Helppo mutakakku

Saimme tänään mökille vieraiksi äitikaverin perheineen. Lapsiparalla ei täällä mökillä ole lapsiseuraa, joten on mukavaa, kun samanikäisiä tulee kyläilemään. Me vanhemmat tietysti myös ilahdumme vieraista, keskenämme kun täällä yleensä möllötämme. Lisäksi musta on hauskaa, että jostain ihan muusta yhteydestä tutut kaverit päätyvät kyläilemään mökillä, kun sattuvat olemaan lähihoodeilla. Elämänkuviot menevät iloisesti sekaisin, asiat liittyvät toisiinsa, tutustumme toisiimme monipuolisemmin. Lauantaina aiomme mennä vielä yhdessä lastenkonserttiin mökkipaikkakunnalla.

Lapsella tuntuu nyt olevan pienimuotoinen vierastusvaihe. Pari päivää sitten itkulle ei meinannut tulla loppua, kun Lapsi löysi päiväunilta herättyään mökistä papan ja mummin. Viimeksi äiti-lapsi-kavereilla kyläillessä itku oli myös herkässä ja kesti jonkin aikaa, ennen kuin Lapsi lämpeni tilanteelle. No, ajattelin, että kun ollaan ihan turvallisesti täällä mökillä ja tulee vieraita lapsen ollessa hereillä, ei olisi ongelmaa. Väärin. Vieraat saapuivat, menimme pihalle vastaan, Lapsi pillahti itkuun. Olemmekohan olleet liikaa keskenämme vailla muuta seuraa? Tai ehkä tämä on taas joku Vaihe. Toivottavasti vierastus ei tästä pahene, nyt kuitenkin se on vielä ihan kohtuullisessa mittakaavassa ja menee ohi, kun Lapsi ehtii hetken totutella tilanteisiin.

Paistoin vieraiden kunniaksi pitkästä aikaa herkullisen ja helpon mutakakun, joka on yleensä peruspikaleivonnaiseni mihin tahansa tilanteeseen. Ja nyt kun kakun maku vielä hivelee kieltä ja mieltä, ajattelin jakaa reseptin teidän kanssanne. Maukkaita mutahetkiä!

 

Helppo mutakakku

150 g voita tai margariinia

150 g tummaa suklaata

4 kananmunaa

2 dl sokeria

2 dl vehnäjauhoja

1,5 tl vanilliinisokeria

ripaus suolaa

– Sulata voi kattilassa. Paloittele suklaa joukkoon ja anna sulaa.

– Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita suklaaseos joukkoon.

– Sekoita jauhot, vanilliinisokeri ja suola keskenään ja lisää taikinaan.

– Kaada taikina  matalaan piirakkavuokaan ja paista 175 asteessa.

– Omassa ohjeessani paistoajaksi on merkitty 25-30 min. Kakku saa olla löysää keskeltä – ja itse ainakin olen pettynyt, jos kakku sattuu paistumaan liian kypsäksi – joten sopivan paistoajan löytää vain kokeilemalla omalla uunilla. Mökkiuunissa kakku paistuu sopivan löysäksi 22 minuutissa (tai oikeastaan alle sen, totesin tänään) Entisessä kodissa tarvittiin alle 20 min, nykyisen kodin uunissa paistoaika on vielä hakusessa.

 

En saanut kakusta kovin edustuskelpoisia kuvia (eikä se itsessään mitenkään hienon näköinen olekaan), mutta tässä kuitenkin yksi havainnekuva. Kuvittele vaikka mielessäsi parempi ja herkullisemman näköinen kuva! Me nautimme kakun kermavaahdon, mansikoiden ja punaisten viinimarjojen kera, valitse itse omat suosikkilisukkeesi.

 

dsc04620.jpg

 

Suhteet Ruoka ja juoma Ystävät ja perhe
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.