Kesä loppuu

…tai no ainakin meidän mökkikesä loppuu. Tänään lähdetään takaisin kotiin, anoppilayöpysäkin kautta, reilun kuuden viikon mökkeilyn jälkeen.

Kuusi viikkoa varmaankin kuulostaa useimmista piiiiitkältä ajalta olla mökillä. Meistä se tuntuu ihan liian lyhyeltä! Joka kesä sama juttu – elokuun alussa tuntuu huutavalta vääryydeltä, että täältä pitää lähteä pois. Mua itseäni riippii aina ihan mahdottomasti, että marjapensaat pitää jättää täyteen hyviä marjoja ja kasvimaallekin jää kaikenlaista syötävää. Kaikki marjat eivät nimittäin ehdi kypsyä ennen kuin meidän täytyy lähteä (nytkin on viime hetken marjanpoimintaa, kun kypsyivät penteleet niin myöhään), eikä meidän pakastimeen saati matkakuljetukseen mahdu tiettyä määrää enempää.

Ensi kesälle ollaankin jo ehditty suunnitella megamegapitkälomaperhekesää! Jos Mies ajoittaisi isäkuukautensa kivasti enkä minä etsisi siihen ihmeemmin töitä (ja niitä voisin yrittää hommata täältä mökkipaikkakunnaltakin), me voisimme tulla tänne jo toukokuun alussa ja poistua vasta elokuun loppupuolella. Aaaah! Toivottavasti tuo järjestyy.

No, kotona koittaa ensi viikon alusta paluu tavalliseen arkeen. Jaiks. Nimittäin Mies on ollut lomalla jo yhdeksän viikkoa ja mä olen täysin tottunut siihen, että meitä on kaksi aikuista hoitamassa noita kahta mukeloa. Miten ihmeessä mä osaan taas organisoitua hoitamaan noita pienoisia päivät yksin?

Ainakin pitää tehdä jonkinlainen toimintasuunnitelma. Varsinkin aamut ja päikkäriajat taitavat vaatia suunnitelmallisuutta: kenelle pitää tehdä mitä hoitotoimenpiteitä ja missä välissä, että koko hullunmylly ei kaadu niskaan heti aamusta, tai että pysyttäis edes jonkinlaisessa päiväjärjestyksessä lähtien aamusta. Kellään mitään hyviä toimivia vinkkejä?

Ja jotain kivoja menoja voisin tietysti suunnitella, sopivissa määrin. Muskaria ja taaperouintia on jo luvassa, mutta ehkä pitäisi raahautua avoimeen päiväkotiin silloin tällöin ja muutenkin tavata muita aikuisia ja lapsia. Sounds like a plan.

Mutta jos nyt ensin saisin sen kotiarjen rullaamaan jotenkin…

Miksei aina voisi olla kesä?

 

Mökkipuu.jpg

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *