Parhaat valokuvat 10 vuoden ajalta

Valokuvaus on taas alkanut kiehtoa. Keväällä on varmasti tekemistä asian kanssa: Lisääntynyt valonmäärä ja valon vaihtelut päivänmittaan ovat saaneet mut ravaamaan kamera kourassa harva se päivä. Tällä hetkellä mulla ei ole mitään suurempaa agendaa valokuvauksen suhteen. Nautin eniten potrettityyppisten kuvien ottamisesta ja pehmeiden ilta-auringonsäteiden taltioimisesta. Ammatillisesta vinkkelistä valokuva terapeuttisena menetelmänä kiinnostaa. Kuvien muokkailussa ja selailussa vierähtää helposti tovi, jos toinenkin. Lisäksi blogin ja Instagramin visuaalisen ilmeen suunnittelu on kivaa puuhaa etenkin nyt, kun on vähemmän aikaa panostaa kirjoittamiseen.

Koostin tähän postaukseen mielestäni parhaimpia valokuvia vuosien varrelta. Lisäksi kokosin loppuun kaikki aiemmin julkaisemani valokuvaus- ja valokuvaterapiakirjoitukseni. Olen omistanut järjestelmäkameran, varta vasten kuvaillut ja ollut kuvattavana vasta reilu puolentoista vuoden ajan – enemmän ja vähemmän aktiivisesti – joten kuvamateriaalia ei ole kertynyt aivan tolkuttomasti. Tähän postaukseen keräsin vain järkkäreillä – joko omallani tai muiden – otettuja kuvia eli monet tuhruisemmat mutta tunnelmalliset kuvat jäävät nyt tämän julkaisun ulkopuolelle. Suurkiitos ja kunnia kaikille kuvaajille ja kuvattavana olleille<3!

 

Parhaat valokuvat vuosilta 2008-2018

 

1pc080057.jpg

Dubain aavikolla talvella 2017. Kuva: minä

 

1p5191999.jpg

Helsingissä kesällä 2018. Kuva: minä

 

11niina_2_pm_2012.jpg

Alanya, Turkki, 2011. Kuva: MV

 

1niina_pic_13c6_2.jpg

Turkissa, Alanyassa vuonna 2011. Kuva: MV

 

1img_4016.jpg

Meidän edesmennyt rakas haukku<3. Kuva: MV

 

1p2050329.jpg

Krabi, Thaimaa vuonna 2018. Kuva: minä

 

1p3110838.jpg

Talvi 2017 Vantaalla. Kuva: minä

 

1p8130986.jpg

Sveitsissä Lausannessa kesällä 2017. Kuva: minä

 

1p1069973_2.jpg

Lapinlahti, Helsinki vuonna 2017. Kuva: minä

 

1p4130459.jpg

Blois, Ranska, vuonna 2017. Kuva: minä

 

aaa.jpg

Itämaisen tanssin näytöksessä vuonna 2008. P.S. Oon brune tässä :D! Kuva: Tanssitalo Juulia

 

1p1010499.jpg

Roihuvuoren kirsikkapuistossa keväällä 2018. Kuva: minä

 

Valokuvaus- ja valokuvaterapia-aiheiset postaukset:

Kyllä kelpaa

Valokuvausvinkkejä aloittelijoille ja koiralenkkejä

Valokuvaterapiaa vai Narkissos-syndrooma?

Valokuvaterapiaa: Teoriaa

Valokuvaterapiaa: Valokuvamallina olemisen sietämätön kiusallisuus

 

Mikä ylläolevista kuvista on sun lemppari? Tykkäätkö valokuvata tai olla kuvattavana? Onko sulla tiettyä erityisesti mieleen painunutta valokuvaa?

Bisous, Niina

 

Instagram | Facebook | unepetitelife@gmail.com         

Kommentit (8)
 1. Munkin lemppari on toi Vilhelmiinan mainitsema. Niin kaunis!

  1. Niina Maria V.
   8.6.2018, 07:42

   Kiitti ihana :)<3!

 2. Nää kaikki on ihania kuvia, ei pysty valitsemaan yhtä suosikkia! Lisää tällaisia postauksia! Kuvaaminen on ihanaa, mutat kuvattavana olo on kyllä vaikeaa :D.

  1. Jep samat sanat täälläkin, kuvattavana oleminen on vielä(kin) epämiellyttävää mut kai siihenkin tottuis, jos vaan joku haluais vapaaehtoisesti räpsiä kuvia minusta! Aina pitää erikseen pyytää, eikä aina kehtais pyytää 😀 Seuraavana ostoslistalla: kameranjalusta! 

   1. Niina Maria V.
    8.6.2018, 07:41

    Totta! Mut sen oon huomannut, että mm. kuvausympäristö (rauhallinen, ei paljon muita ihmisiä) ja riittävä aika (ei kiire) plus omannäköiset vaatteet ja habitus auttavat rentoutumaan. Ja kuvaajalla on paljon merkitystä, että kiinnostaako häntä oikeasti ottaa susta hyviä kuvia vai meneekö mekaaniseksi räpsimiseksi. Ja varmaan lasi skumppaa auttais myös rentoutumaan, pohdittiin tätä läpällä frendin kanssa, mutta vois kokeilla käytännössä ja raportoida että toimiiko, taikka antaa kuvien puhua puolestaan 😀 Jos satut olemaan HKI päin joskus, niin pidetään vaikka kuvaustreffit, musta on kiva kuvailla muita :)!

  2. Niina Maria V.
   8.6.2018, 07:37

   Onpa kiva kuulla! 🙂 Sain aika paljon kommentteja tätä postausta koskien muutakin kautta, ja aattelin, että voisin julkaista uuden vastaavan postauksen plus vähän perusteluita, miksi valitsin ko. kuvat 🙂

   Ja samoilla linjoilla kuvattavana olemisesta 😀 tarttis paljon lisää treeniä, että ois helpompi rentoutua ja olla luonteva kuvissa..

    

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *