MANSIKKAKAKKU
Minun on varmaankin pitänyt jakaa teille tämä resepti jo joskus kesällä, silloin kun mansikan satokausi oli parhaimmillaan… Nyt on oikeasti jo liian myöhäistä, mutta jaan ohjeen silti. En suosittele kokeilemaan pakastemansikoilla, ne ovat liian mehuisia.
Pohja:
noin 200g kaurakeksejä
noin 75 g voita
Murskaa kaurakeksit vaikka paksussa muovipussissa kaulimen avulla. Tai ihan miten ikinä haluat, ei tarvitse olla täysin tasaista murua. Sulata voi ja sekoita keksinmurujen joukkoon. Painele tasaiseksi piirakkavuokaan ja laita jääkaappiin.
Päälle:
noin 2-3 dl kuohukermaa
sopivasti sokeria ja vaniljasokeria
paljon tuoreita mansikoita
Makeuta kerma sopivalla määrällä sokeria (itselläni se on n. pari hyppysellistä sokeria ja n. 1 tl vaniljasokeria) ja vatkaa kovaksi vaahdoksi. Paloittele mansikat haluamallasi tavalla ja laita ne keksipohjan päälle. Kippaa kermavaahto mansikoiden päälle ja paloittele vielä vähän lisää mansikoita kermavaahdon päälle. Tottakai marjat ja kermavaahdon voi myös sekoittaa.
Kakku on hetivalmis syötäväksi, mutta sitä voi säilyttää myös jääkaapissa. Jääkaapissa se mehustuu, eikä ole enää niin kaunis, mutta vähintäänkin yhtä hyvää se on edelleen!
Ehkä tää toimis myös vaikka banaanilla ja karpaloilla?