Kaksi hääyötä Klaus K:ssa

Kokemukseni Klaus K:sta on heinäkuulta 2018.

avainkortti.jpg

Huoneen kuvaus hotellin omilta sivuilta:

”Sky Loft -huoneissa on korotettu makuuhuonealue, rento oleskelualue sohvaryhmineen ja työpöytä. Tilaa on totuttua enemmän ja joissakin huoneissa on kattoikkuna. Moderni väritys, designvalaisimet ja ylellinen kylpyhuone sadesuihkuineen ovat niitä pieniä lisiä, joista usein matkustava tai hotellihuoneelta paljon odottava asiakas ilahtuu. Sky Loft -huoneet ovat rauhallisia, näin korkealle eivät kaupungin äänet juuri yllä. Halutessaan Sky Lofts –asiakkaat voivat käyttää erillistä sisäänkäyntiä.”

yöpala2.jpg

Aloimme suunnitella häitämme loppukeväästä 2017 ja hääyöpaikan varaaminen oli heti seuraava asia, jonka hoidimme juhlapaikan varaamisen jälkeen. Koska hääjuhlapaikkamme oli maanläheinen, tahdoin hääyölle ökygloriaa. Kahden hääyön viettoon Helsingin Klaus K:n puitteet sopivat siis paremmin kuin hyvin.

Alun alkaen tarkoitus oli, että ottaisimme toiseksi yöksi matalamman profiilin halvemman huoneen, mutta sen jälkeen, kun olin soittanut hotellin asiakaspalveluun, olinkin varannut sen samaisen ihanan Sky loft-huoneen seuraavaksikin yöksi, koska sen sai -50 % hintaan su-ma-väliseen yöpymiseen.

Kaksi yötä Klaus K:n luksuksen keskellä korvasi häämatkan, jollaista emme voineet vuonna 2018 tehdä.

tapakset.jpg

Klaus K:ssa oli valittavana viidenlaisia sviittejä hääyön viettoon. Edullisin huone olisi ollut 275 e/yö, kallein Sky Sviitti 755 e. Otimme toiseksi kalleimman Sky Loftin (335 e/yö lauantaista sunnuntaihin), koska hintaero suhteessa luksuksen nousuun ei ollut niin iso verrattuna pariin matalamman profiilin huoneeseen. Kihlattuani hiukan kauhistutti kallis hotelliyö, mutta perusteluni elämyksellisyydestä meni onneksi läpi. Emmekä todellakaan harmitelleet kertaakaan jälkeenpäin Sky Loftista maksamista!

 

Otin hääyön kylkeen hotellin ”hääpaketin”, joka tarkoitti sitä, että meitä odotti huoneessamme illalla pullo kuohuvaa ja tapas-lautanen sekä erikoisyllätyksenä marja- ja suklaalautanen. Hääaamiainen (joka osoittautui todella runsaaksi!) tarjoiltiin meille huoneeseen etukäteen sovittuun kellonaikaan ja lisäksi lähtöpäivään kuului myöhäisempi huoneenluovutus.

oleskelutila.jpg

huone.jpg

Huoneessa meille oli valittu valmiiksi viehättävä tunnelmavalaistus ja radion oma taustamusiikkikanava jätetty päälle. Musiikkigenre vaihtui vuorokauden aikojen mukaan, todella elegantti yksityiskohta!

Aamiaisen esillepano oli mykistävän kaunis ja makumaailma silkkaa laatua! Ihastelimme yksityiskohtia ja makustelimme hartaudella kaikkea tarjottimelta löytynyttä. Aamiainen oli niin runsas, että kätkimme osan herkuista baarikaappiin odottamaan iltapäivän välipalanälkää.

Ainoa miinus luksus-majoittumisessamme liittyi aamiaistarjottimeen: Sitä ei oltu noukittu pois sillä välin, kun olimme Living Day Spassa, vaan meidän piti pyytää erikseen huonepalvelua hakemaan rippeet ja astiat muualle.

aamiainen.jpg

Klaus K todellakin on designhotelli. Jäimme huoneessa tuijottamaan ihastuksissamme milloin mitäkin yksityiskohtaa, jopa suihkuveden säädin oli mielestämme upea. Kylpyhuoneen suihkun yläpuolinen katto oli kokonaisuudessaan valaisin ja sadevesisuihku tuntui aivan ihanalta. Näyttäviä viinilaseja olisimme tahtoneet ostaa kotiin muistoksi, mutta ne olivat loppuneet.

