Miltä meidän arki näyttää just nyt?

Jokainen aamu sujuu samalla kaavalla. Heta ryntää mun sängyn viereen, kun herätys alkaa soimaan tai jo vähän sitä ennen. Jos kyseessä on viikonloppu, rapsuttelen Hetaa hieman nousematta ylös ja jatketaan molemmat nukkumista. Arkisin neiti puhisee ja tökkii innoissaan kuonolla niin pitkään, että mun on lopulta pakko nousta ylös. Loppuaamun ajan Heta osallistuu mielellään kaikkiin aamutoimiin, siihen saakka, että aloitan kouluhommat. Tässä vaiheessa neiti käy tyytyväisenä takaisin nukkumaan.

Mun lähtiessä juoksulenkeille Heta olis mielellään tulossa mukaan. Neiti seuraa kiinnostuneena, kun menen eteiseen ja vedän lenkkarit jalkaan, näyttäen joka kerta yhtä pettyneeltä, kun en ota hihnaa ja pantaa naulakosta. Pitäisi varmaan tilata Hetalle uudet valjaat ja yrittää herätellä yhteistä juoksulenkkiharrastusta, niin ei tarvitsisi nähdä Hetan pettynyttä ilmettä.

Yhdesä leikkiessä, Heta saattaa hyvinkin napa lelun itselleen ja juosta karkuun. Näissä tapauksissa juostaan yhdessä ympäri taloa, yleensä juuri niin päin, että Heta kipittää karkuun lelun kanssa ja mä tulen perästä.

Useilla yhteisillä metsälenkeillä onnistutaan eksymään. Tai ehkei ihan eksytä, vaan mun suuntavaisto heittää hieman ja kun kuvittelen meidän pääsevän oikoreittiä, päädytäänkin tiheään kuusikkoon. Me kun osataan olla välillä aika jääräpäisiä, päädytään joka kerta jatkamaan matkaa ilman turhia lisälenkkejä, vaikka sitten kuusikon läpi.

Kun päätän katsoa leffan myöhään illalla, Heta käy uskollisesti viereen makaamaan ja katsomaan sitä mun kanssa, vaikka tiedetään jo valmiiksi, että Heta nukahtaa ensimmäisen 15min aikana. Seuraavan kerran Heta herää lopputekstien alkaessa, kun hajamielinen rapsuttelu loppuu ja neiti on vienyt mahdollisimman paljon tilaa sohvalta.

Pitkiä metsälenkkejä ja niillä eksymistä. Auringonlaskujen tuijottelua ja itsenäistä treenaamista ulkokentällä. Sohvalla makoilua, vaihtelevasti onnistuvia kuvausyrityksiä ja pelleilyä silloin, kun se ei tilanteeseen sovi. Itkua, naurua ja yhdessä tekemistä. Niin, sellaista se meidän arki on just nyt.

Sunnuntaiterkuin,

Tuuli & Heta

koti hopsoa oma-elama
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *