Mamman vapaahetki

Pääsin tänään ihan itsekseni ostoskeskukseen useaksi tunniksi. Kylläpä tuntui luksukselta vaellella ympäriinsä ihan omaan tahtiin, jäädä ihmettelemään sitä sun tätä ja ottaa rauhassa aikaa ostopäätöksille! Ei huolta päiväunista, ruokailuajoista, vaipanvaihdoista, pienen seuralaisen kyllästymisestä… Aah. No, myönnän, että melko monta kertaa tuli ajateltua Lapsosta ja ostinpa hänelle muutaman vaatteenkin (aiheeseen liittyvää tulossa myöhemmin). Mutta tekee niiiiiin hyvää välillä päästä olemaan jossakin ihan soolona – pikku kyytiläinen tosin mukana, muttei vaivaksi – ja sitten onkin kivaa taas tulla kotiin.

Teki myös Miehelle ja Lapselle hyvää saada vähän kahdenkeskistä aikaa ilman minua. Mies oli viime viikonlopun poissa ja tässä on ollut meillä Lapsen kanssa myös päiväunet sisällä -projekti, jonka olen hoitanut itsekseni. Mies alkoi loppuviikosta huomaamaan, että Lapsi oli tavallista enemmän minun perääni ja alkoi heti kyselemään äitiä jos lähdin hetkeksi pois näkyvistä. Tällaista ei ole meillä yleensä ollut, vaan Lapselle on ollut se ja sama, kumpi meistä on häntä hoitanut. Päiväunillekaan hän ei nukahtanut isän kanssa, vaan minun piti ottaa nukutusvuoro. No, kun jätin Lapsen isän kanssa kahden useammaksi tunniksi, oli ihanaa kotiin palattua huomata, kuinka onnellinen Lapsi vaikutti olevan isän seurasta. Loppuiltana äiti ei sitten pahemmin kiinnostanutkaan.

Ostosreissulla ostelin kaikenlaista tarpeellista, kuten ulkoisen kovalevyn, ja rahanmeno hirvitti, näillä kotiäidin tuloilla. Onneksi sentään syksyn työjaksojen palkka oli juuri tullut. Tarpeellista tai ei, ostin vauvalle ihanan pienen myssyn! Ihmetelkääpäs tätä:

 

Greippi ja vauvanmyssy kokoa 34-36DSC04948.JPG

 

…ja samat yhdistettyinäDSC04949.JPG

Noin pieni se vastasyntyneen pää on, voi ihmettä! Sitä ei millään meinaa jälkikäteen muistaa ja aina se ihmetyttää yhtä paljon. Tuon greipin ympärysmitta oli 31 cm ja Lapsen päänympärys syntyessään oli 33 cm eli ei kaukana tuosta. Meillä olikin hänelle alkuun hieman liian iso myssy ja siksi halusin ostaa tulevalle vauvalle ihan uuden ja pienemmän. Pikku hiiripäätä päästään sitten ihailemaan joskus maaliskuussa <3

 

Ja tässä vielä kameralta löytämäni Lapsen taiteellinen näkemys kyseisestä greipistä 🙂

DSC04946.JPG

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *