Avoin kirje kanssatyöpaikkaruokailijoille
Ideaalissa maailmassa lounastauko kestäisi parisen tuntian(pidentämättä kuitenkaan työaikaa), ruualla tarjoiltaisiin monipuolisesti kasviksiin painottuvaa, ehkä ranskalaishenkistä ruokaa viiniensä kanssa. Todellisuus on kuitenkin KVTES:n lupaama ”15 – 20 min työn lomassa” joka käytetään useimmiten työpaikan ruokalassa, jossa tarjoillaan mättöä. Eli siis tästä on nyt rentouttava tunnelma kaukana joka tapauksessa.
Joten mikä saa verenpaineen nousemaan? Te kaikki rakkaat kanssaruokailijat, joilla sitä aikaa on loputtomiin. Valita ottaako nyt sitä eilistä kinkkukiusausta vai tämänpäivästä jauhelihapihviä, kaksi vai kolme perunaa. Ottaa niitä keitettyjä porkkananpaloja yksi kerrallaan lautaselle. Ja niin edelleen.
Ymmärrän, että ihmiset ja heidän temperamentinsa elämään ovat erilaisia ja ideaalitilanteessa ratkaisisin tämän joko loputtoman pitkillä lounastauoilla tai erillisellä operatiivisen alan lounaslinjalla, jolla
- pitää olla valmis valitsemaan ruokansa < 1 s per valittava kohde
- ruoka siirretään lautaselle isoina kauhallisina, ei haittaa jos osa päätyy tarjottimelle
- piimää, maitoa tai mitään muutakaan avattavissa purkeissa olevaa juomaa ei tarjoilla
- edessä tunaroijat saa ohittaa parhaalla katsomallaan tavalla
- linjastolle ei pidä tulla jos aikoo loukkaantua jostain näistä periaatteista
Että sellaisia terveisiä työelämästä tänään. Puuropäivät on parhaita, sitä pystyy nieleskelemään nopeiten. Saatan ehkä lisätä ylläolevaan ehdotukseen vain purematta nieltävistä ruuista… lähtisi tuonkin talon tuottavuus nousuun näin lama-aikoina! 😀