Baristat heijastinliiveissä ja muita havaintoja matkalta

Tiedättekö, kuinka lomamatkoilla pyrkii valitsemaan aina se autenttisen pienen ja ihanan ravintolan, jossa paikallisetkin syövät? Noh, siinä onnistuu joskus vaihtelevalla menestyksellä. Tälläkin matkalla tuli opittua tiettyjä totuuksia elämästä.

1. Miehet heijastinliiveissä eivät ole maailman parhaita baristoja. Joskus vain sen kyseisen moottoritien ainuita ja siten parhaita espressonkeittäjiä.

2. Ravintola, jossa tarjoilija polttaa ketjussa ruokia tuodessaan, ei ole ehkä kylän paras. 

3. Käynnissä oleva hyönteistorjunta ei ole hyvä tapa houkutella asiakkaita sisään.

dsc_4282.jpg

Sen sijaan vinkit hyvän ravintolan valintaan Espanjassa olivat

1. Mene San Sebastianiin

2. Valitse ravintola

3. Syö ja nauti. Kyllä, se Riojan reserva-viini maksaa todellakin vain 2 e lasi. 

Jostain ruokakulttuurista ehkä kertoo se, että jenkeissä ei koskaan ollut vaikeuksia tilata ruokaa missään. San Sebastianin pintxos-kulttuurin kanssa oltiin vähän hämmennyksissä, baaritiskit notkuivat ruokaa mutta edessä oli joukko espanjalaisia setiä viinilaseineen. Ja jos istuit pöytään, sai eri menun käteen ja sitten ei saanutkaan tiskin herkkuja! Tämä siis vain positiivisessa mielessä, espanjalaisilla selvästi oli oma ruokakulttuurinsa. Muuten tykkään Amerikassa matkustella mutta ruuan vuoksi sinne nyt ehkä ei kannata lähteä. Ei sillä etteikö niin isossa maassa olisi ihan mitä vain ruualta haluaakaan, mutta mikään sellainen makujen puhtaus ei ole ehkä ominaisinta ruokakulttuurille siellä.

dsc_4298.jpg

 

kulttuuri matkat
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.