Ladataan...
Tyhjä ajatus

(Melkein) uusi viikko, uusi vuodenaika... Itselleni myös uusia, kovaa puhaltavia tuulia ihan noiden perinteisen ulkona pauhaavien syystuulten lisäksi. Hiljaiset hemmotteluhetket silloin tällöin pitävät kropan lämpimänä ja pään joten kuten kasassa.

Joskus pelkkä parin minuutin ajatuksella nautittu suihku riittää, toisinaan ja etenkin viikonloppuisin on mukava tehdä asiat pitkän kaavan mukaan: lämmittää sauna, sytyttää kynttilöitä, kuoria ihoa. Joskus olen itse tehnyt hius- ja kasvonaamioita mutta myönnän laiskistuneeni viime kuukausina, ja olen turvautunut hyväksitodettuihin luonnonkosmetiikkatuotteisiin.

Seuraavilla tuotteilla on syntynyt hyvät ainekset kotikylpylään. Kaikki kosmetiikka on saatu blogin kautta.

Eteeristä öljyä löylyveteen

Mielikuvitukseni on hieman rajoittunut eteeristen öljyjen käytön suhteen mutta saunan löylyveteen sitä kyllä läträän. Ja läträämisellä tarkoitan että jo muutamalla tipalla saa ihanan tuoksun aikaiseksi ja hengitystiet taas ammolleen auki. Mulla on käytössä nämä Frantsilan eteeriset öljyt, lempparituoksuni ovat greippi ja mandariini.

Iroha Nature, laadukkaat kasvonaamiot

En todellakaan muista käyttää kasvonaamioita viikottain tai edes kuukausittain mutta kun muistan, valitsen mieluiten Irohan. Sunrise Cosmeticsin valikoima on kasvonaamioidenkin suhteen laaja, mutta kuvassa oleva tuote on nimenomaan syväpuhdistava detox-naamio epäpuhtauksia ja mustapäitä vastaan. Se sisältää uutta suosikkiraaka-ainettani eli aktiivihiiltä (olen jo pitkään pessyt hampaatkin aktiivihiilellä). Iho tuntuu hoidon jälkeen pehmeältä ja puhtaammalta.

Mossan ravitseva vartalovoide (raskausmahaan ja kaikelle muullekin)

Kesällä ajattelin että suihkun jälkeinen rasvaus auttaisi säilyttämään rusketuksen paremmin, nyt ensisijainen tarkoitukseni on ehkäistä mahdollisia raskausarpia edes jotenkin. Googlettelun ja lukuisten raskaana olleiden tuttujeni haastatteluiden jälkeen olen tullut siihen johtopäätökseen että arpia joko tulee periytyvästi tai sitten hyvällä tuurilla ei tule, käyttämättä tai käyttämällä oikeastaan ihan mitä tahansa rasvaa. Siksi olen pysynyt tässä Mossan öljyillä ravitevassa vartalovoiteessa ihanan tuoksunsa ja voimakkaiden antioksidanttiensa takia, toivoen että arvet jäävät minimiin.

Weledan vartaloöljy hierontaan ihmiselle joka ei tykkää hieronnasta

Nyt tulee fakta joka on järkyttänyt monia: mä en tykkää olla hierottavana. Olen kerran käynyt ammattihierojalla eikä kokemus ollut kummoisempi enkä tykkää että kukaan kaveri tai puolisokaan hieroo. Mutta viime aikoina hartiat ovat oikeasti olleet tosi kipeät (kiitos huono ergonomia ja kangaskassi johon tungen ihan koko omaisuuteni ja jota kannan mukanani kylillä aamusta iltaan) jolloin olen pyytänyt miestäni lieventämään tuskaani. Silloin ollaan käytetty Weledan rauhoittavaa, laventerin tuoksuista vartaloöljyä.

 

 

SARANDA
 
OTA YHTEYTTÄ: TYHJAAJATUS@LIVE.FI
FACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN

Ladataan...
Tyhjä ajatus

Moi ihanat! Miten teidän viikko on lähtenyt käyntiin? Mulla oli tosi kiva viikonloppu vaikka töitä oli huomattavasti enemmän kun vapaa-aikaa. Mieheni on saanut katella mua iltaisin naama kiinni ruudulla, joten sovittiin jo alkuviikosta että lauantaina pidetään treffi-ilta pitkän kaavan mukaan. Käytiin syömässä ja vihdoin katsomassa Blackkklansman (josta avauduinkin jo vähän InstaStoryn puolella). Sunnuntai-iltapäivä vei kuitenki voiton kun sain halailla ja leikkiä mun siskonpojan kanssa, hän on mun todellinen elämäni rakkaus.

Tällä viikolla keskitytään lisäämään yksi hyvä tapa ja jättämään kaksi huonoa tapaa taakse. Hyvä tapa on se, että otan säännöllisen, lähes päivittäisen liikunnan takaisin arkeen. Raskauspahoinvointi lamaannutti mut kesäksi täysin, ja vaikka se on ollut jo viikkoja hallinnassa, sellainen liikuntalaiskuus on ikävästi jäänyt. Varasin pitkästä aikaa tälle viikolle myös joogatunnin, jännittävää nähdä tuntuuko se näin melkein raskauden puolessa välissä samanlaiselta kuin ennen.

Sitten taas kaksi huonoa tapaa, josta yritän päästä tällä viikolla eroon: torkuttaminen (!!!) ja asioiden vetkuttelu. Oon ikävästi lykännyt monia kiirellisiäkin asioita mutta tällä viikolla napataan niskaote haltuun ja prokrastinaatio kuriin.

Onko sulla joku tapa jonka haluat istuttaa tällä viikolla tai vaihtoehtoisesti jokin, josta haluat eroon?

 

 

PS. Tässä vielä edellisviikon postaukset:

Viisi ajatusta uuteen viikkoon

Vegaaniset porkkanamuffinit

Kirjoitan kirjan - nyt oikeasti!

Onneksi emme lähde häämatkalle

 

 

Huppari Under armour saatu blogin kautta

 

 

SARANDA
 
OTA YHTEYTTÄ: TYHJAAJATUS@LIVE.FI
FACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN

Ladataan...
Tyhjä ajatus

Mainitsin tässä postauksessa ohimennen siitä että meidän tammikuussa suunniteltu häämatka peruuntuu raskauden takia. Kerroin olevani myös helpottunut asiasta, ja olen yrittänyt analysoida, että miksi.

Sellaiset "paratiisihäämatkat" ovat yleistyneet myös täällä Suomessa, ja siinä missä muutama vuosi sitten Malediivit ja Fijit olivat vielä ääretöntä luksusta, nyt ne ovat melkein ainoat äänettömästi sovitut, sosiaalisesti hyväksyttävät häälomakohteet. No okei, ehkä liioittelen, mutta siltä musta on tuntunut kun oon seurannut somea, bloggaajia ja joitakin vastavihittyjä tuttujani.

Mekin ajattelimme että olisimme menneet "jonnekin kauas lämpimään". Aviomieheni loma olisi sijoittunut tammikuulle, ja tiesimme että silloin ei välttämättä saisi kaipaamamme lämpöä Euroopasta. Periaatteessa ensimmäinen toiveeni ei ollut se eksoottinen saari mahdollisimman kaukana, mutta koska ainoa ajankohta olisi ollut tammikuu, mietin että why not. Häistäkin olisi ehtinyt vierähtää vähintään seitsemän kuukautta, jonka aikana olisimme kerryttäneet matkakassaakin.

Nyt ainoa asia jota mietin on se, että mitä mä oikein ajattelin? Me suunniteltiin matkaa vielä tämän vuoden alkupuolella jolloin olin omasta mielestäni jo vähän lentokriittinen. (Lue esim. tämä postaus.) Enkä siis tarkoita että kenenkään tai itsenikään ei pitäisi koskaan lentää enää minnekään. Mutta kun kuulin olevani raskaana ja että tulen olemaan viimeisimmilläni juuri silloin tammikuussa, ymmärsin, että mulla itselläni henkilökohtaisesti oli ainakin kolme isoa syytä miksi ei olisi pitänyt alunperinkään mennä sinne häämatkalle.

Ensimmäinen: no maailmantuska. Lentäminen ei ole ekologista ja silti hitto vie, mä oon lentänyt tänä vuonna jo Australiaan. Kyseessä oli perheen sisäinen hätätapaus mutta luonto ei tunne syitä. Olen omalta osaltani siis jo saastuttanut tätä maapalloa yllin kyllin

Toinen: kaukomatkat maksavat tosi paljon, eikä mua innosta upottaa juuri nyt tonneja kahden viikon elämykselle

Kolmas: mä luulin että mua kiinnostaa picture perfect bungalowt ja turkoosi meri koska kyllähän se kiinnostaa muitakin mutta arvatkaa mitä: ei juuri nyt kyllä kiinnosta. Enemmän kiinnostaa ihan tavallinen arki oman mieheni kanssa, yhteiset kokkailut ja oman peiton alla pussailu

Ihmiset ovat erilaisia, ja joku joka elää paljon minua ekologisemmin voi oikeasti kokea tarvitsevansa sen kaukaisen get awayn oman puolison kanssa syystä tai toisesta. Siksi tekstini tarkoitus ei ole millään tavalla kritisoida ketään ulkopuolista, ainoastaan itseäni. Itseäni siitä että olin vähän sokea enkä tehnyt sen enempää itsetutkiskelua sen suhteen mitä oikeasti tahdoin ja tarvitsen. Sen sijaan annoin ulkopuolisten normien ja paineiden ohjata sitä, että mitä minun ja mieheni kuuluisi tehdä häiden jälkeen.

Onneksi "vahinkoa" ei ehtinyt syntyä vaan meidän pieni maha-asukki pelasti tilanteen. Ja voi toki olla että jos olisimme ostaneet liput ja lähteneet, olisin ajatellut sen olevan meidän ihanin matka koskaan. Mutta uskon että tämänhetkinen helpotus ja tietynlainen herätys tulivat kyllä syystä, ja kumpuavat jostain syvempää.

Ei mulla muuta kuin että harkitse tarkkaan ennen kuin teet elämässäsi suurempia tai pienempiä päätöksiä: sitäkö sä haluat oikeasti? Sekö sut tekee onnelliseksi? Vai onko se vain jotain mitä sun "kuuluisi" haluta?

 

 

Kuvat Kotimaan matkailu -postaussarjastani

 

 

SARANDA
 
OTA YHTEYTTÄ: TYHJAAJATUS@LIVE.FI
FACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN

Pages