Herkkusienikeitto

Monissa blogeissa näyttää nyt olevan arkiruokapostauksia. En sen ihmeemmin ajatellut lähteä mukaan mihinkään haasteeseen, mutta jotain ruokapostauksia voisin kyllä kirjoittaa, sen mukaan, mihin arki inspiroi, nyt kun taas olen viikot kotosalla arkirutiinien äärellä. Ja nyt kun ruokakin taas maistuu!

Jokin aika sitten, kun mikään ruoka ei oikein houkutellut eikä maistunut siltä miltä mielikuvissa, muistin, että joskus muinoin olen tehnyt herkkusienikeittoa. Keitto on ollut pitkään poissa ruokalistoilta, koska sen ainekset eivät ole olleet alle yksivuotiaalle suositeltavia. Herkkusienikeiton ajatus alkoi houkuttaa ja pengoin reseptin esiin arkistoista (lue: epämääräisistä pinoista kauppojen ruokavihkosia ja lehtileikkeitä). Keitto maistui sekä minulle että Lapselle, joten tein sitä nyt uudestaan, ja maistuihan se taas. Niinpä kirjoitin reseptin oikein reseptivihkooni ja kerron sen myös teille!

 

Herkkusienikeitto

400 g herkkusieniä

1 sipuli

1 rkl margariinia (itse käytän voita)

3 rkl vehnäjauhoja

1 l kasvislientä

50 g sinihomejuustoa muruina

1 dl kermaa

ripaus suolaa ja rouhittua viherpippuria (käytin valkopippuria)

pinnalle hienonnettua persiljaa (käytin kuivattua persiljaa ja sekoitin sen keiton joukkoon)

 

– Harjaa sienet puhtaiksi. Leikkaa viipaleiksi. Kuori ja hienonna sipuli.

– Kuullota sienet teflonpintaisessa kasarissa kunnes niistä haihtuu neste. Lisää joukkoon nokare rasvaa ja sipuli. Sekoita hetken aikaa.

– Ripottele päälle jauhot, sekoita ja kaada joukkoon kasvisliemi. Anna kiehua 10 min.

– Lisää keittoon homejuusto ja kerma. Keitä kunnes juusto sulaa.

– Mausta ja soseuta sauvasekoittimella. Lisää pinnalle persiljaa.

 

Lisäsin homejuuston omaan keittooni vasta soseutuksen jälkeen, joten juusto näkyy keitossa pieninä vaaleina hitusina kun kaikki ei millään halunnut sulaa. Ei haittaa, maistuu silti hyvältä!

DSC04815.JPG

 

Lapselle keitto maistui niin hyvin, että lusikoi sen itse suuhunsa yhdeltä istumalta :) 

DSC04814.JPG

 

suhteet oma-elama ruoka-ja-juoma