Ladataan...
tuska onni elämä

 

Tosiaan ajoin hiukset pois. Tai siis annoin parturin tehdä sen ensimmäisellä kerralla, sittemmin olen huolehtinut lyhentämisestä itse. Olen tähdännyt tähän hiusmalliin jo kauan ja odotin haaveeni toteutumista kärsivällisesti. 

Viimeisen kimmokkeen päätökselleni sain joulukuussa 2017 ystäväni parkaistessa parturikuvani nähdessään: "kaljuksi ei sitten ajeta!" Anteeksi mutta millä oikeudella minua kiellät? No koska hänen häänsä olivat helmikuussa 2018 ja minä olin yksi kaasoista, päätin joustaa ja odottaa. En myöskään usko, että ystäväni ajatteli asiaa ollenkaan.

Kerroin päätöksestäni lähes kaikille etukäteen ja lähes jokainen kysyi, miksi. Osa oli myös innoissaan, joku tuhahti. Isoäiti ilmoitti, ettei tule pitämään uudesta hiustyylistäni. Toisin kuitenkin kävi ja hän rakastaa sitä aivan yhtä paljon kuin minäkin. 

No miksi sitten? Koska mä voin. Koska mua ärsyttää, että muut kuvittelevat voivansa määrätä minun hiusteni mitan. Kannanotoksi. Koska mun teki mieli. Koska miksi ei? 

Ladataan...
tuska onni elämä

Siinä ne nyt on. Tukipöksyt. Ja ei, en tosiaankaan aio käyttää niitä joka päivä.

Haluaisin kuitenkin puhua lisää siitä, miltä näytän. Puhun siitä, että en vaihtaisi kehossani mitään ja tiedän joidenkin ajattelevan: hyvähän ton on sanoa, kun on noin laiha! No jaa en ole laiha, olen normaalipainoinen. Aion kertoa vähän numeroita, ihan terveydenhoitajan mittaamia sellaisia. Pituuteni on 174,5 cm, olen kasvanut sentin. Voidaan varmaan syyttää salilla parantunutta ryhtiä. Painan 71,3 kg,tai siis sinä päivänä painoin ja olin yllättynyt. Yleensä vaaka näyttää ennemminkin 73 kg. BMI on terveydenhoitajan mittaamilla arvoilla 23,42, kun normaali on välillä 18,5-24,9. Vyötäronympärys on 82 cm, kun suositus on alle 80 cm. Yli 80 cm lisää terveyshaittojen todennäköisyyttä, koska sisäelimien ympärille kertyvän rasvan määrä kasvaa. Itse olen mitannut lantionympärykseni ja se on 102 cm. Kuppikokoni on 70D/75C. Olen siis päärynä. Paitsi että hartiani ovat leveät. Käytän vaatekokoa L tai 40.

Tältä näytin yläasteella. Pituutta oli sen 173,5 cm, painoa ehkä 57 kg. BMI alle 18,5. Mahallaan makaaminen sattui, koska lantioluut painuivat patjaa vasten. Kylkiluut näkyivät. Pää näyttää suurelta. Vaatteet näyttäisivät roikkuvan päällä.. Täytyy toki ymmärtää, että olen kuvassa ehkä 15 ja siis 10 vuotta nuorempi kuin nyt. On normaalia, että en paina enää tuota veraa ja että en ole viellä silloin omannut "naisellista rasvakerrostani". Luojalle kiitos, en näytä enää samalle kuin silloin 15 vuotiaana.

 

Ylemmästä kuvasta kiitos jälleen pikkusiskolleni. Alemman kuvan on ottanut eräs toinen ystäväni.

 

Ladataan...
tuska onni elämä

Kurkkua kuristaa, kyyneleet pyrkivät silmiin, ahdistaa, on hyödytön olo. Töitä on tehty, palkka tuli ja kaikki on näennäisesti hyvin. Tuntuu kuin ei kuuluisi mihinkään, tulevaisuus näyttää tyhjältä, en kuulu mihinkään.

Keikkatyöläisen arki on rikkonaista. Vapaapäivistä ei osaa nauttia. Oikein mitään ei uskaltaisi sopia, mitä jos se on ainut päivä, jolloin töitä on tarjolla?

Pienessä kaupungissa olo tuntuu yksinäiseltä. Huonosti käytetty aika valuu hukkaan. Olo on syyllinen.

En osaa. En kelpaa. En uskalla.

Siinä se taas yrittää olla, masennus.

Ladataan...
tuska onni elämä

Olen pääsääntöisesti sitä mieltä, että  näytän hyvältä. En haluaisi oikeastaan koskaan muuttaa mitään ulkonäössäni. SILTI minulla on päiviä, jolloin huokaisen ja olen tyytymätön johonkin kohtaan kehossani. Tai oikeammin, olen tyytymätön siihen, miltä se näyttää kyseisellä hetkellä kyseisessä vaatetuksessa. Tällainen kohta on esimerkiksi mahani. Joissakin vaatteissa se pömpöttää kuin olisi todella pahasti turvoksissa. Istuessani siihen tulee myös makkaroita. piste.

Minulla on selluliittia jaloissa. Se ei tosin minua häiritse, eikä sitä missään tapauksessa ole paljoa, eikä se ole edes kovin näkyvää. Minulla on suonikohju. Jalkateräni eivät ole maailman kauneimmat. Rintani ovat sen kokoiset, etteivät ne voi enää seistä niin pystyssä, että ne eivät "roikkuisi" ollenkaan. Minulla on arpia. Minulla on kasvoissani näppylöitä, jotka eivät kylläkään ole pahoja, eivätkä edes kovin näkyviä. Kasvoni ovat epäsymmetriset. Kulmieni välissä on "ryppy". Minulla on kaksoisleuka aina kun hymyilen leveästi tai katson alaspäin.

Kainalokarvani ja häpykarvani ovat todella vahvakasvuiset ja tummat. Ja suorat. Poskessani on luomi, josta kasvaa paksuja karvoja. Samoin nännipihojeni reunoilla kasvaa muutama paksu, tumma karva. Nypin ne pois, enkä tee niistä sen suurempaa numeroa, tuskin kukaan on edes huomannut. Hiukseni eivät ole kunnolla kiharat eivätkä suorat.

Olen kuitenkin huomannut, että minä en saa valittaa mistään noista seikoista. En saa todeta niitä ääneen. Jos joskus erehdyn niin tekemään, minut tyrmätään täydellisesti. Olen mm. maininnut, että haluaisin ostaa muotoilevat aluspöksyt. "Miksi? Mihin SÄ muka niitä tarvitset?" Tässä konkreettisin viimeaikainen kommentti, jota olen saanut kuulla. Luulenpa, ettei tällä tarkoiteta mitään pahaa, mutta on vittumaista kuulla, ettei saa valittaa, koska on niin täydellinen. Usein vastapuoli myös vertaa samaan hengenvetoon itseään minuun ja on mielestään se rumempi. Pahoitteluni, mutta minusta Te näytätte vähintään yhtä upeilta kuin minä. Minä vain myönnän näyttäväni, te tahdotte pitää itseänne rumana, miksi?

Tai ehkä metsä vastaa niin kuin sinne huudetaan, en minäkään suostu kuuntelemaan ulkonäkövalitusta.

 

p.s. ihanasta kuvasta saamme jälleen kiittää pikkusiskoa.

Ladataan...
tuska onni elämä

1. Kauneinta maailmassa on pilvet ja luminen maisema

2. Rakastan vedessä lillumista ja uimista, mutta pidän vettä myös pelottavana elementtinä

3. Ainut liha mitä ostan kotiini on kala, ja kissanruoka

4. Rakastan lunta ja pakkasta

5. Kevät on minulle vaikeaa aikaa psyykkisesti

6. Huollan kehoani hävettävän huonosti ja kärsin siitä, mutta en silti tee asialle juuri mitään

7. Minulla ei ole sisustamisen lahjaa

8. Haluaisin oman hevosen

9. Rakastan sitä linssimuhennosta, jota saa intialaisissa ravintoloissa. Haluan oppia tekemään sitä

10. Olen käyttänyt kissaani valjaissa ulkona ja nyt se kurisee jatkuvasti ulko-oven takana tai ikkunassa

Pages