Kippis kahville!

Vuosia välttelin kahvin juomista. Ajattelin, että kahvi on tapa, jota ilman elämä sujuu mainiosti. Eihän kahvi maistunut edes kovin hyvältä.

Kuinka väärässä olinkaan. Italiassa aikoinaan rakastuin cappucinoon. Good Life Coffee opetti minut unohtamaan sokerin kahvista. Johan & Nyströmillä maistoin niin pehmeän makuista cappucinoa että hämmästyneenä join sitä tunnin ulkoterassilla.

IMG_3135.JPG

Ruisrockin toimistolla on kiireisenä päivänä jauhettu pavut ja tehty aeropressillä kupit kahvia. Kun kaipasin taukoa, kävelin korttelin toiselle puolelle Kaffecentraliin. Kuumana päivänä jäälatte mukaan, viileämpänä cappucino. Kahvin kanssa kun kulkee korttelin ympäri pari kertaa ajatus kulkee aina kirkkaammin.

IMG_3134.JPG

IMG_3137.JPG

Kiinalaisen ystäväni kanssa vaihdamme aina pussin kahvipapuja kun tapaamme. Suomalaisten kahvipapujen maailmanvalloitus voi tapahtua vaikka pussi kerrallaan.

Kahvi on tapa. Se on tapa viettää aikaa. Minä tykkään viettää aikaani nauttien. Juoda kahvini mahdollisimman kauniissa paikassa ja juoda mahdollisimman hyvää kahvia. Viimeisen viikon olen tehnyt aamukahvin aeropressilla Havaijilla. Istunut kannella auringossa ja aloittanut uuden päivän kaikessa rauhassa.

IMG_2586.JPG

Minulla on sinulle nyt kaksi vinkkiä kahvista:

1. Rakasta kahviasi. Arvosta sitä. Nauti siitä. Anna sille aikaa.

2. Ota kaverit mukaan ja mene viikonloppuna Helsinki Coffee Festivaalille Kaapelitehtaalle. Suosittelen toteuttamaan ykkösvinkkiä siellä mahdollisimman paljon!

IMG_3133.JPG
Kuvat ovat Auckland Coffee Festivalilta reilun kuukauden takaa. Aurinkoinen lauantaipäivä, ystävät ja kahviöverit. Se oli täydellinen lauantaipäivä. Jos viikonlopulle ei ole suunnitelmia, niin juoksehan jo Tikettiin ostamaan lippusi tai suoraan Kaapelitehtaan ovelle. Viime vuonna siellä hymyili tiskin takana itse Tuottaja-Anttila, mutta kyllä siellä hymyä löytyy tänäkin vuonna vaikka itse en ole paikalla. Kippis hyvälle kahville!

//

P.S. Aucklandissa sain kahviöverit kuudella kahvilla, jotka olivat flatwhite, espressotonic, kahvi -cuba libre sekä muutama musta kahvi. Monta kahvia sä tarvitset övereihin?!

Kommentit (2)
  1. On ihan parasta saada oma yhteisö (oli se sitten työporukka, harrastusporukka, ystävät..) tajuamaan, että kahvi paitsi voi olla, sen PITÄÄ olla hyvää! Mikään ei ole kammottavampaa, kuin närästyksessä kärvistelevät ihmiset, jotka silkasta saituudestaan imevät pitkin hampain saludoeldoradojuhlamokkaa. Raahaan mielelläni omat kahvit mukana eri (pikku)proggiksiin, sillä ra-kas-tan sitä reaktiota, minkä saa porukassa aikaiseksi, kun vie paikalle hyvää kahvia, kehottaa maistamaan ja ihmisistä näkee, miten makunystyröissä ja aivoissa on tapahtunut valaistuminen! Etenkin miehet ovat yllättävä joukko: ensin naureskellaan, kun nainen ei suostu juomaan poikien perustervaa, mutta kas kummaa, pian alkaa kaikkia kiinnostamaan mikä tuoksuu niin hyvältä 😀 Eihän sen hyvän kahvin tarvitse mitään ökykallista kamaa olla, vain hiukan parempaa kuin se tehtaan lattialta lakaistu moska.

    Kahvi on muuten maailman paras tuliainen (itselle) <3 Ainoa vika on vaan se, että monesti tekee mieli melkein itkua vääntää, kun äärimmäisen hyväksi osoittautuneet pavut vetelevät viimeisiään myllyssä...

    1. Juurikin näin! Vielä ei ole tullut ketään vastaan, joka ei hyvästä kahvista piittaisi! Että aika hyviä reaktioita sillä kyllä saa aikaan 😀

      Huomenna metsästän Honolulun parhaat pavut, jotka lähtevät tuliaiseksi kiinalaiselle ystävälle kun matkareittimme kohtaavat ensi viikolla. Tärkeä tehtävä!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *