Bujoilua parhaimmillaan!

Niille, joille bujo on aivan uusi sana; bujo, eli bullet journal on kalenterin sekä päivä- ja muistikirjan yhdistelmä.

Käytännössä sinne voi siis laittaa ihan mitä vaan. Mun bujosta löytyy ainakin viikkonäkymät, joihin pystyn merkkamaan jokaisen päivän to-do listan, treenit ja muut sovitut jutut sekä kuukausinäkymät, joihin saan merkkailtua vähän isompia juttuja, joihin saattaakin hurahtaa koko päivä.

Viikko- ja kuukausinäkymien lisäksi bujossa pystyy helposti seuraamaan yksittäisiä asioita trackereilla (anteeksi kamalasti, mutta en vaan osannut kääntää järkevästi…) esim. veden juontia, omia nukkumisia ja mielialaa. Tosin, ainakin mä olen todella laiska täyttämään mitään trackereita pidemmän aikaa. Pari päivää sitten yksi mun kavereista halusi katsoa mun bujoa ja löytäessään sieltä melkein loppuun asti täytetyn mieliala -trackerin sanoi vaan, että: ”Idea on hauska, mutta sä et ole nähtävästi tuntenut marraskuun viimeisinä päivänä yhtikäs mitään.”

Bujoilu tuli ns. pinnalle reilu vuosi sitten. Itse aloitin ensimmäisen bujoni jo 2017 loppuvuodesta ja siitä oon jatkanut tähän päivään asti, tosin vähän pätkissä. Mulla on monia syitä, miksi tykkään bujoilusta ja miksi se kannattaa, joten nopean ja tiivistetyn top 3 rustasin tohon alle.

1. Olen vahvasti sitä mieltä, että bujoilu on yksi maailman helpoimmista harrastuksista. Eihän siihen tarvitse kuin tarkoitukseen sopivan vihkon, kynän ja vähän aikaa. Jos sulta löytyy kaapista vaikka käyttämätön, tai miksei puoliksi käytettykin vihko, niin se sopii hommaan ihan loistavasti!

2. Vaikken koe olevani kovin hyvä piirtäjä tai ylipäänsäkään luova sen asian saralla, niin tykkään silti piirtämisestä. Bujoilussa en ole jostain syystä niin kauhean kriittinen, kuin piirtäessä muuten olen, joten pääsen kehittämään tätä taitoa.

3. Mä tykkään tehdä kaiken maailman aikatauluja ja listoja, löytyy päivittäiset, viikottaiset ja kuukausittaiset to-do listat ja ties mitä muita enkä yhtään tykkää, jos ne on eri paikoissa. Bujo on siitä tosi kätevä, että saan kaikki listat ja aikataulut samaan paikkaan! Aikataulujen ja listojen lisäksi kirjotan myös kaikki ideat bujoon, jotta muistan ne vielä myöhemminkin. Mun muistilla ei ilman tätä pärjäisi sitten alkuunkaan…

Yhden bujoilun hyvän puolen haluan vielä tähän mainita ja se on se, ettei virheet haittaa! Mitä sitten, vaikka yhdelle aukeamalle tulisi kirjoitusvirhe ja toiselle liimaisit vahingossa tekstinpalan väärinpäin (tämähän ei ole ainakaan nähtävillä seuraavassa kuvassa).

Usein kaikkein pienemmistäkin virheistä tehdään itselle iso numero mutta bujoilussa, niinkuin kaikessa muussakin, se on oikeastaan aika turhaa. Multa löytyy varmasti melkein jokaiselta bujoaukeamalta jokin virhe, joka on myös ärsyttänyt jossakin vaiheessa. Oikeasti niitä ei edes huomaa ja osa näyttää jopa tosi hauskoilta!

Tähän loppuun laitan vielä, muutaman idean bujon eri aukeamien tai kuukausien teemoiksi, sillä ainakin mä saan aina tuskailla näiden keksimisen kanssa…

teemoja: kirjat, kartat, kukat, planeetat, uimarannat, linnut, kasvien lehdet, koirat, kissat, netflixsarjat tai jokin väri

Jos nyt innostuit aloittamaan bujoilun, niin siitä vaan! Muista se, että sun bujosta voi tulla just sun näkönen, eikä sun tarvi niinkään miettiä, että miten hienolta se nyt näyttää muiden mielestä. Jos sä ite tykkäät, niin tee sillon sun bujosta just semmonen, kuin itse haluat <3

Ihanaa kesänjatkoa,

xxx Tuuli

kulttuuri oma-elama hyva-olo
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *