvät muistot, että tahdoimme kokea Clarionin uudestaan toisesta kulmasta.

 

Romance-paketin hinta vaihtelee ajankohdan ja saatavuuden mukaan, mutta me saimme sen hintaan 233 e/yö. Pakettiin kuului kahden hengen deluxe-huone, pullo samppanjaa, macarons –leivoksia, huoneeseen tarjoiltava aamiainen sekä myöhäinen huoneenluovutus. Luonnollisesti myös 16. kerroksen kattouima-allas sekä aina yhtä ihastuttava sauna kuuluivat kokonaisuuteen.

 

Oli vähällä, etten hihkunut itsekseni kirjautuessamme sisään. Saimme tiskillä kuulla, että huoneemme olisi 14. kerroksessa –sen yläpuolella oli vain yksi kerros ennen kattoa. Minusta on ihanaa majoittua ylimpiin kerroksiin, pois maanpinnasta. Tuntuu vähän siltä, etteivät mitkään maan kamaralla pätevät rajoitukset ja pelot yllä minuun enää, kun pääsen tarpeeksi korkealle.

Olin hiukan toivonut merinäköalaa, mutta sitä emme tällä kertaa saaneet. Toki vesi kimmelsi meillekin näkyvästä maisemasta, mutta rakennukset ottivat silti maiseman haltuunsa. En jaksanut kuitenkaan surra asiaa, sillä tämä oli ensimmäinen kerta, kun hotellihuoneessani oli näkymä kahteen eri ilmansuuntaan. Ikkunat kahdella seinällä tuntuivat luksukselta!

Oleskelutilan pöydällä meitä odotti jäissä pullo samppanjaa sekä värikkäät macaron-leivokset. En ole mikään viiniasiantuntija, mutta Lanson oli kyllä huippuhyvää. Kuplat olivat iloisia ja pieniä ja niitä oli paljon. Jälkimaku oli sopivan makea ja se jäi kielelle lepäämään.

Makusteltuamme samppanjalla päätimme käydä pulahtamassa kattoaltaaseen, mistä meillä oli hyvät muistot. Tammikuun pimeydessä paikalla oli ollut lisäksemme vain pari muuta ihmistä. Arvelinkin, että kesäaikaan vieraita olisi enemmän, mutta hämmästyin silti, kun altaassa polski joukko pieniä lapsia kellukkeineen, vesileluineen ja uimaan opetteluineen. Veden pärskeet roiskuivat naamalle ja päiväkoti-ikäisten uimareiden välistä sai pujotella lasilattian ylle päästäkseen. Sensuelli tunnelma oli kyllä kaukana. En ole missään vaiheessa pitänyt Clarionia pikkulapsille suunnattuna perhehotellina, joten olin hiukan yllättynyt. Muistelin kuitenkin, että iltakuuden jälkeen allasalueesta olisi tullut K18, jolloin voisimme kokeilla lillumista uudestaan. Ehkä muistin väärin tai sitten kesäaikaan ikärajoitusta ei ole, sillä myöhemmin pikkulapsia tuntui olevan vieläkin enemmän paikalla. Emme viihtyneet lastenallasta muistuttavassa tilassa kovinkaan pitkään vaan päätimme täyttää kylpyammeemme.

  

Clarionilla on aivan hurmaava saunatila, jonka lauteilta näkyy suuresta ikkunasta kaupungin ylle. Saunan hiljaisuus, lämpö ja rauha yhdistettynä maisemaan ovat ehkä jopa uima-allastakin viehättävämpi kokonaisuus. Saunalla kuitenkin tapahtui outoja. Kävimme lauantaina molemmilla uintikerroilla lämmittelemässä saunassa ja kummallakin kerralla tamineemme vietiin. Ensimmäisellä kerralla aamutohvelini oli viety, joten hiippailin paljain varpain hissiin ja huoneeseemme. Kohtasimme sattumalta käytävällä siivoojan ja sain häneltä uudet tossut tilalle –ne eivät tosin olleet samaa upottavan pehmeää laatua. Toisella kerralla puolisoni kylpytakki vietiin. Onneksi sen taskussa ei ollut mitään, vaan olin laittanut huonekorttimme lukolliseen pikkulokeroon. Todella kummallista, ihan kuin osa hotellivieraista olisi luullut, että naulakkoihin ripustetut kylpytakit ja penkille asetellut tossut olisivat otettavissa kenen vain käyttöön. Aamun saunakäynnillä emme ripustaneet enää mitään naulaan vaan työnsimme kaiken lukolliseen kaappiin, ettei tarvitsisi kävellä paljain jaloin tai ilman kylpytakkia takaisin huoneeseen.

Näkymät ravintolan ikkunapöydästä.

 

Söimme illallista hotellin Kitchen& Table- ravintolassa. Valitsin itse Urban Garden-vaihtoehdoista ”Feel Fresh&Light”-kokonaisuuden (Yrtti-pähkinä quinoa, rapeaa salaattia, pikkelöityjä kasviksia ja minttujogurttia), jonka täydensin grillatuilla portobello herkkusienillä (23 e).

Annokseni oli huippuhyvää! Kaikki maut ja mausteet olivat hienosti harmoniassa keskenään ja täydensivät toisiaan. Täysi kymppi makumaailmalle, voisin tulla Clarionin ravintolaan syömään ilman hotellihuonettakin.

Puolisoni oli ruokalistan kanssa hyvin tavanomaisella linjalla ja valitsi lihapullat pastalla.

Aamiaistarjottimemme.

Aamiaisen sai valita kolmesta vaihtoehdosta: ”Vegan”, ”American” ja ”Passion for healthy”. Puolisoni otti amerikkalaisen aamiaisen pannukakkuineen ja pekoneineen. Itse valitsin vegaanisen aamupalan, mutta jälkeenpäin kadutti, kun en ottanut terveellistä aamiaista, jossa olisi ollut ehkä enemmän mieluista. Sekä vegaanisen että amerikkalaisen tarjottimen mukana tuli iso kasa leipää, jota oli ehkä tarpeettoman paljon. Toisaalta taas en ole koskaan syönyt yhtä hyvää soijajogurttia, olisi tehnyt mieli kysyä sen merkkiä.

Myöhäisen huoneenluovutuksen ansiosta ehdimme käydä vielä kolmannen kerran altaalla ja pakata sen jälkeen rauhassa.

Auringonlasku ikkunastamme.

Clarionin deluxe-hotellihuoneen parhaimpiin puoliin kuuluivat maisemat (joita saattoi ihailla vuoteeltakin käsin), huoneen tilavuus ja hyvä ilmastointi. Monesti hotelleissa ilmastointi tuulee naamaan, tekee huoneilman kuivaksi tai mitä milloinkin, mutta nyt emme huomanneet ilmastointia lainkaan eikä sen säätämiselle tullut missään vaiheessa tarvetta. Kylpyhuonetuotteet olivat myös todella hyviä ja miellyttäviä, Rituals on lempituotesarjojani.

Seuraavia asioita kehittäisin:

Olisi ollut upeaa, jos kylpyhuoneeseen olisi saanut valittua himmeän valaistuksen samalla tavalla kuin Flamingon Harmony-huoneessa. Kylpiessä valaistus on oleellinen osa tunnelmaa.

Huoneen seinille tekisin jotain. Vaikka Flamingon ympäristö ei tukenut K18-huoneen kokemusta millään tavoin, oli itse huone kaunis. Clarionissa ainakin ylempien huoneluokkien seinät voisi maalata harmonisilla sävyillä. Nyt valkoisessa perusseinässä näkyi kolhuja ja raahaumia.

Ja huoneen ulkopuolisista asioista toivoisin, että vaikka illan pari viimeistä tuntia sauna- ja uima-allasosasto olisivat K18-aluetta. Tällöin tulisivat huomioiduksi sekä lapsiperheet että romantiikkaa ja rauhaa etsivät aikuiset.

Tähän kuvaan tiivistyy Clarionin Romance-paketti.
hyvinvointi matkat parisuhde suosittelen
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *