3 parasta biisiä kautta aikojen + 5 tämän hetken kuuminta kappaletta

une petite life

Tämänkertaista postausta oli ihan huippua kirjoitella, koska luukutin taustalla biisejä, jotka ovat mielestäni parhaita kautta aikojen.

Malttakaa vielä hetki, kerron ihan pian, mitä kappaleita tarkoitan. Mutta sitä ennen pakko todeta, että tämän postauksen kirjoittaminen, ja etenkin julkaiseminen tuntui yllättävän – melkeinpä liian – henkilökohtaiselta.

Aloin miettimään, että hitto, mitä päätelmiä jengi alkaa vetämään minusta musiikkimakuni perusteella. No, toisaalta ehkä tämä on ihan reilu asetelma, koska useimmiten varmaan menee niin päin, että joku stressaa siitä, että minä tulevana psykologina osaan lukea ajatuksia :D

Musiikki menee itsellä hyvin voimakkaasti tunteisiin, joskus liiaksikin: Huomaan olleeni alakuloinen vain siksi, että olen kuunnellut pari nyyhkybiisiä liikaa. Toisinaan käytän musiikkia tietoisesti säädelläkseni tunteitani. Myös piristymiseen ja rentoutumiseen on ihan omat biisinsä.

Kuuntelen päivittäin pahimmillaan tai parhaimmillaan kuutisen tuntia musiikkia eli siihen mahtuu tunnelmaltaan ja genreltään hyvin monenlaista. Vaikka joskus jumitankin pitkään yhdessä biisissä (lue täältä mihin kappaleeseen jumahdin viimeksi). Silti tuntuu paljastavalta kertoa, että mistä biiseistä diggaan oikeasti PALJON.

Aloin myös epäilemään itseäni: Voinko nyt ihan oikeasti väittää, että nämä ovat mielestäni parhaat biisit ikinä? Luultavasti unohdin tästä top-3:sta jonkun kappaleen, joka ansaitsisi paikkansa kärkikolmikossa ja ja… Mutta sitten päätin, että ei tämä ole niin vakavaa. Eli julkaisen kuin julkaisenkin lempibiisini, ja toivottavasti helpotatte mun oloa, ja kerrotte kommenttiboxissa omanne :D<3!

 

 

Kolme parasta biisiä kautta aikojen

 

1) Tämä biisi on ollut aina olemassa. Tuntuu siltä kuin olisin tiennyt tämän kappaleen aina, ja että olisin tykännyt tästä aina. Psykologisista tutkimuksista tiedetään, että musiikki, jota äiti kuuntelee raskausaikana, ja josta hän pitää, miellyttää myös todennäköisesti vauvaa syntymän jälkeen. Mulla on siis vahva epäilys ja vähän tietoakin siitä, miksi saatan pitää paljon juuri tästä biisistä! Kuuntelin lapsena sekä alkuperäistä että Smurffien versiota tästä kappaleesta :D!

Kiss - I Was Made For Lovin' You (1979)

I was made for lovin' you baby

You were made for lovin' me

And I can't get enough of you baby

Can you get enough of me

&

Smurffit – Ponkaise kauas (1997)

Hoida homma! Ponkaise kauas

Telemarkit vielä tee

Hoida homma! Ponkaise kauas

Sitten kultaa satelee

 

2) Seuraava kappale on vuodelta 1982 kenenkäs muunkaan kuin lempibändini Scorpionsien tuotantoa! Kyseiseen bändiin ja tähän biisiin rakastuin yläasteen ja lukion välisenä kesänä. Kappaleeseen liittyy omalla kohdallani niin paljon tunnetta kun voi vaan liittyä teinirakkauteen :D!

Scorpions – No One Like You

Girl, it's been a long time that we've been apart

Much too long for a man who needs love

I miss you since I've been away

Babe, it wasn't easy to leave you alone

It's getting harder each time that I go

If I had the choice, I would stay

 

There's no one like you

I can't wait for the nights with you

I imagine the things we'll do

I just want to be loved by you

 

3) Viimeiseksi esittelen teille paljon uudemman tuttavuuden vuodelta 2016. Tämä biisi on jotenkin salakavalasti kolahtanut muhun. Kuuntelen kappaletta melkeinpä päivittäin, joskus useampaankin kertaan päivässä aina viime keväästä saakka, enkä ole kyllästynyt. Tässä on jotain maagista, vaikka biisi on aika yksinkertainen.

Palmistry - Lifted

And I miss you like that

Like this, like that, mmhm, aha

And I miss you right back

Remember that, mhmm aha oh oh

 

 

+  5 tämän hetken kuuminta kappaletta

 

Näitä biisejä kuuntelen tällä hetkellä paljon, mutta näissä ei välttämättä ole potentiaalia kestosuosikeiksi. Tai katsotaan tilanne uudestaan vuoden päästä ;)!

Serani – No Games

Jeon vs. Ataniro – Bon vibe

OneRepublic - No Vacancy

The Weekend - Rockin'

Seksikäs-Suklaa feat. Prinssi Jusuf - Day One

 

 

Onko musiikki sinulle tärkeää? Mitä biisiä olet kuunnellut eniten viimeaikoina? Ja nyt niitä teidän suosikkeja, pliis ;D!

Bisous, Niina

 

Lue myös muut musiikkiaiheiset postaukseni / Some blog posts about music also in English!:

 

Ota yhteyttä tai seuraa: unepetitelife@gmail.com | Facebook | Instagram | Blogit.fi | Bloglovin’

 

Kommentit

NelliL (Ei varmistettu) http://villananna.blogspot.fi/

Itse rakastan klezmer musiikkia. Se sopii hyvin luonteeseeni, olen kuin yksi klezmer biisi :) Kaikkein tärkein on Kazimierz kappale.

Niina Maria V.

Huikeeta, en ole varmaan koskaan kuunnellut Klezmer-musiikkia!! Piti heti käydä kurkkaamassa millaista se on, jännää! Kiitos, kun jaoit :)!!

marja liljestrom (Ei varmistettu) http://vimma50.blogspot.com

Mielenkiintoisia - raskaita, voimakkaita - biisejä kuuntelet. Itse tykkään mm. Eva Dahlgrenista ja Amy Winehousesta. Raskasta en jaksa. Minulle musiikki on yksi rauhoittumisen keino.

Niina Maria V.

Jännä, en ole koskaan ajatellut kuuntelevani raskaita biisejä, vaikka no kyllä mulla soi vanha rokki ja joskus hevikin, ja ylipäätään aika energinen musa päivän aikana, ehkä siksi, että muuten tuntuu, että nukahdan :D Iltaa kohden sitten rauhallisempaa. Musiikista on kyllä niin moneksi, myös avuksi rauhoittumiseen ja keskittymiseen. Kiitos, kun jaoit sun musasuosikkeja :))!!

MarikaJohannaP
Hey girl

Musiikki on mulle super tärkeää. Ja tällaiset postaukset on ihan parasta :)! En kyllä pysty valitsemaan parhaita tällä hetkellä. Kuuntelussa on kasarimusiikki, HIM, Lost Society ja joululaulut :).

Niina Maria V.

Voi jee kiva kuulla!! :) Mäkin etsin hulluna musaa lähes päivittäin (siitä on tullut mulle melkein uusi pahe, koska vie niin paljon aikaa muulta :DD), ja tykkäisin lukea muiden biisivinkkejä! Ihana, että säkin vinkkasit sun suosikkeja, kiitos :))!! Pistin heti ton Lost Societyn kuunteluun, kun se ei taida olla ennestään tuttu!

Marjo (Ei varmistettu) http://styleheaven-marjorie.blogspot.fi/

Musiikki on minulle todella tärkeä juttu. Vaikeaa valita ihan parhaita kappaleita juuri nyt koska tuntuu siltä, että joulumusiikki soi kaikkialla. Ehkä viime aikoina olen kuunnellut todella paljon Jain Come tai hänen Makeba. Hypnoottinen ääni ja toimiva soundi!

Niina Maria V.

Toi on kyllä totta, itsekin fiilistelin pelkkiä (hempeitä) joulubiisejä parin päivän ajan ennen joulua, mikä johti siihen, että raskas rokki maistuu nyt :D Kiitos vinkistä, en olekaan kuullut ko. artistista, kuunteluun :))!

HeidiKaroliinaA. (Ei varmistettu) https://heidi-karoliina-a.blogspot.fi/

Kivoja (ja tuttuja) suosikkeja!

Itse olen melko kaikkiruokainen, mutta eniten tulee tällä hetkellä (osittain työn puolesta - radio on aina auki) kuunneltua suomen listahittejä.

Niina Maria V.

Kiva, kun kommentoit! :) Mullakin on ollut kausia, että en ole kuunnellut juuri lainkaan musiikkia tai vain radiota, tässä kohtaa elämää taas musiikin kuuntelun tärkeys on korostunut :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.