Raw cheesecake
Kun nyt reseptejä ollaan alettu jakelemaan, niin tässäpä teille maailman makein hyvänolon kakku. Raakakakku, joka maistuu ja näyttää ihan juustokakulta! Itse en ole raakakokkailuun ihan niin pahasti vielä vinksahtanut, mutta tykkään kokeilla kaikkea uutta. Henkilö, jolta sain reseptin mainosti kakkua niin aamupalaksi, välipalaksi, treeniruoaksi kuin jälkiruoaksikin sen sisältämien terveellisten rasvojen ja antioksidanttien vuoksi. Ja tottahan se on, ei tästä reseptistä löydy oikeen mitään, mikä ei olisi terveellistä. Parasta tässä kakussa on kuitenkin se, että se maistuu todella hyvältä ja siitä tulee täyteen helposti. Kakkua tarvitsee varata aika pieni pala jokaiselle syöjälle, ja se tyydyttää sekä pikkunälän että makeanhimon. Jos et ole vielä testannut raakaruokia, niin tästä on hyvä aloittaa.
Se resepti: Kakku koostuu kolmesta kerroksesta – pähkinäisestä pohjasta, mansikkaisesta ja kermaisesta keskikerroksesta (huom. ei sisällä kermaa!) ja sorbetmaisesta päällyskerroksesta, joka viimeistelee raikkaan kokonaisuuden. Kaikki kerrokset tehdään erikseen, ja jokaisen kerroksen jälkeen kakku laitetaan pakkaseen kovettumaan. Kannattaa siis tehdä kakku parin päivän aikana, jottei tule kiire.
Tarvitset;
Kerros 1
200g manteleita
10 taatelia (laita veteen kuivatut taatelit)
1/4 dl vettä
Sekoita kaikki ainekset tehosekoittimella, monitoimikoneella tms. pahkinärouheeksi, jonka painelet kakkuvuokaan, jossa on irroitettavat reunat.
Kerros 2
6 dl cashewpähkinöitä
1dl agavesiirappia
1 banaani
200g mansikoita
3 limen mehua
1 tl vaniljapulveria
1/2 dl kookosöljyä
Sekoita pähkinät kermaiseksi mössöksi, ja lisää sen jälkeen kaikki muut ainekset ja sekoita kuohkeaksi kermaiseksi seokseksi. Kaada seos vuokaan pähkinäpohjan päälle ja laita vuoka pakastimeen vähintään puoleksi tunniksi ennen seuraavan kerroksen tekemistä.
Kerros 3
200g mansikoita
1 limen mehu
1/2 dl agavesiirappia
2 rkl chiasiemeniä
Sekoita mansikat limen mehun ja agavesiirapin kanssa. Lisää sitten chiasiemenet ja anna seoksen seistä hetki. Kaada sitten seos edellisen kerroksen päälle vuokaan ja aseta kakku taas pakkaseen vähintään 5-6 tuntia. Ota valmis kakku ulos pakkasesta n. 1 ennen tarjoilua.
Jos kakkua jää, kannattaa sitä säilyttää pakkasessa. Toivottavasti maistuu!