Tehokas ja monikäyttöinen etikka.

Viime marraskuussa olin kummitätini järjestämillä sisustuskutsuilla. Tykkään tämmöisistä kutsuista yli kaiken – vaikka tuotteet ovatkin ylihintaisia ja valikoima jokseenkin aika suppea. No ymmärtäähän sen, ettei kutsuilla yksinkertaisesti voi levittää jonkun olohuoneeseen kokonaista sisustuskauppaa. Vaikken pahitteeksi laittaisi ollenkaan, hehe. Sillä, mikä parasta  – saa tehdä pieniä sisustusostoksia juoden samalla kahvia ja nauttien uunituoretta korvapuustia.

Kutsuilla oli yhtä sun toista kivaa pientä tavaraa, mutta juurikin niiden suurien hintojen takia jätin ostokseni minimiin. En yksinkertaisesti raaskinut sijoittaa pelkkään sohvatyynyn päälliseen viittäkymmentä euroa! Sen sijaan ostin jotain sellaista, mistä en ollut aikaisemmin vielä kuullut, nimittäin Vinaigre huuhteluaineen.

p1098777.jpg

Okei, pullon suloinen ulkonäkö hieman houkutteli, mutta myös se, että kuulin sen olevan todella tehokas vaihtoehto talouksiin, missä on lemmikkieläimiä. Meillä Bruno nukkuu aivan järkyttävältä tuoksuvalla patjalla, jonka päällä on meidän vanha päiväpeitto, minkä olen sullonut pussilakanan sisään. Meillä on myös Brunoa varten monta eri pyyhettä sadepäiviä varten sekä naamapyyhe – sillä suursnautserin parta on aina hyvä pyyhkiä juomisen ja syömisen jälkeen. Jo ihan pelkistä siisteys syistä, mutta myös sen takia, että parta pysyisi hyvänä eikä menisi takkuun. Pesen pyyhkeet aina 60 asteessa ja käyttäen kauppojen pesu,- ja huuhteluaineita, mutta niihin on silti jäänyt todella ummehtunut haju. Aivan kuin niitä ei olisi pesty lainkaan.

Olen miettinyt, että millä kummalla saisin ummehtuneen hajun pyyhkeistä pois, mutten ole keksinyt mitään – kunnes tosiaan vasta nyt, etikka! Kutsuilla oli yhtä sun toista tuoksuvaihtoehtoa, mutta itse valitsin puuterintuoksun ( vaikka musta tuntuukin, että sain teen tuoksun, mutta ei huono ole sekään. )

Etikkaa siis käytetään normaalin huuhteluaineen sijaan ja on ihanteellinen juuri liinavaatteille ja pyyhkeille. Sitä voi käyttää myös normaalissa pyykissä, mutta itse en ole vielä uskaltanut kokeilla muilla kuin pyyhkeillä ja lakanoilla. Oman kokemukseni mukaan voin sanoa, että olen tälle tuotteelle täysin myyty! Brunon pyyhkeistä on lähtenyt ummehtunut haju pois ja tilalla on raikas tuoksu. Etikan tuoksu on aika voimakas, mutta hajusteen ansiosta kuitenkin miellyttävä ja kun pyykki on kuivunut, viimeistään silloin liika etikka on haihtunut pois. Olen pessyt etikalla myös meidän keittiön maton, joka on tehty samalla tavalla kuin pojan huoneen matto sekä vessan pienen maton, mihin tapahtui pieni vahinko pojan kakasta ja pissasta. Nyt matto tuoksuu todella hyvältä, vaikka aluksi ajattelin, etten saa mattoa mitenkään puhtaaksi.

Etikan vaikutukset:

panneriiii.png

p1098778.jpg

Etikkaa laitetaan huuhteluainelokeroon ( normaalin huuhteluaineen sijaan ) 2-4 rkl, riippuen pestävän pyykin määrästä, mutta suosittelen aluksi käyttämään 2 rkl. Itse olen käyttänyt juuri tuota määrää ja pessyt täysiä koneellisia ja mielestäni se on riittänyt hyvin. Tätä voi kuulemma käyttää myös yleispuhdistusaineen tavoin ja mietinkin nyt uskallanko kokeilla tätä pienen määrän meidän olohuoneen mattoon – Bruno kun tykkää järsiä luita aina maton päällä ja tuoksu matossa sen jälkeen on ällöttävä.

Suosittelen tätä kyllä kaikille, varsinkin niille joilla on lemmikkieläimiä! Itse olen tähän jo täysin koukussa! Tätä saa ostettua mm. Serafiinista, joka sijaitsee Turussa, siinä Ikean kupeessa. Muuten näitä saa ostettua Serafiinin järjestämiltä kutsuilta.

Onko teillä kokemuksia?

 

koti sisustus
Kommentit (9)
  1. Etikka Huuhteluaineena | Lieksa Uutiset
    14.5.2020, 16:50

    […] Tehokas ja monikäyttöinen etikka. – Tuuliajolla | Lily – Tehokas ja monikäyttöinen etikka. 8 Viime marraskuussa olin kummitätini järjestämillä sisustuskutsuilla. Tykkään tämmöisistä kutsuista yli kaiken – vaikka tuotteet ovatkin. […]

  2. kato vaikka ruohenjuuresta vai mitä noit ekokauppoja on 🙂 raskaana nyt tekee mieli nuuhkia kaikkea hullua 😉 ja samaa verta meissäkin on, mä nuuhkutan huuhteluainetta silloin kun sitä on.. http://kauppa.ruohonjuuri.fi/appelsiini-eteerinen-oljy/FRANTS-6416384110510/dp

    1. Ei kai… 😉 kiitti vinkistä! 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *