Shangrilan paratiisi

Kuuden tunnin bussimatkalla Dalista pohjoiseen Shangrilahan ehtii kuunnella yli 10 kertaa Scandinavian Music Groupin uuden albumin Baabelin.  Viiden kuuntelun jälkeen olin jo koukussa.

Bussin tööttäykset kuuluvat kuulokkeiden läpi kun Kokkosen sisarukset laulavat levyn avauskappaleessa ”Musiikki kovemmalle / pelkään että happi loppuu”. Ja kauniisti laulavatkin jälleen.

https://www.youtube.com/embed/p0zILNUuVZM
Ajamme valtatietä ja vuoret nousevat molemmin puolin tietä. Vierustoverini, kiinalainen mies, tuhisee ja kuorsaa vuorotellen. Ohitamme riisipeltoja, maissipeltoja ja auringossa hohtavia kukkaketoja. Kahden tunnin ajomatkan jälkeen edessä alkaa näkyä lumisia vuorenhuippuja. Määränpää on pohjoisessa, melkein jo Tiibetissä. Neljän tunnin matkan jälkeen ollaan sen verran korkealla vuoristossa, että henki salpaantuu vuorimaisemaa katsoessa.

SMGpromo.jpg

Scandinavian Music Group on lempifestaribändini. Jos minä saisin päättää, niin bändi esiintyisi joka kesä kaikilla festareilla.

Hölmö rakkaus on kesän, ja erityisesti juhannuksen, 2006 kappale. Onnellinen nainen on ikioma kappaleeni. Balladi 1 soi kesällä 2013 repeatilla festarireissuilla kun hitaasti heräiltiin hotellihuoneissa uusiin päiviin. Spotifyn henkilökohtaisten tilastojen mukaan kappale oli vuoden soitetuin tuona vuonna. Sanoinko jo, että kappale on yksi parhaista kautta aikojen.

Shangrilasta puhutaan paratiisina, ”Eden in dream”. Huomenna auringon noustessa se nähdään, nyt on jo pimeää.

”Elämää jatkamme kerran murto-osan
Oli äkkiä kokonaan kokonaan sinun
Asiat joista tiesit ennen lukemalla
Olivat siinä kätesi ulottuvilla”

Scandinavian Music Group – Jättiläinen

Kuva: Sony Music

Kommentit (3)
  1. ”Asiat joista tiesit ennen lukemalla, olivat siinä kätesi ulottuvilla.” Tässä SMG, ja sinä tietysti nostamalla tämän lainauksen blogiisi, olette tiivistäneet mielestäni sen, mikä matkassa on niin kiehtovaa. Kaikki ne mielikuvat, tuoksut ja maisemat ovatkin yhtäkkiä siinä. Kuin tulisikin tuttuun paikkaan, vaikkei ole koskaan käynyt.

  2. ah niin samaa mieltä SMG:stä – kuuluu kesäfestareille niinkun nenä päähän 🙂

    1. Niinpä! Odotan jo seuraavaa festarikesää, koska olen varma että kohtaamme SMG:n kanssa useasti ensi kesänä! 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *