Lehtikaalipiirakka jääkaapin jämistä

image_0.jpg

Siis mähän olen niin trendikäs, että jääkaapin vakiovarusteisiin kuuluu lehtikaali.

No ei, en ole. Mutta tällä kertaa sitä ynnä kaikkea muuta ajolähtötilanteessa olevaa kamaa löytyi, joten tein piirakan. Siitä tuli niin hyvä ja ruma, että kerron reseptin mutten julkaise kuvaa lopputuloksesta. Enkä näköjään meinaa saada mitään muutakaan kuvaa ladattua, missä vika?

lehtikaalipiirakka

sopivasti voita ja jauhoja (piirakkataikinaan)

lehtikaalia

sipuli

pari sardellifilettä

2munaa

piimää/maitoa/maustamatonta jogurttia

pieni kesäkurpitsa

raastettua gruyèreä

suolaa ja pippuria.

Nypi voi ja jauhot taikinaksi, lepuuta viileässä, taputtele piirakkavuokaan ja esipaista n. 10 min 180 asteessa. Kuullota sipuli ja lisää sinne sardellit, jotka tulevat sulamaan joukkoon. Pilko kesäkurpitsa ja lisää paistumaan. Huuhtele ja pilko lehtikaali. Lisää pannulle ja paistele vähän.  Kaada toiseen astiaan ja sekoita joukkoon 1 raaka muna ja reilusti juustoraastetta. Kaada seos piirakkapohjalle ja tee jälkimmäisestä munasta ”munamaito” vapaavalintaisen maitotaloustuotteen kanssa ja kaada vuokaan. Ripottele päälle loput juustoraasteet ja kypsennä uunissa loppuun.

 

 

Koti Ruoka ja juoma