Ladataan...
Tyylitietotoimisto

H&M:n Ann-Sofie Johansson ja Catarina Midby. Kuva: H&M

Hei taas, pitkästä aikaa! Tein tuossa taannoin Trendin nimissä pienen pikavisiitin Tukholmaan ja ajattelin nyt kertoa myös tällä omalla tontillani, että mistä tuossa reissussa oli oikein kysymys!

Matkan tarkoituksena oli siis tutustua H&M:n torstaina lanseerattavaan Conscious Exclusive –mallistoon. Nyt jo neljättä kertaa toteutettava mallisto juhlistaa ja keskittyy erityisesti ympäristön kannalta ystävällisempiin ja kestävämpiin materiaaleihin.

Malliston taustoista H&M:n Tuhkholman showroomilla kertoivat ketjun pääsuunnittelija Ann-Sofie Johansson sekä Conscious Exclusive -malliston materiaaleista vastaava Catarina Midby. Joten pidemmittä puheitta, mennään itse asiaan!

---

Malliston inspiraatiotaulu.

Idea Conscious Exclusive –mallistoille syntyi vuonna 2012 kun H&M:n pr-vastaava matkusti Los Angelesiin tutkimaan yhteistyömahdollisuuksia julkkisstailistien kanssa. Saldona reissusta jäi käteen selkeä viesti: kysyntä ympäristön kannalta kestävämmistä materiaaleista valmistetuille juhla-asuille oli valtaisa. Niinpä H&M päätti laittaa tuumasta toimeen ja näin sai alkunsa Conscious Exclusive -mallistot.

Tämän keväisen malliston teemaksi valikoituivat maailman eri kulttuurit. Vaikutteita on haettu muiden muassa japanilaisesta pukuperinteestä, afrikkalaisista heimokulttuureista sekä Intiasta. Malliston kokonaisilme pysyy monikulttuurisista lähtökohdista huolimatta erittäin koherenttina ja juhlavana, sillä onhan kyseessä nimenomaan juhlavaatemallisto.

Pääosassa Conscious Exclusive –mallistossa ovat kuitenkin ympäristön kannalta ystävällisemmät materiaalit. Luomumenetelmin tuotettujen kankaiden lisäksi mallistosta löytyy muiden muassa kierrätettyä polyesteria ja sademetsä sertifioitua Tencelia, joka viskoosin tavoin valmistetaan selluloosasta. Ann-Sofie Johansson ja Catarina Midby kertoivat, että malliston suunnittelu alkoikin jo miltei kaksi vuotta sitten, sillä materiaalien hankintaprosessi vaati paljon aikaa ja työtä.

Kierrätysmuovista valmistettuja paljetteja ja ruotsalaista luomunahkaa.

Suurin osa mallistossa käytetyistä kankaista on kehitetty yhteistyössä H&M:n eri tuotantotahojen kanssa. Vaikka monet malliston materiaaleista valmistetaan Aasiassa, jossa sijaitsee osa maailman edistyneimmästä tuotantoteknologiasta, on H&M huomioinut kokoelmassa myös lähituotannon tärkeyden. Mallistossa käytetty luomunahka onkin peräisin ruotsalaiselta luomutilalta. Uusia tuttavuuksia mallistossa sen sijaan ovat luomusilkki sekä kierrätysmuovista valmistetut paljetti- ja helmikoristeet.

Koska kyseessä ovat pienissä erin saatavilla olevat ja osittain vaikeasti tuotettavat materiaalit, pysyy Conscious Exclusive -mallisto siitä syystä toistaiseksi melko pienenä ja (nimensä mukaisesti) hyvin eksklusiivisena projektina. Huomionarvoista on kuitenkin se, että myös muut valmistajat ja muotimerkit ovat heränneet tuotannoissaan kestävän kehityksen tärkeyteen ja kiinnostuneet H&M:n kehittelemistä ekologisista materiaaleista ja teknologioista.

Mallisto esillä H&M:n Helsingin showroomilla.

Ann-Sofie Johanssonin henkilökohtainen suosikki.

Ja entäs sitten se itse mallisto? Luvassa on erittäin juhlavaa ja formaalia menoa, pienellä särmällä varustettuna. Vahvimmaksi esitykseksi mielestäni nousi “nurinkurisella” tekniikalla toteutettu jakardi bomber-takki (yllä), joka myöhemmässä epävirallisessa juttutuokiossa paljastui myös Ann-Sofie Johanssonin suosikiksi. Myös kauniit juhla- ja cocktail-mekot jatkoivat vahvalla linjalla, samoin kuin japanilaisesta kimonosta inspiroitunut musta näyttävä haalariasu. Aivan jokapäiväiseen käyttöön ei mallisto sellaisenaan oikein taivu, mutta sehän ei tietysti ole tämän kokoelman ideakaan. Tarkoituksena kun on nimenomaan tarjota jopa punaisille matoille sopivaa juhlavaatetta.

Ann-Sofie Johansson esittelee malliston mekkoa. Kuva: H&M

Vaikka Conscious Exclusive –mallisto pysyneekin toistaiseksi volyymiltään suhteellisen pienenä, pyrkii H&M ottamaan tulevaisuudessa uusia ekologisempia teknologioita ja materiaaleja käyttöönsä myös aikaisempaa laajemmassa mittakaavassa. Ann-Sofie Johansson kertoikin, että pienet erikoismallistot toimivat samalla eräänlaisina testikenttinä ja antavat ketjulle paljon tietoa siitä, mitä kaikkea ekologisista materiaaleista oikein voidaankaan valmistaa. Eikä sovi unohtaa H&M:n valikoimista nyt jo pysyvästi löytyvää Conscious-tuotesarjaa, joka koostuu ekologisemmista materiaaleista valmistetuista vaatekaapin perustuotteista.

Kaiken kaikkiaan mielestäni onkin erittäin positiivista, että H&M:n kokoinen ketju ottaa vastuuta myös ympäristöasioista. Matkaa täydellisyyteen toki vielä on, mutta askeleet oikeaan suuntaan ovat jo löytyneet! Vielä kun muutkin ketjut seuraisivat perässä!

Conscious Exclusive –mallisto saapuu myyntiin valikoiduihin H&M-myymälöihin ja nettikauppaan 16.4.

PS. Tällä viikolla kannattaa seurata myös Toimituksen blogia, jossa myöhemmin lisää aiheesta!

Kuvat: H&M (mainittu) & Laura Paananen

Ladataan...

Ensin lavalle käveli hyvinkin näkyvästi raskaana oleva malli Bianca Balti

Viime viikon sairastelut ja työkiireet ovat vieneet lähipäivien kaikki postausenergiat, ja siksi muotiviikkoraportointikin laahaa nyt vähän perässä! Mutta ei anneta sen häiritä, sillä ehtiihän näitä ihailla myös muutaman päivän viiveelläkin.

Dolce & Gabbana ihastutti viikonloppuna Milanon muotiviikoilla lapsekkaalla FW15-mallistollaan. Ja kun sanon lapsekkaalla, tarkoitan sitä sanan kirjaimellisessa merkityksessä.

Äideille omistettu muotinäytös tarjosi nimittäin runsaasti inspiraatiota niin tuleville, kuin myös pienten lasten äideillekin. Eivätkä huomiotta jääneet lapsettomasta elämästä nauttivat naisetkaan. Näytöstä voisikin kuvailla eräänlaiseksi matkaksi naiseuden ja äitiyden läpi -sekä ytimeen. Toki italialaisen korostetulla feminiinisyydellä varustettuna.

Äidin pikku prinsessa

Tuleva supermalliko?

Hauskinta näytöksessä oli se, että kaikki näytöslavalla nähdyt äiti-lapsi pariskunnat olivat oikeita perheitä. Koska nuorimmat mallit olivat vasta alle vuoden ikäisiä, oli näytöksen takahuoneeseen tietenkin rakennettu heitä varten myös täyden palvelun hoitohuone.

Viettelevää eleganssia

Toki näytökseen mahtui myös lapsivapaata sisältöä, sillä olihan mallistossa yhteensä huimat 90 lookia. Tämä upea pitsiluomus toimiikin esimerkkinä vaikka toistaiseksi lapsettoman sinkkunaisen vaatekaapista.

Ylvästä menoa

Urbaanien naisten ja äitien kaupunkikävelyille oli tarjolla erittäin innovatiivisia kuulokkeita. Tämän kruunuvirityksen lisäksi kuulokkeissa nähtiin myös muiden muassa karvapäällysteitä(?)!

Anopin unelma

Herkkä ruusumekko ja muhkeat viemiset sopivat hyvin vaikkapa anoppilavisiitille. Toimii varmasti myös ensitreffeillä.

Pikku-Picasson taidonnäyte

Oman silmänterän taideteoksista voi teettää myös mekon. Olisiko inspiraatio tähän mekkoon tullut kenties Angelian Jolien hääpuvusta?

Eli se siitä Anna Wintourin (huhujen mukaan) lobbaamasta muotinäytösten lapsikiellosta! Lapset ja heidän äitinsä ovat ensi talven kuumin juttu, ainakin mikäli on Dolce & Gabbanaa uskominen!

Kurkkaa Dolce & Gabbanan herttaisen tyylikäs FW15-mallisto kokonaisuudessaan täältä!

// So Anna Wintour wanted to ban children from fashion shows. Here's what Dolce & Gabbana had to say about it!

Kuvat/Pics: Style.com

SEURAA BLOGIA - INSTAGRAMISSA - FACEBOOKISSA - TWITTERISSÄ

 

Ladataan...
Tyylitietotoimisto

Mitä tulee arkivaatteisiin, niin itse menen useimmiten mukavuus edellä. Siksi nämä McQ Alexander McQueenin tuoreen FW15 -malliston yllä nähtävät lookit olivatkin erityisesti mieleeni. Ne nimittäin edustavat minun mielikuvaani täydellisistä arkiasuista!

---

Mika voisikaan olla mukavampi päällä kuin ihanan pehmeä ja lämmin villaneule. Ja kun sen yhdistää vielä väljälahkeiseen ja oih-niin-trendikkäisiin culottes-housuihin, on täydellinen arkiasu valmis. Vaikka ensin epäilin culottes-housujen toimivuutta omien lyhyiden jalkojeni kanssa, osoittivat muutamat sovittelusessiot epäilykseni turhiksi. Juju onkin siinä, että löytää kauppojen tarjonnasta juuri oikean mittaiset ja tarpeeksi istuvat housut. Omasta mielestäni housut toimivat kuitenkin parhaiten paljaiden säärien/nilkkojen kanssa, ja siksi lykkäänkin housujen hankintaa hieman keväämmälle. Mutta culottes-housut ovat taatusti omalla ostoslistallani.

Täällä Lilyssä on viime aikoina puitu ilmiötä nimeltä mutsifarkut. Itse ostin jo tovi sitten omani, mutta jouduin valitettavasti ne myöhemmin palauttamaan, sillä koko osoittautui kuitenkin liian isoksi. Nyt siis kaapissani on edelleen täydellisten denimin sinisten mutsifarkkujen mentävä aukko ja nämä McQ:n vajaamittaiset pöksyt olisivat juuri sitä, mitä olen mielessäni etsimässä. Harmi vain, että näitä farkkuja pitää odottaa saapuvaksi kauppoihin vielä miltei puolen vuoden ajan.

Sillä välin taidankin tehdä reissun UFFin mittavien farkkurekkien äärelle!

---

Eilen kommenttikentässä Annemaris kyseli, että tekeekö Style.com ikinä negatiivisia arvioita muotiviikkojen tarjonnasta. Pohdittuani kysymystä hetken, en muistanut minäkään sivustolta ikinä varsinaista murskakritiikkiä lukeneeni. Tässä kuitenkin esimerkki Style.comin ns. negatiivisesta arviosta!

// Lovely everyday pieces from McQ Alexander McQueen!

Kuvat/Pics: Style.com

SEURAA BLOGIA - INSTAGRAMISSA - FACEBOOKISSA - TWITTERISSÄ

 

Pages