Uudistusvimma

Toiko uusi vuosi (tai uusi vuosikymmen) mahdollisesti muillekin jonkinlaiset Konmari-huurut ja uudistuksen tarpeen? Omassa lähipiirissäni monikin on tehnyt uusia hankintoja kotiinsa heti vuoden alkajaisiksi ja niin tein minäkin. Päätin viime viikonloppuna uudistaa hieman sisustusta ja laitoin alulle projektin, jonka aikana käyn tavaroitani läpi tarkoituksena saada kaikki turhuudet siivottua nurkista ja ottaa tilalle vain tarpeellista, kaunista ja kotoisaa.

Jo pidemmän aikaa kaikki ylimääräinen, pieni, nurkissa pyörivä krääsä on lähinnä ahdistanut, ja olen ihaillut somessa ihanan minimalistisia ja seesteisiä sisustustyylejä. Olisi ihanaa kun kaikelle olisi kodissa oma paikka, eikä joka paikkaan muodostuisi epämääräisiä kasoja. Tiedän, jokseenkin absurdi ajatus.

Kuitenkin tästä syystä ensiaskeleena luovuin kämpässäni olleesta vaaterekistä. Niin ihana ajatus kuin rekki onkin ja on ollut kämpässä kiva lisä, siitä alkoi muodostua kämpässä kasojen ydin – vaatteet kun voi vain heittää rekin päälle sen sijaan, että ne laittaisi kauniisti omille paikoilleen. Ajatus hyvä, mutta toteutus ontui.

Näin pienestä päätöksestä seurasi siis pienimuotoinen uudistusvimma ja syntyi visio miltä kodissani lähitulevaisuudessa ehkä voisi näyttää. Sanon ehkä, koska mulle syntyy useinkin vahvoja visioita, joita en ajattelekaan ihan loppuun asti ja jossain kohtaa realiteetit astuvat kuvioihin. Myös siksi, koska yritän bongailla toivomiani juttuja ensin myös käytettynä ja säästää sekä ympäristöä että rahaa – yhden hyllykön tosin laitoin jo tilaukseen ja odottelen sitä jo innolla, jotta voin aloittaa sisustustetriksen kunnolla.

Mitä mahtaa siis olla tällä hetkellä ilmassa, kun tuntuu että niin moni kaipaa ympärilleen jotain pientä uudistusta? Vuodenvaihde ei normaalisti ole aiemmin ainakaan omassa elämässä saanut aikaan näin konkreettisia projekteja, vaikka tavoite- ja toivelistaa mielelläni päivitänkin. Onko se vain se End of an era -ajattelu, joka vaikuttaa alitajuisesti?

Oli mikä oli, niin uusi tuntuu aina innostavan ja uudistaa jollain tasolla samalla myös energiaa – ehkä pienillä kotimuutoksilla on myös jonkinlainen puhdistava vaikutus?

Leppoisaa ja energistä sunnuntaita!

Hanne

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *