jos voisin kouluttaa koirani uudelleen…

uuuuuu.JPG

mulla itelläni on paljon juttuja, mitä toivoisin tehneeni toisin hetan koulutuksen kanssa. tähän postaukseen mä kuitenkin keräsin vaan muutaman, meidän harrastuksiin liittyvän jutun.

a g i l i t y

ensimmäiseksi, kun keksin tän idean, niin mulle tuli mieleen, että jos saisin kouluttaa kontaktit uudelleen, niin luultavasti niistä tulis juoksarit. tänhän vois vieläkin toteuttaa, mutta oma jaksaminen ei taitais riittää siiheen. jos nyt en ihan pysäreitä lähtis juoksareiks vaihtamaan, niin olisin jo alusta asti koittanut tehdä kontaktien alastulosta semmosen paikan, mihin heta haluaa tulla ja vauhdilla. tällä hetkellä heta tulee etenkin A-n ja puomin viimeisen rampin semmosta etanavauhtia, että huhhuh.

toisena juttuna mulla tuli mieleen se, että jos olisin alusta asti tiennyt, että kepit voi opettaa kujilla, niin oisin ehdottomasti opettanut heti niillä. vinokepeillä opetettaessa me ei päästy ollenkaan eroon ohjureista ja heta pelkäs koko ajan mokaavansa tai jättävänsä jonkun välin väliin. kun me sit viime kesänä ostettiin itelle kuuden kepin kujat, niin heta oppi menemään kuusi suoraa keppiä muutamassa viikossa. olin muuten sillon harvinaisen ylpeä! mutta siis pointti oli se, että heta sai niin paljon keppivarmuutta kujilta, että niillä ois ollut järkevää tehdä koko keppien opetus.

kolmantena tulee varmaankin tää meidän liikkumisongelma. mä tykkään kentällä varmistella kaikki takaakierrot, in-init, kontaktit ja kepit, joten mun liikkeelle lähdöt on monesti myöhässä. jos voisin palata niihin aikoihin, kun vasta opeteltiin käskyjä, niin oisin varmaan opettanut ne suulliset käskyt huolellisemmin, jollon oisin voinut ite oppia pois varmistelusta paljon helpommin. heta on vieläpä niin kohtelias koira, että se ei juokse paljoa mun edellä, vaan tulee samaa tahtia mun kanssa.

r a l l y t o k o

rallytoko puolen juttujen miettiminen oli paljon vaikeempaa, mutta tää kuitenkin tuli mieleen heti ekana; jos mä voisin palata siihen hetkeen, kun vielä opetin hetalle käskyjä, niin hidastaisin sitä opetustahtia huomattavasti. sillon mun oli aivan pakko saada heta oppimaan kaikki jutut muutamassa päivässä, jollon ne käskyt ei oo todellakaan kerenneet jäädä kunnolla hetan päähän. toki heta nyt jo niitä käskyjä osaa, mutta se ois säästänyt omaa kärsivällisyyttä ja tehnyt tosi hyvän pohjan rallytokon kisauralle.

tämä toinenkin kohta liittyy vahvasti tohon käskyjen opettamiseen, mutta halusin tänkin nyt laittaa. mä haluisin ehdottomasti korjata sen, miten vähän mä treenasin silloin ihan alussa meidän viikottaisten treenien lisäksi. saatto käydä niin, etten koko viikkona treenannut yhtään, mutta sitten itse treenipäivänä just ennen lähtöä käyn nopeasti kaikki jutut läpi, josta ei sen kiireen takia ollut mitään hyötyä. jos olisin jo silloin alkanut tekemään melkein päivittäin pieniä pätkiä rallya, niin siitä ois ihan varmasti tullut tapa ja helpottanut käskyjen oppimista.

xxx tuuli

seuraaseuraa.JPG

aikaylpeekuvaajast.JPG

Kuvat: Hannu-Pekka Hovilainen

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *