Katastrofikokki – Nutellaöverit ja asiaa rentoutumisesta

Löytyykö sulta kaapista Nutellapurkki, joka ei tunnu tyhjenevän tai muuten vaan haluat jotain hyvää syötävää ja vähän piristystä päivääsi? Siinä tapauksessa tää postaus on just sulle!

Allekirjoittaneelta ainakin löytyi Nutellapurkki kaapista seisomasta, mutta tätä postausta varten jouduin ostamaan uuden purkin, jotta Nutellaa riittäisi kaikkiin resepteihin. Se siitä yrityksestä, nyt siellä on uusi purkki odottelemassa…

Postauksen lopusta löydät kolme herkullista Nutella-reseptiä; Nutella-juustokakun, Nutellabrowniet ja Nutellakuppikakut, joista kaikki soveltuvat erinomaisesti niin juhlapöytään kuin mökkieväiksi. Pysykää siis kaikki herkkusuut kuulolla!

Me kaikki tarvitaan omaa aikaa. Meidän kaikkien on pakko saada rentoutua jossain vaiheessa ja se täytyy hyväksyä. Mä pystyn kaikkein parhaiten rentoutumaan keittiössä, vaikka mun tekemisistä sitä ei aina uskoisi. Saatan polttaa sormenpääni, kun vahingossa osun kuumaan paistinpannuun ja kaataa puolet jauhoista päälleni, mutta tuntea silti rentoutuvani.

Puhuin instagram-storyssani, että kesän ajaksi aloitan kokkaussarjan, jonka nimi tulee olemaan Katastrofikokki. Sanoin, että sarja tulee olemaan rento ja joka kerta tulen tekemään mulle täysin uutta reseptiä, jonka jaan blogissani hauskojen kuvien ja pienen extran siivittämänä.

Ennen kaikkea olen innoissani tästä projektista. Haluan tuoda ihmisille hyvää mieltä, eikä mikään toimi siinä hyvää ruokaa ja hauskoja kuvia paremmin. Koska saan ruokaa tehdessä omaa aikaa itselleni ja samalla jotain (toivottavasti)  hyvää mieltä tuovaa muille, haluan tehdä pienen muistutuksen siitä, miten tärkeää ja upeaa on viettää omaa aikaa. Kuinka siitä voi saada tehtyä jotakin.

Kukaan ei jaksa painaa koko aikaa aivan täysillä. Olen monesti yrittänyt vetää täysillä liian pitkään, eikä siitä seuraa mitään hyvää. Asia, jonka yritän aina sallia itselleni, jotta jaksaisin hoitaa asiat kunnolla loppuun on oma aika ja rentoutuminen.

Inhoan sitä, että monesti rentoutumista ajatellaan ajanhukkana. Oikeasti ajanhukkaa syntyy silloin, kun ei rentoudu tarpeeksi. Jos haluat olla tehokas, jotain täytyy olla myös sille vastapainoksi. Nykymaailmassa ihmettelen sitä, miten kiire ja täysi aikataulu tuntuvat välillä ihailun kohteilta ja pyrkimyksiltä. Ei sen pitäisi olla näin.

Se mitä oma aika kenellekin merkitsee, vaihtelee eri ihmisten kohdilla. Joku rentoutuu parhaiten lukiessaan, toinen taas käydessään juoksulenkillä. Mulle todellinen oman ajan ja rentoutumisen keskipiste on ehdottomasti keittiö ja kokkaaminen. Se, että saan omasta rentoutumisestani puolivahingossa jotain aikaan on ihanaa.

Omasta ajasta ei tarvitse saada aikaan mitään konkreettista, mutta silloin syntyvät hyvät ideat. Kun ei yritä pähkäillä tiettyä asiaa yhtä jaksoisesti, aivot ratkaisevat sen itse saadessaan siihen aikaa.

Ylempi teksti voi kuulostaa turhan painavalta ja syvälliseltä rentoon kokkaussarjaan. Aihe on kuitenkin tärkeä ja paras tapa tuoda se esille, oli mielestäni tämä postaus. Nyt kuitenkin ravistellaan taakasta kaikki rankat aiheet ja katsotaan vaan sitä, kuinka mä mokailen!

Tähän kuvaan kiteytyy se hetki, kun tajusin todella miten hölmö osaan olla. Jos leivonnaisessa on neljä ainesta, tarvitaan aikamoista taitoa sen mokaamiseen, vai mitä?

Mulle sekin on kuitenkin täysin mahdollista. Ohjeessa käskettiin sekoittamaan Nutella ja kanamunat, mä sekoitin Nutellan ja vehnäjauhot… No, säästin aikaa, kun vain laitoin kaikki ainekset samaan kulhoon ja sekoitin kaikki kerralla.

Ihmettelen vieläkin, miten onnistuin olemaan sotkematta tuota Nutellaa pitkin seiniä, mutta silti sain sitä nenääni. Tosin tulin levittäneeksi sitä pitkin naamaani, joten ehkä sen takia onnistuin säästämään seinät Nutella kuorrutukselta.
Tämä kuva on niin aito kuva mun leipomisesta kuin vaan voi olla! Ilmeet on todella usein tätä luokkaa, kun vähän koko ajan meinaa jauhot lentää kulhon sijasta pöydille.

Jos susta nyt tuntuu siltä, että sun tekee mieli ottaa vähän omaa aikaa, niin voit esimerkiksi hyödyntää jotain tämän postauksen Nutella-reseptiä ja antaa itsellesi oikeuden pieneen herkkuhetkeen!

Muistutan vielä, että kunnia yhdenkään reseptin kehittämisestä ei kuulu minulle, vaikka olenkin jokaista niistä hieman muutellut. Jos haluat nähdä alkuperäisen reseptin, löydät linkin siihen kirjoittamani reseptin lopusta.

Nutella-juustokakku

Tämä kakku on ehdoton juhlapöytien kuningatar! Juhlia varten kakku kannattaa tehdä edellisenä päivänä, kakku maistuu paljon paremmalta jos se on saanut olla jääkaapissa yön yli.

POHJA

yksi pieni paketti (175g) Dominokeksejä

80g voita

TÄYTE
130g valkosuklaata

400g maustamatonta tuorejuustoa

2 kananmunaa

150g ranskankermaa

n. 100g Nutellaa

VALMISTUS
1. Ota ranskankerma, tuorejuusto ja kananmunat huoneenlämpöön. Sulata valkosuklaa vesihauteessa ja anna jäähtyä.

2. Seuraavana valmistetaan pohja. Murskaa Dominot nyrkillä pakastepussissa tai monitoimikoneessa ja sulata voi. Yhdistä keksimurska ja voisula, painele seos irtopohjavuoan pohjalle ja laita jääkaappiin jähmettymään.

3. Laita uuni lämpenemään 150 asteeseen. Laita tuorejuusto kulhoon ja sekoita se pehmeäksi. Lisää tuorejuuston joukkoon kananmunat yksi kerrallaan ja sekoita. Kääntele valkosuklaa ja ranskankerma tuorejuuston ja kananmunien sekaan.

4. Ota pohja kylmästä ja kaada täyte pohjan päälle. Pehmennä Nutellaa mikrossa ja tiputtele reilun teelusikallisen kokoisia nokareita Nutellaa täytteen päälle. Vedä veitsellä nokareiden läpi pysty- ja vaakasuuntiin niin, että saat pinnalle muodostumaan pyörteitä.

5. Paista juustokakkua uunissa reilu 40 minuuttia tai siihen saakka, että täyte näyttää hyytyneeltä reunoilta mutta vielä hieman hyllyvältä keskeltä. Avaa uunin luukku hetkeksi, jotta kosteus poistuu, laita luukku takaisin kiinni ja sammuta uunista virta. Anna kakun jähmettyä uunissa vielä n. tunnin ajan.

6. Kun otat kakun uunista, jäähdytä se vielä kunnolla huoneenlämmössä, ennen kuin siirrät sen jääkaappiin.

Alkuperäisen ohjeen löydät täältä.

Nutellabrowniet

Nämä nutellabrowniet ovat varmasti maailman helpoin leivonnainen ja onnistuvat ihan jokaiselta!

n. 12 kappaletta

TARVITSET

3dl Nutellaa

1,5 dl vehnäjauhoja

2 kananmunaa

ripaus suolaa

muffinivuokia paistoon

VALMISTUS

1.Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.

2. Laita kaikki ainekset kulhoon ja sekoita huolellisesti.Lusikoi suunnilleen ruokalusikallinen taikinaa jokaiseen muffinivuokaan,

3. Paista n.20-25 minuuttia 175 asteessa. Halutessasi voit viimeistellä browniet tomusokerilla paiston jälkeen.

Alkuperäisen reseptin löydät täältä.

Nutellakuppikakut

Nämä kuppikakut ovat hieman työläämpiä ja haastavampia, mutta olivat ainakin mun ja Eeditin suosikkeja!

TARVITSET

125g voita

1.5 dl sokeria

2 kanamunaa

1,5 tl leivinjauhetta

1,5 tl vaniljasokeria

2 dl vehnäjauhoja

1 rkl maitoa

1 appelsiinin raastettu kuori

n. 1,5 dl Nutellaa

KUORRUTUS

100g maustamatonta tuorejuustoa

0,5 dl vispikermaa

1 rkl appelsiinimehua

reilu 2 rkl tomusokeria

ripaus kanelia

VIIMEISTELY

tummaa kaakaojauhetta

VALMISTUS

1.Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen.

2. Vatkaa voi ja sokeri kulhossa vaahdoksi. Lisää kananmunat vaahtoon yksitellen ja hyvin sekoittaen. Sekoita leivinjauhe, vaniljasokeri ja vehnäjauhot keskenään ja lisää seos taikinaan. Lopuksi lisää taikinaan maito ja raastettu appelsiinin kuori ja sekoita tasaiseksi. Jos raastat appelsiinin kuoren itse, älä raasta kuoren valkoista osaa!

3. Lusikoi aluksi nokare Nutellaa jokaiseen muffinivuokaan ja sen jälkeen täytä vuoat taikinalla. Jätä hieman kohoamisvaraa (toivon todella, että olisin muistanut tämän)! Paista 15-20 minuuttia 180 asteisessa uunissa. Ota kuppikakut uunista ja anna jäähtyä,

4. Sekoita kuorrutuksen ainekset kulhossa. Lusikoi pikkuinen nokare Nutellaa kuppikakun päälle ja sen päälle kuorrutusta.

5. Viimeistele kuppikakut ripottelemalla kaakaojauhetta siivilän läpi kuorrutteen päälle.

Alkuperäisen ohjeen löydät täältä.

Sisällä otetut kuvat: Eedit

Hymyjä ja haleja,

xxx Tuuli

koti ruoka-ja-juoma
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *