Alkukesän hetkiä

Tuntuu ihan siltä, että vasta äsken oli päivittäin pakkasta ja jo kuudelta oli pilkkopimeää. Nyt teiden reunoilla kasvaa kukkia ja aurinko laskee vasta yhdeltätoista. Kokosin tähän postaukseen muutamia hetkiä alkukesältä, jotka haluaisin kokea saman tien uudestaan.

Take-away kupillinen jääkahvia tuntuu viileältä kädessäni. Lämpötila on ainakin parikymmentä astetta plussan puolella, mutta tunnen kasvoillani pienen tuulenvireen. Torin ohi kävellessä mansikoiden, kahvin ja kukkien tuoksu leijailee ilmassa. Joka puolelta kuuluu puheensorinaa ja ohi ajavien autojen ääniä.

Ilmassa on sateen raikas tuoksu. Kuulen vaimeasti omat askeleeni rantapolulla kuulokkeista soivan Workout hits -soittolistan lisäksi. Viimeisen viiden minuutin aikana olen nähnyt tasan yhden koiranulkoiluttajan, muuten olen saanut juosta omassa rauhassa.

Pienet aallot keinuttavat veneitä venelaiturissa. Vähän matkan päästä kuuluu lokkien kirkunaa. Puiston penkin vieressä olevan puun oksat heiluvat tuulessa. Istumme penkillä yli puoli tuntia, vaikka lounaaksi ostetut patongit on jo syöty. Ilma on sopivan lämmin, vaikka penkki onkin auringossa.

Kuvat: Iisa

Hupparista huolimatta ilma tuntuu hieman viileältä pyöräillessä. Musiikki soi hiljaa kajarista, eikä missään näy ketään. Valo on kauniin kultaista osuessaan tietä reunustaviin rakennuksiin. Pyöräilemme suoraan auringonlaskua kohti ja huomaan jo suunnittelevani mahdollisia kuvauksia juuri siihen paikkaan.

Vesi tuntuu paljon odottamaani lämpimämmältä, kun laskeudun laiturin päästä tikkaita pitkin veteen. Aurinko on jo painunut puiden latvojen taakse ja taivavaanranta on täynnä vaaleanpunaisen ja oranssin sävyjä. Muutama hyttynen lentelee hieman vedenpinnan yläpuolella. Toivon, että voisin pysäyttää ajan hetkeksi. Tästä on tulossa hyvä kesä.

Kesäfiiliksellä,
Tuuli <3

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *