Luonnollisuus ei aina ole kaunista

laura.jpg

Olen viivytellyt tätä aivan liian pitkään. Nimittäin kampaajalla käyntiä. Minusta kampaajalla käynti on välttämätön paha, koska oma luonnollinen värini on maantienharmaa ja se päässä näytän – juuri tältä! Viimeisestä kampaajakäynnistä on valehtelematta yli kuusi kuukautta ja sen kyllä huomaa. Hiusten latvat repsottavat joka suuntaan ja juurikasvu ulottuu kohta korviin saakka. Yksi syy kampaajakäynnin viivyttämiseen sen tyyriyden vuoksi (viimeksi koko lysti maksoi 250 euroa) on myös se, että en oikein keksi mitä tukalleni tekisin. Nyt en kuitenkaan voi viitytellä enempää – kun huomaa välttelevänsä peiliä sen takia, ettei huvita nähdä omaa tukkaansa, on nimittäin mielestäni aika mennä kampaajalle! Skarppausta mamma!

Kuulun niihin ihmisiin, jotka ovat enemmän tai vähemmän näyttäneet samalta koko ikänsä. Olen lukioajan teinikapinointeja lukuuntottamatta aina ollut vaalea, välillä hiukset ovat toki olleet pidemmät ja välillä lyhyemmät. Silti, minusta on vaikea löytää inspiraatiota siihen, millaiset hiukset minulle sopisivat. Ehkä joku teistä tietää? 

Olen värjännyt hiuksiani sitten ala-asteaikojen, mutta viime vuosina olen vähän säikähtänyt sitä, kuinka paljon eri kemikaaleja erilaisten kauneudenhoitotuotteiden ja ruoan mukana elimistöön kulkeutuu. Ja jos nyt ostan luomuruokaa, niin mitä järkeä on sitten liottaa päätään myrkyllisissä väriaineissa?Nyt kun vauvahaaveet taas jylläävät olen lukenut yhä enemmän luonnonmukaisista hiusväreistä ja hiustenhoitotuotteista. Esimerkiksi Tanskassa kun raskaana olevia naisia suositellaan olemaan värjäämättä hiuksiaan raskauden aikana. Itseasiassahan monessa paikassa suositellaan myös välttämään kaikkea kosmetiikkaa, hajuvesia ja deodoranttia, mutta ainakin oma päivittäinen hyvinvointini vaatii tietyn maskeerauksen. Viime raskaudessa ratkaisin värjäysasian niin, että otin pari kertaa folioraitoja, jolloin itse väriaine ei koskaan päässyt kosketuksiin päänahkani kanssa. 

Täällä Tukholmassa on muutama ihan ekoiluun erikoistunut kampaamokin, johon olen suunnitellut varaavani ajan. Silti minua harmittaa se, että ilmeisesti näillä luonnollisilla väriaineilla ei hiuksia kuitenkaan voi vaalentaa. Enkä kuitenkaan näe itseäni puna- tai ruskeahiuksisena… Onko kellään kokemusta ekokampaamoista? Olisi kiva kuulla, ja varsinkin nähdä ”ennen ja jälkeen” -kuvia!

 

Muoti Hiukset Vastuullisuus Päivän tyyli

Päivän vege: Afrikkalainen maapähkinävoi-bataattipata

cooking_7.jpg

Tätä ruokaa tein itseasiassa jo pari päivää sitten, mutta postauksen sain aikaiseksi vasta nyt. Perheessämme vallitsee nuhanenäisyys, joka kiertää henkilöltä toiselle ja nyt viimeksi se on iskenyt minuun. Koska mikään ruoka ei oikein maistu miltään, teki minun mieli laittaa jotakin vähän lämpimämpää ja värikkäämpää ruokaa. Edes jotain stimulanssia aisteille!

Jo pelkästään se, että pata sisältää maapähkinävoita sai minut kiinnostumaan, mutta myös bataatti kuuluu ehdottomasti lempparijuureksiini. Esimerkiksi joulupöydässä bataattikookoslaatikko syrjäytti tänä vuonna lanttulaatikon. Tämä maapähkinävoibataattipata (miten ikinä kirjoitetaankaan) on todella helppo tehdä. Paloitellaan vain kaikki ainekset ja lisätään ne pataan, jonka annetaan kiehua kunnes bataatit ovat kypsiä. Lopuksi lisätään pakastepinaatti ja henrneet.

Maapähkinäbataattipataan tarvitset:

1 sipuli

3 valkosipulinkynttä

1 rkl raastettua inkivääriä

1/2 chiliä

400 g tomaattimurskaa

2 rkl oliiviöljyä

1 dl maapähkinävoita

1 tlk korianteria

4,5 dl kasvisliemikuutiota tai vettä

1-2 bataattia

1 purkki kidneypapuja

200g pakasteherneitä

200g pakastepinaattia

suolaa ja pippuria.

Tämä resepti on yksinkertaisesti niitä reseptejä, joissa ei voi epäonnistua. Koska kaikki ainekset ovat hyviä, niin ruoastakin tulee auttamatta hyvää! Meitä nuhaneniä miellytti padassa erityisesti runsas valkosipuli-, chili- ja inkiväärimäärä, jota saatoimme jopa vähän lisätä hieman makua ja tulisuutta lisäämään. Pavut ja herneet taas antavat muuten pehmeään pataan mukavaa purutuntumaa, mutta en epäröisi myöskään lisätä ruokaan vielä jotain rapsakkaa, esimerkiksi vaikka niitä maapähkinöitä, nam!

Puheenaiheet Ruoka ja juoma Vastuullisuus