Miksi ihmiset haluavat kokea elämyksiä ja mistä tämä blogi kertoo?

Yhtäkkiä havahdut siihen, että olet elossa. Läsnä tässä hetkessä. Ehkä olet yksin rentoutuneessa tilassa ja tunnet sinua kannattelevan kehosi ääriviivat. Tai ehkä istutkin lähellä rakastettuasi ja näet hänet juuri sellaisena kuin hän on tässä hetkessä. Vai ovatko ympärilläsi ystäväsi ja tajuntaasi iskeytyy, kuinka paljon luotatkaan heihin? Ehkä oma naurusi herättää sinut ajatuksistasi lasten seurassa ja huomaat, kuinka iloitset hassuttelusta heidän kanssaan.

 

Miksi ihmiset haluavat kokea elämyksiä, olivat ne sitten rentoutumista kylpylässä tai vuoristorata-ajeluita? Oma vastaukseni on, että kokeakseen olevansa läsnä kuluvassa hetkessä, olevansa elossa. Yhtä tärkeää on tarve ottaa aikaa omalle itselleen tai tarjota ikimuistoinen hetki läheisille ja elää tovi samaa tarinaa.

 

Kun puhutaan tietoisesta läsnäolosta, on mainittava mindfulness ja meditaatio, joita suosittelen aivan jokaiselle. Blogissa aion kuitenkin keskittyä hieman pinnallisempiin asioihin, sellaisiin elämyksiin, joista voi ottaa valokuvia. Luvassa on kertomuksia erityisesti aikuiseen makuun sopivista hemmotteluhoidoista, kylpyläretkistä, staycationeista ja mieleen painuvista ravintoloista. Mukaan mahtuu myös muunlaisia elämyksiä: itse rentoudun aina vilpittömien eläinten parissa ja kalojen liikkeitä on lähes hypnoottista seurata. Puutarhoissa sielu lepää ja toisinaan taas parasta on hypätä nuorison seuraksi vaikka trampoliinipuistoon.

 

Kirjoittaja näppäimistön tällä puolen on kolmekymppinen helsinkiläisnainen, joka asuttaa kerrostaloasuntoa yhdessä aviopuolisonsa ja seniori-kissansa kanssa.

Sekä minä että puolisoni olemme erityisherkkiä –tiedän, että sana herättää osassa ihmisiä ärtymystä, mutta tämä on kuitenkin meidän kohdallamme fakta. Herkkinä ihmisinä kuormitumme liiasta ärsyketulvasta, jonka vuoksi varaamme kalenteriin aikaa rauhoittumiselle. Toisaalta meillä kummallakin on kyky huomata yksityiskohtia ja vivahteita (niin hyvässä kuin pahassakin). Näistä syistä erityisesti mielenrauhaa etsivät lukijat voivat löytää blogista vinkkejä.

 

Olemme queer-pari ja tietyissä tilanteissa tällä seikalla on vaikutusta; esimerkiksi erään staycation- hotellin valintaan meitä kannusti palveluntarjoajan selkeä sateenkaari-ystävällisyys. Teksteissä saattaa siis tulla vastaan huomioita myös LGBT-näkökulmasta katsottuna.

 

Välillä on nähtävä vähän vaivaa, jotta arjen ja ehkä raskaidenkin asioiden keskelle saa rakennettua keitaan. Olemme molemmat viehtyneitä staycationeihin , hotelliöihin kotikaupungissa ja erilaisissa ravintoloissa piipahteluihin. Aika ajoin pääsemme rentoutumaan kylpylöihin ja niitä todella rakastamme. Harvinaisempaa herkkua ovat ulkomaan matkat, mutta niistäkin haluan blogissani kertoa sikäli kuin ne teemaan sopivat.

 

Tärkeää on kuitenkin muistaa, ettei rauhoittavan hetken luomiseen tarvita välttämättä suuria summia rahaa tai pitkää lentomatkaa. Erityisesti puolisollani on taito muuttaa kylpyhuoneemme ja saunamme koti-spaksi suolalamppuineen ja suitsukkeineen. Keväisin luomme parvekkeelle oman puutarhamme ja vietämme siellä hetkiä kukkia ihaillen. Myös näistä tuokiosta tahdon jakaa kuvia ja toivottavasti samalla myös inspiraatiota.

 

Jokainen ansaitsee rauhaa, iloa ja hyvinvointia ihan vain olemalla olemassa.

DSCN1080.JPG

Menimme kumppanini kanssa naimisiin heinäkuussa 2018, kuvassa ”Älä häiritse”-kyltti roikkuu hääyöhotellimme ovenkahvassa. Osa kirjoituksista tulee olemaan muistoja menneisyydestä, jotta pääsen esittelemään laajemman skaalan kokemisen arvoisia paikkoja ja palveluita.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *