Inspiraatiota marraskuuhun

IMG_6356.jpg

Kuva on Tukholman Moderna Museetista. Josep Kosuth – Thought. Titled ´art as idea as idea´, 1967.
 

Thaimaan aurinkoisina päivinä istuin mukavasti ilmastoiduissa kahviloissa ja kirjoitin kirjeitä. Kuusi kirjettä ihmisille, joiden teot ja sanat ovat inspiroineet minua. Suljin aina edellisen kirjekuoren ennen kuin aloitin seuraavan kirjeen kirjoittamisen.

Kynä kädessäni ymmärsin kuinka minua inspiroivia ihmisiä yhdistää kolme asiaa: rohkeus, muutos ja intohimo.

Kirjoitin kirjeet, koska halusin muistuttaa ihmisiä. Kertoa heille heidän merkityksestään innostaa minua. Ja kiittää inspiraatiosta. Minä en eläisi elämääni näin jos ympärillä ei olisi ihmisiä jotka esimerkillään innostavat, ovat minulle inspiraattoreita. En olisi lähtenyt vuoden irtiotolle ilman uskallusta, ilman esimerkkejä läheltä että mikä kaikki on mahdollista. Ja jos pohdit mikä on mahdollista, niin voin kertoa että kaikki.   

Mitä enemmän ajattelin, niin sitä enemmän inspiraatiota löysin ympäriltäni. Jokaisessa ystävässäni ja perheenjäsenessä näin piirteitä, joita ihailla. Tekoja, joista inspiroitua. Intohimoa, joka ohjaa ihmisiä eteenpäin.

Ihmiset eivät toki ole ainoa inspiraation lähteeni. Täällä Aasiassa viimeisen kahden kuukauden aikana olen oppinut, että matkalla oleminen tekee ajatuksille hyvää. Juna, bussi tai raitiovaunu, niin ajatukset kulkevat aina selkeämmin, ideoita tulee kuin liukuhihnalta. Lähes jokaisen tekstin tänne olen kirjoittanut matkalla puhelimen muistiinpanoihin, enkä istuessani pöydän äärellä. En toki ole ainoa, joka on tämän havainnut. Näyttelijä Kevin Bacon on kertonut inspiroituvansa New Yorkin metrossa, jolla matkustaa edelleen säännöllisesti.

Minua kiehtoo paljon mikä ihmisiä inspiroi – mikä tai kuka sinua on viimeksi inspiroinut?

Vielä tärkeämpää, oletko muistanut kertoa ihmisille elämässäsi jos he inspiroivat sinua? Ei ole marraskuuta parempaa kuukautta muistuttaa ihmisiä heidän esimerkillisyydestään. Kirjoita kirje, lähetä postikortti, soita puhelu tai tiivistä asia tekstiviestiin. Kiitollisuus tuo sopivasti valoa harmaaseen kuukauteen, kokeile vaikka!

VINKKI:
Jos marraskuun pimeys huolettaa ja väsymys on aamuisin ensimmäisenä mielessä, niin minulla on sinulle ehdotus. Aloita päiväsi katsomalla aamulla ensimmäisenä yksi TED-puhe. Uskallan väittää, että päiväsi alkaa eri tavalla sen jälkeen. Puheita löytyy satoja, aiheet vaihtelevat rakkaudesta tieteeseen ja puhujat ovat erinomaisia esiintyjiä. Itse olen kuunnellut puheita matka-otsikon alta ja innostunut erityisesti Pico Iyerin käsittämättömän rauhallisesta esiintymistyylistä ja ajatuksista matkustamisesta.

//

Kuulitko sanan inspiraattori ensimmäisen kerran? Vuosi takaperin Helsingin seudun kauppakamarin kyselyssä inspiraattori nimettiin yhdeksi tulevaisuuden ammatiksi. Helsingin Sanomat kirjoitti ”inspiraattori valaisi ihmisiin voimantunnetta”. Mihin voi lähettää työpaikkahakemuksen, kysyn minä?

suhteet ystavat-ja-perhe ajattelin-tanaan tyo
Kommentit (4)
 1. 🙂 i h a n a a tekstiä! Kiitos 

  Muutin juuri helsinkiin, ja menossa eräälle koulutusjaksolle, ja tuo Inspiraattori kuulostaa hyvältä ammattinimikkeeltä! Ehkäpä saan juuri tulevaisuudessa yhdistellä myös tuollaista.. 🙂

  Aurinkoa askeliisi ☆

  1. Kiitos Mia! 🙂 Helsinki on kyllä erinomainen inspiraatio, varsinkin jos kaupunki on uusi! Nauti sen kauniista kaduista, muista kävellä usein merta pitkin ja ihmettele kaupungin elämää. Pieni Helsingin ikävä heräsi nyt täällä Aasiassa!

 2. Hieno teksti. Olen nyt sinun vakiokommentaattorisi, toivottavasti et kyllästy!

  Matkalla oleminen tosiaan tekee hyvää ajatuksille! Arjessa olisi aina hyvä muistaa jättää tilaa myös vapaalle ajattelulle, silloin syntyvät parhaat ideat. Se ei tosin ole ihan helppoa. Aina olisi jotain siivottavaa, hoidettavaa tai suunniteltavaa. Matkalla on pakko vain oleilla, se on mahtavaa. 

  Itseäni inspiroi tällä hetkellä tämä blogimaailma: Harkitut, syvälliset tekstit tasapainottavat ihanalla tavalla somen nopeasti, tunnekuohussa naputeltuja ajatusoksennuksia. Kun lukee paljon, huomaa ajattelevansa selkeämmin. Toinen inspiraationlähteeni on Instagram, sieltä haen fiiliksiä lähinnä piirtelyhommiin. Niin taitavia ihmisiä, niin erilaisia tekniikoita ja pitkälle hioutuneita tyylejä. Yritän olla ajattelematta, että miksen minäkin, ja ajattelen sen sijaan, että kunhan harjoittelen ahkerasti niin saavutan varmasti tuon saman.

  Kolmas, joskaan ei kuitenkaan vähäisin inspiraationlähteeni on oma mieheni. Hänellä on kaikki ne ominaisuudet, joita itselläni ei ole, rohkeutta ja kykyä tarttua toimeen. Hänelle on tapahtunut viimeisen vuoden aikana isoja, hyviä asioita ja olen onnekas, kun olen saanut olla niissä mukana.

  Haluaisin vielä loppuun muistuttaa, että sinäkin varmasti inspiroit monia, niin työssäsi kuin nyt matkallasikin. Minua ainakin! 

  1. Ihanaa kun kommentoit paljon! Yhtä aktiivisesti käyn lukemassa sun kaikki tekstit, aina ei vaan löydy lisättävää, olen vain hyvin samaa mieltä niin monesta!

   Aika hienoa, että elämässä on noin lähellä inspiroiva ihminen! Omaa puolisoa parempaa inspiraatiota ei oikein voisikaan olla. Toivottavasti siis tarttuu sinuunkin hyviä puolia sieltä 😉

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *