Meidän kesäsuunnitelmia!

Onhan se parempi myöhään kuin ei milloinkaan! Tosin, Hetan kanssa ei olla ehditty vielä mitään isompia kesäsuunnitelmia toteuttamaan, joten siihen nähden ollaan aivan aikataulussa.

Kaikki muut suunnitelmat ovat vasta tulossa, mutta koirakoulu aloitettiin heti kesäkuun alussa. Kävimme siellä tänään kolmatta kertaa.

Olen oppinut kamalasti uutta koirien käyttäytymisestä ja koirien lukutaitoni on kehittynyt ainakin hieman. Hetakin on oppinut paljon ja arjen pienet ongelmat ovat alkaneet selvitä. Hetkeen ei ole ollut näin hyvää fiilistä mistään koirajutusta,kun onnistumisien tullessa on myös tiennyt, mikä meni oikein ja missä on vielä parannettavaa.

Päätin pitää treenitauon tähän kesäloman alkuun ja viime treeneistä on jo muutama viikko. Ensi viikolla olisi tarkoitus palata tältä tauolta ja lähteä pitkästä aikaa ulkokentälle treenaamaan.

Yksi asia, mistä pidän kesässä kaikkein eniten on juurikin ulkokentällä treenaaminen. Koska ulkokenttä on todella lähellä, siellä pystyy myös käymään treenaamassa itsenäisesti. Talven aikana itsenäisiä hallivuoroja ei tule kuin muutama, joten niin kauan kuin ulkokentällä pystyy olemaan, siitä täytyy ottaa kaikki hyöty irti!

Treenitauon aikana ei olla myöskään kisattu kummassakaan lajissa. Kisataukokin tuntuu todella hyvältä, kun on juossut koko talven agility- ja rallytokokisoissa.

Rallytokossa nousimme juuri voittajaluokkaan, joten kesä meneekin luultavasti kokonaan treenatessa. Virallisiin agilitykisoihin ei tällä hetkellä ole mahdotonta halua, mutta jotkut kisat olisi kiva käydä. Kesän aikana ihan pienen ajomatkan päässä järjestetään usemmatkin epikset (agilityn epäviralliset kilpailut) ja niissä haluaisin käydä, jos vain aikatulut sopivat yhteen.

Epiksissä ei ole myöskään tullut käytyä pitkään aikaan, vaikka aikaisemmin niitä on ollut lähes joka kuukausi. Heta saa epiksistä hyvää harjoitusta kisatilanteeseen ja mä voin harjoitella hengittämään ja rauhoittumaan ennen radalle lähtöä, joten edes yhdet epikset olisi mukava käydä.

Nuorten agilityleiristä olen kaikkein eniten innoissani, rehellisesti sanoen en meinaa pysyä housuissani… Viime vuosi oli aivan ihana ja tapasin niin monia upeita ihmisiä, etten malta odottaa tätä vuotta!

Viime vuoden leirillä ainut tavoite oli saada jokin toimiva taktiikka keppien opetukseen. Leirin jälkeen ei kulunut kuin muutama viikko ja Heta oppi kepittämään todella hyvin. Silloin olimme vasta miettimässä kisaamisen aloittamista ja sain siihenkin todella paljon vinkkejä. Tänä vuonna en keksi oikein mitään yksittäistä asiaa, jota täytyisi kehittää huimasti joten lähdetään leirille ilman mitään kummempia ennakko-odotuksia.

Suurin riski leirin osalta on se, että  Hetan juoksut saattavat osua juuri siihen aikaan. Saisin silloinkin lainakoiran, mutta ei se silti olisi sama asia, vaikka varmasti viihtyisin leirillä niinkin. Toivotaan vain, että onni on meidän puolella.

Vaikka meillä on jonkun verran jo suunnitelmia, en kuitenkaan halua keksiä jokaiselle päivälle jotain ohjelmaa. Niin, että olisi aikaa lähteä vaikka aamulla treenaamaan kentälle tai yhdessä jätskille (eli Hetan osalta rantakahvilan vesikupille).

Koiran kanssa on suunnilleen mahdotonta lähteä muutaman tunnin varoajalla yhtään mihinkään, mutta pienetkin ex tempore jutut piristää päivää. Tässä muutama juttu, jotka olisi hauska tehdä tänä kesänä ja joiden toteuttamista en aio suunnitella etukäteen.

Ottaa Heta mukaan ja käydä pienellä aamu-uinnilla.

Käydä yhdessä yökävelyllä.

Mennä rantakahvilaan jäätelölle ja vedelle.

Varata treenivuoron kentältä ja lähteä jo heti aamusta kävelemään sinne

Loikkia sateessa ja joillan ihmeen keinolla saada Heta mukaan.

Ottaa paljon söpöjä ja suunnittelemattomia kuvia meistä, joita voi katsella myöhemmin ja muistella tätä kesää.

Ja kaikkein tärkeimpänä: maata vierekkäin nurmikolla tekemättä yhtään mitään.

Koirantuoksuisin terveisin,

xxx Tuuli

koti liikunta matkat oma-elama
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *