Päivän vege: Afrikkalainen maapähkinävoi-bataattipata
Tätä ruokaa tein itseasiassa jo pari päivää sitten, mutta postauksen sain aikaiseksi vasta nyt. Perheessämme vallitsee nuhanenäisyys, joka kiertää henkilöltä toiselle ja nyt viimeksi se on iskenyt minuun. Koska mikään ruoka ei oikein maistu miltään, teki minun mieli laittaa jotakin vähän lämpimämpää ja värikkäämpää ruokaa. Edes jotain stimulanssia aisteille!
Jo pelkästään se, että pata sisältää maapähkinävoita sai minut kiinnostumaan, mutta myös bataatti kuuluu ehdottomasti lempparijuureksiini. Esimerkiksi joulupöydässä bataattikookoslaatikko syrjäytti tänä vuonna lanttulaatikon. Tämä maapähkinävoibataattipata (miten ikinä kirjoitetaankaan) on todella helppo tehdä. Paloitellaan vain kaikki ainekset ja lisätään ne pataan, jonka annetaan kiehua kunnes bataatit ovat kypsiä. Lopuksi lisätään pakastepinaatti ja henrneet.
Maapähkinäbataattipataan tarvitset:
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
1 rkl raastettua inkivääriä
1/2 chiliä
400 g tomaattimurskaa
2 rkl oliiviöljyä
1 dl maapähkinävoita
1 tlk korianteria
4,5 dl kasvisliemikuutiota tai vettä
1-2 bataattia
1 purkki kidneypapuja
200g pakasteherneitä
200g pakastepinaattia
suolaa ja pippuria.
Tämä resepti on yksinkertaisesti niitä reseptejä, joissa ei voi epäonnistua. Koska kaikki ainekset ovat hyviä, niin ruoastakin tulee auttamatta hyvää! Meitä nuhaneniä miellytti padassa erityisesti runsas valkosipuli-, chili- ja inkiväärimäärä, jota saatoimme jopa vähän lisätä hieman makua ja tulisuutta lisäämään. Pavut ja herneet taas antavat muuten pehmeään pataan mukavaa purutuntumaa, mutta en epäröisi myöskään lisätä ruokaan vielä jotain rapsakkaa, esimerkiksi vaikka niitä maapähkinöitä, nam!