Rankat bileet

Synttärimekkotyttö.jpg

Eilinen kaksivuotissynttärisankari oli jo aamusta iloisena biletunnelmissa. Ilmapallot olivat ilmeisesti kivempia puhaltamattomina kuin pulleassa muodossa.

Metrovideonkatselija.jpg

Ensimmäisiin lahjoihin kuuluivat sekä Camden Townista edellisenä päivänä ostettu hieno lintumekko sekä metroasemalla Liinaa varten kuvattu video, jossa metro saapuu asemalle ja lähtee jälleen pois. Hittiainesta!

Pajun Harrods-tyyli.jpg

Pikkuvelikin oli fiinisti pukeutunut Harrods -asuun (serkkujen perintöä heidän isoisänsä ostamana, hintaa kuulemma jotain 60 puntaa auts…)

Serkukset liukumäessä.jpg

Aamupäivästä käytiin – melkoisella sähellyksellä – leikkipuistossa

Synttärihiekkakakkuja.jpg

…ja saatiin esimakua kakuista hiekkakakkujen muodossa

Lilja odottaa kakkua.jpg

Päiväunien jälkeen odoteltiinkin malttamattomana sitä oikeaa kakkua!

Synttärikakku.jpg

…josta joku pieni hiiri (ei sankari itse) oli käynyt varastamassa osan koristeista. Mutta hyvää oli sankarin ja aikuisten mielestä! Muiden lasten mielestä viinimarjamoussekakku taisi olla hitusen liian kirpakkaa.

Lipputyttö.jpg

Sitten päästiinkin lahjojen kimppuun. Ensimmäisenä löytyi Lippu! ja sen jälkeen Liina ei olisi enempää kaivannutkaan

Lahjojen avaamista2.jpg

…mutta olihan lahjoja toki muitakin, kuten puuhelmet ja rannekoru, junarata, keijunsiivet ja perhoskeppi sekä sähköhammasharja. Pakettien avaamiseen löytyi innokkaita apulaisia 🙂

Pakettileikki.jpg

Muutkin saivat lahjoja pakettileikin lomassa. Lisäksi leikitiin muutama tanssileikki ja synttärisankarin äitiä ilahdutti erityisesti nähdä, kuinka oma pieni kaksivuotias osasi jo tanssia ohjeiden mukaan toisten kanssa!

Musiikkireikä.jpg

Ja sitten päästiin taas ulos, lemppariritilän luo, josta kuulemma kuuluu musiikkia.

Kuplia!.jpg

Saippuakuplia!

Kuplalapset.jpg

Paju ja kuplia.jpg

Pojukin mukana 🙂

Synttäripäivällinen.jpg

Ja sitten italialaiseen ravintolaan syömään. Viisi lasta pöytäseurueessa takasi aitoitalialaista tunnelmaa! Meteliä, selitystä, sähellystä ja päällekkäisiä keskusteluja riitti.

Suklaata!!!.jpg

Täällä on kahviloissa lapsille tarjolla juoma nimeltä bambinochino, joka on yllättävän vaarallinen maitovaahtojuoma. Epäilemättä juomassa on sokeria, sillä niiden juomisen jälkeen jokainen lapsi on väistämättä sokerihumalassa. Asiaa ei tietenkään helpottanut se, että synttärisankari sai ensimmäistä kertaa elämässään suklaata. Sokerihumalan aste oli melkoinen – vai mitä tuumaatte tästä ilmeestä?

Illan kruunasi vielä piiiitkä ja riehakas kylpyhetki serkkutytön kanssa. Erittäin kova pään kumaus ammeen reunaankaan ei tahtia hillinnyt, vaan pelottavan kovien parkaisujen jälkeen Liinanen halusi heti takaisin ammeeseen. Hurjista bileistä lienee siis huomennakin muistona naseva mustelma poskipäässä.

Tulipas sittenkin ihan vaivihkaa järkättyä lastenbileet! Neljä lasta + vauva olikin oikein sopiva määrä ja ikähaarukka 0-6 v. yllättävän toimiva, kun isommat toimivat (joissakin asioissa) hyvänä mallina pienemmälle. Italialaisessa ravintolassa sen sijaan Liina oli se, joka näytti miten herkutellaan 🙂 Oliivikipollinen olisi mennyt oitis pelkästään Liinan suihin ja tarjoilijamme huvitti itseään ihailemalla, kuinka tälle pienelle kaksivuotiaalle maistui ihan kaikki ja silmät kiiluivat ruokien äärellä, isompien valikoidessa tarkkaan herkkunsa. Saipa Liina vielä puhaltaa uuden kynttilänkin ravintolaleivoksesta ja pari pientä ekstraherkkua ihailijaltaan 🙂

Synttärisankari muuten pääsi synttärien idesta jyvälle Peppi Pitkätossun avulla. Peppi-kirjassa Peppi viettää syntymäpäiviä ja mm. kirjoittaa syntymäpäiväkutsuja. Liinaa valmisteltiin juhlien viettoon Pepin kautta, ja hän hokikin pitkin päivää ja jo aiemminkin peppimäisiä lausahduksia, kuten Kirjoitetaan syntymäpäiväkutsuja ja Liina on Peppi! Myös Paljon onnea! ja syntymäpäiväsanka(ri) kuuluivat juhlasanastoon. Veikkaanpa, että tästä eteenpäin Liina tietää oikein hyvin, mitä on olla syntymäpäiväsankari ja mitä juhliminen tarkoittaa!

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *