Hedelmäinen tuorepuuro (ve, g)
1.1.2017
Jos uudenvuoden juhlinnan jälkeen hapottaa ja perunasalaatti aiheuttaa vain närästystä, saat tästä tuorepuurosta täyttävän, mutta terveellisen aamupalan. Hedelmäinen tuorepuuro on selkeästi makein tekemäni versio Kulhosta. Muut Kulho-reseptit löydät täältä ja täältä.
If you’re feeling a bit malaise after celebrating New Year, try this fresh and fruity brekkie bowl, it might help you avoid heartburn 😉 This Bowl is clearly the sweetest version of all my other breakkie bowls (find the other recipes here and here).
Hedelmäinen tuorepuuro (vegaani, gluteeniton)
yht. 0,5-1 dl kaurahiutaleita (voit korvata osan kaurahiutaleista esim. ohra- ja/tai tattarihiutaleilla)
Pähkinöitä, manteleita ja siemeniä, esim.:
3 kuorimatonta mantelia
3 cashewpähkinää
3 saksanpähkinää
2 tl haluamasi siemeniä
n. 1/2 dl kauramaitoa (muukin kasvimaito käy, käytä soijamaitoa, jos haluat annokseesi proteiinia)
3 kukkuraista rkl kookoksen makuista soijajogurttia
1/4 mango pieneksi pilkottuna
1/2 banaani pieneksi pilkottuna
1/2 omena pieneksi pilkottuna
yht. 1,5-2 dl puolukoita ja / tai mustikoita
Valmistus:
Voit laittaa pähkinät ja siemenet likoamaan tilkaan kauramaitoa jo edellisenä iltana, jotta niiden ravintoaineet imeytyvät paremmin.
Sekoita ainekset yllä luetellussa järjestyksessä. Jos käytät pakastemarjoja, anna marjojen sulaa ja tuorepuuron tekeytyä puolisen tuntia ennen syömistä tai pakkaa puuro mukaan töihin, jolloin marjat ehtivät sulaa matkalla.
Voit myös valmistaa tuorepuuron jo edellisenä iltana jääkaappiin, Tällöin lisää banaani, mango, omena ja marjat vasta seuraavana aamuna.
Pakastemarjat kannattaa sulattaa mahdollisimman nopeasti, jotta niiden ravintoarvo säilyy. Huoneenlämpö on paras marjojen sulattamiseen, koska mikrossa tai pannulla marjat kuumenevat helposti liikaa, jolloin mm. C-vitamiinipitoisuus vähenee (ks. lisää täältä)
Bon appetit!
Bisous, Niina
Fruity breakkie bowl (vegan, gluten-free)
1/2 cup (0.5-1 dl) oats (you can replace a part of the oats e.g. by barley and / or buckwheat)
Walnuts, almonds and seeds, e.g.:
3 almonds
3 cashew nuts
3 walnuts
2 teaspoons of seeds
approx. 1/4 cup (0,5 dl) oat milk or another vegetarian milk, e.g. use soy milk if you want add some protein
4 table spoon of coconut flavored soy yogurt
1/4 mango finely chopped
1/2 banana finely chopped
(1 apple finely chopped)
tot. 1 cup (1.5-2 dl) lingonberries and / or blueberries
Preparation:
You can put nuts and seeds soak in oat milk the night before, so that their nutrients are better absorbed.
Mix the ingredients in the order listed above. If you use frozen berries, let them melt for half an hour before eating.
You can also prepare brekkie bowl the night before and put it in the fridge. In case, add the banana, mango, apple and berries the next morning.
Frozen berries need to melt as quickly as possible, so that their nutritional value is maintained. Room temperature is the best to defrost the berries.
Bon appetit!
Bisous, Niina