lasit.jpg

suihku.jpg

Parina yksityiskohtana mainittakoon vielä ilonamme ollut kattoikkuna (voin kuvitella, miten hienoa olisi tuijotella kattoikkunasta ulos talvella, kun tähdet näkyvät, tai sateella) sekä huoneeseen kannettu lappilainen lähdevesi, joka oli nimenomaan ”smooth spring water”.

kattoikkuna.jpg

Olimme hiukan miettineet mahdollisuutta maksaa fine dininista häitä seuraavalle päivälle, mutta oli oikea valinta jättää sunnuntaille ainoastaan Helsinki Living Day Span hemmotteluhoito ja nauttia loppuaika omassa tahdissa hurmaavasta huoneesta. Söimme siis illallista Klaus K:n italialaisessa Toscanini-ravintolassa. Kumpikaan meistä ei ollut syönyt pitkään aikaan kunnolla, joten vedimme aika tiukassa tahdissa annokset pastaa. Oman annokseni chilin ja hummerivoikastikkeen liitto toimi aika helkkarin hyvin!

Aterian jälkeen kävimme kurkkaamassa kattoterassilta maisemat ennen kuin laskeuduimme jälleen Sky Loftin huomaan.

ikkuna.jpg

Huoneeseemme johtivat omat portaat. Koko Sky Loft-alue oli erillään muista hotellin huoneista eli käytävillemme pääsi vain oikeanlaisella avainkortilla. Myös oman sisäänkäynnin käyttäminen olisi ollut mahdollista (eksyimme tuolle ulko-ovelle vahingossa), mutta kuka nyt tahtoisi hiippailla takaovesta, kun kerrankin on mahdollisuus purjehtia tällaisen hotellin pääovista sisään ja ulos!

 

Kalevala on innoittanut käytävätaidetta, mutta aulassa tunnelmassa oli mukana Tomppa. Sateenkaariparina meitä ilahdutti todella paljon hotellin arvomaailma, joka kävi ilmi Klaus K:n nettisivuilta:

”Klaus K hotelli on jo vuodesta 2005 profiloitunut suomalaisena gay friendly hotellina. Meille kyse ei ole seksuaalisuuden korostamisesta vaan arvomaailmasta, jossa jokaista vastaantulijaa kohdellaan yhdenvertaisesti ilman ennakko-oletuksia.[…] Klaus K Hotellin nuorekas tiimi on koulutettu palvelemaan jokaista ja he saavat kaikki vieraamme tuntemaan itsensä tervetulleiksi. Meille GLBT tarkoittaa ihmisiä.”

käytävätaide.jpg

Tom Of Finland.jpg

Maanantaina pääsimme kokemaan myös Klaus K.n aamiaissalin. Jälleen kerran kaikki yksityiskohdat oli hoidettu tyylillä. Ruokailuun saapujilta ei missään vaiheessa kysytty huoneen numeroa, vaan jokainen sai käydä noukkimassa tarjonnasta itselleen mieluisat palat ja istua rauhassa paikoilleen. Jossain vaiheessa pöytämme eteen pysähtyi niin miellyttävän näköinen ja oloinen nuori herrasmies, että jäimme Virpin kanssa vain tuijottamaan häntä suut auki. Nuori mies kysyi, saisiko meille olla smoothie-shotteja ja siinä samalla hyvin diskriitisti tiedusteli huoneemme numeroa. Miten hienosti hoidettu tilanne (HSP tykkää taas!).

Suurin osa aamiaisen tarjonnasta oli kotimaista tuotantoa. Jokaisen suupalan kylkeen oli laitettu lappu, josta pystyi näkemään, mistä päin mikäkin herkku oli kotoisin.

aamiaisbuffet.jpg

Suosittelen mitä lämpimimmin Klaus K:ta esimerkiksi hääpäivän tai hääyön viettoon; ainakin tällaisille yksityiskohdat huomaaville hattarapäille kyseessä oli ikimuistoinen kokemus.

 

Kokonaishinta kahdelle yölle ja hääpaketille oli 473 euroa (la-su yö 335 e ja su-ma  138 e).

Huoneiden hinnat vaihtelevat, edellä mainitulla summalla me saimme minihoneymoonimme puitteet, kun teimme varauksen toukokuun lopulla 2017.

 

ulko-ovi.jpg

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *