Jalkakylpy kotona

Puolisollani on ollut jo vuosia tapana ilahduttaa itseään valmistamalla tunnelmallisia jalkahoitoja. Yksin asuessaan kumppanini päätti, että hän voisi osoittaa rakkaudellista huolenpitoa ja hemmottelua itse itselleen. On tärkeää muistaa olevansa hyvää tekevien hetkien arvoinen, asui sitten yksin tai ison perheen ympäröimänä. Monelle oman itsen rakastaminen vaatii opettelua ja matka itsensä ilahduttamisen opetteluun voi aloittaa vaikka suomalla keholleen tuoksuvia jalkahoitoja.

Tavattuani kultaseni, olen päässyt osaksi näitä rentouttavia tuokioita.

51549867_2366642776693774_5200196696616730624_n.jpg

Puolisoni jalkakylpyhetkiin kuuluu aina tunnelmallinen valaistus. Tähän tarkoitukseen sopivat luonnollisesti kynttilät, mutta useimmiten käytämme vanhaa suolalamppuani, jonka valo on rauhoittava ja pehmeä ja joka on elävää tulta turvallisempi vaihtoehto. Valoisina kesäiltoina laskevan auringon valo itsessään rauhoittaa mieltä.

 

Hoitavan kylpyveden voi luoda monella tapaa, mutta viime aikoina olemme käyttäneet epsom-suolaa. Epsom-suolan kerrotaan mm. rentouttavan lihaksia, pehmentävän ihoa ja auttavan turvotuksiin, kun sitä käyttää kylvyssä. Käytettävän veden lämpötilan kannattaa mieluummin olla vähän liian kuumaa kuin käden lämpöistä, sillä avoimessa soikossa vesi muuttuu helposti haaleaksi. Lämpöinen vesi tuntuu lähes kietoutuvan väsyneiden jalkojen ympärille.

Kaiken kruunaa eteerinen öljy, jota lisätään soikkoon muutama tippa. Tällä hetkellä meillä on käytössämme männyn tuoksu, joka on ainakin omaan nenääni aivan hurmaava.

Virpin jalat.jpg

Ja koska tarkoituksena on tarjota kaikille aisteille lepoa, on taustalle valittava sopiva musiikki. Puolisollani on taito koota erilaisia musiikkilistauksia ja hänen Spotifystaan löytyy listauksia kaikkiin tilanteisiin; kotikylpylän aikana kuuntelemme meditatiivista, instrumentaalista musiikkia. Joku muu nauttisi ehkä eniten klassisesta musiikista tai vaikka seesteisestä indie-popista.

 

Jalkapohjan kuivaaminen ja raspaus sekä tarpeen vaatiessa kynsien leikkaus kuuluvat myös asiaan. Loppusilauksena jalkapohjat rasvataan itselle mieluisalla rasvalla.

raspi.jpg

Lämmin, tuoksuva vesi hellii ihoa ja raajoja, mutta omasta mielestäni oleellisempaa on, miten se hellii mieltä. Jalkoja liottaessaan, kaunista musiikkia kuunnellessaan ja eteeristä öljyä tuoksutellessaan, voi laskeutua siihen ajatukseen, että minä ansaitsen tämän kaiken. Että minä olen niin arvokas ja rakas itselleni, että haluan nähdä vaivaa tarjota keholleni ja mielelleni tämän hetken.

jalkarasva.jpg

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *