Vauvan kanssa (pienessä) kaksiossa

Toivepostaus: elämä ja eläminen 42 neliön kaksiossa puolison ja vauvan kanssa. Mitkä ovat plussat ja miinukset ja miten jalostaa ne miinuksetkin arjen toimiviksi ratkaisuiksi?

Kun sain tietää olevani raskaana, päätin, että mikäli vauvoja on kohdussa vain yksi, jäämme tähän asuntoon. Mieheni oli hieman huolissaan, että kuinka saamme kaikki tavarat mahtumaan mutta perusmeitsi teki siitäkin listan ja kirjoitin ylös kaikki tulevat hankinnat ja mihin päin asuntoa tavarat sijoitamme.Lelut ja kirjat, joita käytämme vähemmän, löytyvät eteisen täytettävästä jakkarasta, jossa voi pukea kengät. Samassa linjastossa kauniisti myös kierrätyspisteemme…

Muutamalla asialla on suuri merkitys, kun pohtii vauvan kanssa kaksioelämää. Ne ovat…

vauvan tyytyväisyys. Jos vauva nukkuu yöt hyvin, silloin ei välttämättä ole tarvetta erilliselle makuuhuoneelle, jonne yksi vanhemmista voi paeta kun toinen hoitaa yöheräilyt. Ja siksi luonnollisesti silläkin on merkitystä, että…

millaiset unenlahjat vanhemmilla on. Viisi vuotta kirosin sitä että mieheni on yökukkuja eikä välitä herätä aikaisin aamuisin. Kunnes lapsemme syntyi ja aloin olemaan tästä eroavaisuudestamme erittäin kiitollinen. Mieheni hoiti monet myöhäisillan heräämiset ja minä varhaisaamun. Molemmat saamme helposti unta ja miestäni täytyy melkein ravistella hereille. Emme siis ole joutuneet Elan kanssa hiiviskelemään kotona esimerkisi viikonloppuaamuisin.

siisteys. Se, miten ahtaassa asunnossa viihtyy, on paljon kiinni siitä, miten siistiä asunnossa on. Jos aikuiset malttavat laittaa aina tavarat paikoilleen ja siivota jäljet (ja myöhemmin tietysi leikki-ikäiset lapset), asunto tuntuu heti paljon isommalta. Tästäkin nostan meille itserakkaasti hattua.

tavaran määrä. Se, mitä valmiiksi omistaa (ja mistä voi mahdollisesti luopua) ja se, mitä päättää ostaa lapsen tulon myötä. Newsflash: kaikki eivät tarvitse sata eri lelua, hoitopöytää, kylpyammetta tai edes pinnasänkyä.

tilaratkaisut. Kaappitiloilla on joskus paljon isompi merkitys kun neliöiden määrällä.

Pesukone on päältä täytettävä mutta vaipan vaihto sen päällä (alusta alla) ei ole koskaan ollut meille mikään ongelma

Kylpyamme on usein lavuaarilipaston alla

Pienessä asunnossa on tosi paljon plussia. Pienet lämmityskustannukset ovat sekä luonto- että lompakkoystävälliset. Luonto ja lompakko kiittävät myös silloin kun täytyy tarkkaan harkita, mitä tavaroita ostaa kotiin. Pientä asuntoa on helppo pitää siistinä ja toki pienemmät asunnot ovat isoimpia edullisempia.

Vaunut eteisessä, hoitoreppu vaunukorissa (ja valmiina täytettynä seuraavaa kertaa varten kun lähdemme ulos)

Mun toimistonurkkaus ja syöttötuoli, jonka yleensä siirrän…

… tänne. Ela rakastaa syödä niin että katsoo samalla ulos ikkunasta tuulessa heiluvia puita ja terassillamme kokouksia pitäviä pikkulintuja

Sitten on pari miinusta. Meille ei mahdu ruokapöytää, mikä on ollut muuten ihan ok, sillä olemme syöneet sohvalla. Pelkään vain että Ela ei saa ”oikeaa” ruokailumallia, kun hän ei syö kotona ruokapöydän äärellä. Toinen miinus on se, että kun emme joskus ehdi siivota tai mulla on esimerkiksi kerääntynyt paljon kuvausrekvisiittaa blogia varten joka nurkkaan, sekasorto näkyy heti. Kolmanneksi haittapuoleksi tulee mieleen tietysti se, että muutaman vuoden päästä Ela tahtoo ehkä jo oman huoneen. En siksi pidä nykyistä asumismuotoamme pysyvänä ratkaisuna.

Päivittäin käytössä olevat lelut

Elan sänky ja lempipehmolelu

Kun sekä vanhemmalla että lapsella on vähän vaatteita, ne mahtuvat hyvin samaan kaappiin. Sängymme vetolaatikossa on sellaisia vaatteita, jotka ovat vielä liian isoja Elalle tai eivät sovi tähän sesonkiin

Ihan rehellisesti voin sanoa, että olen 99% tyytyväinen siitä että asumme ”ahtaasti”, sillä se ”ahtaus” ei juuri tunnu missään. Toista olisi varmaan jos olisi toinen lapsi, jolla olisi eri päiväuniajat ja herättäisi herkästi toisen tai olisi muita vastaavia muuttujia. Mutta kyllä sitä täytyy taputtaa taas menneisyyden Sarandaa selkään siitä, ettei hän kiirehtinyt muuttamaan raskaana ollessaan pois isoimpiin neliöihin.

 

Minkä kokoisissa asunnoissa te asutte perheen kanssa? Asustaako joku teistäkin vauvan kanssa kaksiossa?

 

Seuraa: INSTAGRAM / FACEBOOK

Yhteydenotot: tyhjaajatus@live.fi

Kommentit (16)
  1. Olipa kiva kurkistus teidän kotiin ja asumisjärjestelyihin 🙂 Vaikuttaa just hyvältä ja hienoa, että asuinneliöiden suuri määrä ei ole mikään arvo sinänsä, vaan tärkeämpää on, että oikasti viihtyy kodissa ja arki toimii mukavasti.

    Yksin asuvana olen viihtynyt hyvin yksiössä, enkä oikeastaan missään vaiheessa ole edes kaivannut enempää tilaa.Tavaramäärä pysyy helpommin kohtuullisena ja siivottavaa on vähemmän 🙂

  2. Meille on juuri parin viikon sisällä syntymässä 1. lapsi ja asustetaan tyytyväisinä läpitalon kaksiossa kaikkien palveluiden keskellä vuokralla kun myymme omaa taloa toisaalla. Kaikki lapsen tavarat on jo hankittu ja mahtuvat, tilan tuntua löytyy, erillinen hoitopöytä ja ruokapöytä samaten sekä terassi ja varasto pyörä- ja ratastiloineen sekä saunoineem 🙂 Suosittelen lämpimästi tätä asumismuotoa helppouden vuoksi, vaikka varmaan rutiinit vauvan kanssa ottavat aluksi aikansa. Ehtii taas myöhemmässä vaiheessa elämää asua väljemmin.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *