Pääsiäinen – vuoden paras ruokajuhla (ei sisällä kuvia, koska mä en osaa kuvata. Kokata osaan)
Aamiainen: uunituoreita sämpylöitä, munia, kahvia
Lounas: toast skagen ja jälkkäriksi mämmiä
Päivällinen: kahvissa ja sitruunassa marinoitua karitsan paahtopaistia, perunagratiini vuohenjuustolla ja rosmariinilla, vihreitä papuja, salaattia. Jälkkäriksi pashaa, kulitsaa ja kahvit
Tuossa päivän mittaan tuli myös kiskaistua Mignon-muna. Joo, ihan liikaa kaikkia herkkuja ja makeaa ja hiilareita ja herraties mitä. Mutta mulle Pääsiäinen on ennen kaikkea hyvän ruoan, rentoutumisen ja keväisen fiiliksen juhla. Olen henkeen ja vereen jouluihminen, mutta Joulun pointti on mulle se koko adventtiaika, valmistelut ja hössötys. Varsinaisina pyhinä homma on jo vähän ”ohi”. Pääsiäisenä taas ei tarvitse stressata lahjoja, kiireisiä aikatauluja ja viittä sorttia silliä ja silakkaa pöytään. Ruoat ovat Pääsiäisenä vaivattomat ja helppotekoiset, ja koko homma koristeluineen on nopeasti laitettu ja yhtä nopeasti pois siivottu (vrt.joulukuusi).
Ja mitä noihin ruokiin tulee, onhan tuo kaikki niin sairaan paljon parempaa, kuin kinkku, laatikot ja kaikki muu paha!
Sämpylöistä sen verran, että leipokaa nyt hyvät ihmiset viikonloppuisin aamiaisleipää! Taikina vain kohoamaan yöksi, pitkällä nostatusajalla ja vähäisellä hiivamäärällä ei mitään alustamisia tarvita. Aamulla vain uuni päälle, pelti kuumenemaan ja sämpylät leivinpaperille odottamaan. Siinä ajassa kun uuni kuumenee ja leipä paistuu, ehdit käydä vaikka suihkussa, kattaa pöydän, näprätä munia (pun intended), pilkkoa hedelmäsalaattia ja mitä nyt ikinä haluatkaan tehdä. Pointtini on se, että leivän tekeminen aamulla ei hidasta kiireetöntä viikonloppuaamua lainkaan, mutta on vaivan arvoista!
ps. Onneksi imettäminen polttaa kaloreita :)