Kaksinkertainen Eeva Kolu-vinkki

Löysin arkistojen kätköstä tämän banaanileivän reseptin Kauhaa- ja rakkautta-blogin puolelta.

Ensinnäkin, banaanileipä oli herkullista. Joskaan noita inkivääripaloja en kyllä pysty karkkina syömään. Minulla on sentään vakavahko sokeriaddiktio. Eli siis ongelma on se, että ne on liian isoina palasina, jolloin päällyksen sokeria on liian vähän suhteessa sisustaan… mutta leivässä toimivat siis kyllä. Suosittelen.

dsc_4066.jpg

Ihan ei löytynyt nyt leipävuokaa, mutta uuninkestävä paistinpannu näytti ajaneen saman asian. Banaanikakku, banaanileipä… kuka näitä laskee.

Reseptin alta paljastuu kuitenkin todellinen anti. Internetin kanssakäyttäjämme, trolli ja epäilemättä hieno mies Jussi. (Miksi kaikki trollit on aina miehiä? En siis halua yleistää – paljoa – mutta tuntuu olevan enemmän miehinen huvi.) Jussia vaivaavat Eevan kielioppivirheet ja se, ettei Eeva selittänyt mitä kandeeraaminen tarkoittaa vaan vain briljeerasi omilla vierasperäisten sanojen tuntemisellaan. Koska Eevan lukijat oletettavasti eivät osaa käyttää Googlea, Jussi on loukkaantunut. Aivan mahtava keskustelu 😀

Nyt kuulutankin kaikkia tämän maailman jusseja, ilmiantakaa itsenne! Mikä saa ihmisen nillittämään ja besserwisseröimään julkisesti? Mitä liikkuu aikuisen ihmisen päässä, kun käy ruokablogiin kirjoittamassa ”vierasperäisten sanojen käyttö ”per se” itsestään tai automaattisesti tee kirjoittajasta fiksua”..Tai minkälainen persoona täytyy ollakaan ihmisellä, jonka harrastuksena on sivistää ihmisiä granaattiomenoiden kuorimisesta?

Eniten olen kommentoinut öljyjen käyttöä, omenalajikkeita ja granaattiomenoiden kuorimista, mutta näissäkin säikeissä muut kommentoijat ovat hyökänneet persoonaani vastaan – eivät faktuaalisia argumenttejani vastaan, ja kommentointi on siirtynyt täysin sekundäärisiin teemoihin.

– Jussi 

Joku voisi tietysti argumentoida, että netissä keskustelu on olemassa vain siirtyäkseen ”täysin sekundaarisiin teemoihin” mutta sitä tapahtuu kyllä mitä yllättävimmissä paikoissa 😀 Tsemppiä Eevalle ja kaikille muille tämän maailman blogaajille, tuntemattomuudessa on kyllä puolensa. 

Kulttuuri Ruoka ja juoma Suosittelen

Baristat heijastinliiveissä ja muita havaintoja matkalta

Tiedättekö, kuinka lomamatkoilla pyrkii valitsemaan aina se autenttisen pienen ja ihanan ravintolan, jossa paikallisetkin syövät? Noh, siinä onnistuu joskus vaihtelevalla menestyksellä. Tälläkin matkalla tuli opittua tiettyjä totuuksia elämästä.

1. Miehet heijastinliiveissä eivät ole maailman parhaita baristoja. Joskus vain sen kyseisen moottoritien ainuita ja siten parhaita espressonkeittäjiä.

2. Ravintola, jossa tarjoilija polttaa ketjussa ruokia tuodessaan, ei ole ehkä kylän paras. 

3. Käynnissä oleva hyönteistorjunta ei ole hyvä tapa houkutella asiakkaita sisään.

dsc_4282.jpg

Sen sijaan vinkit hyvän ravintolan valintaan Espanjassa olivat

1. Mene San Sebastianiin

2. Valitse ravintola

3. Syö ja nauti. Kyllä, se Riojan reserva-viini maksaa todellakin vain 2 e lasi. 

Jostain ruokakulttuurista ehkä kertoo se, että jenkeissä ei koskaan ollut vaikeuksia tilata ruokaa missään. San Sebastianin pintxos-kulttuurin kanssa oltiin vähän hämmennyksissä, baaritiskit notkuivat ruokaa mutta edessä oli joukko espanjalaisia setiä viinilaseineen. Ja jos istuit pöytään, sai eri menun käteen ja sitten ei saanutkaan tiskin herkkuja! Tämä siis vain positiivisessa mielessä, espanjalaisilla selvästi oli oma ruokakulttuurinsa. Muuten tykkään Amerikassa matkustella mutta ruuan vuoksi sinne nyt ehkä ei kannata lähteä. Ei sillä etteikö niin isossa maassa olisi ihan mitä vain ruualta haluaakaan, mutta mikään sellainen makujen puhtaus ei ole ehkä ominaisinta ruokakulttuurille siellä.

dsc_4298.jpg

 

Kulttuuri Matkat