Koti valmistuu hiljalleen

 

Ulkopuolen työt on aikalailla valmiita ja olemme päässeet sisätöihin. Olen innoissani 

DSC_00881.JPG

Dekotalon talopaketin kanssa ei ole ollut suurempia ongelmia

Voimme suositella Dekotaloa talon pystyttämiseen, joka onnistui heiltä nopeasti ja tarkasti, muutamia heille kuuluvia viimeistelytöitä lukuunottamatta.Yksi näkyvimmistä on, kun he asensivat sivuterassin katoksen kattopellin ulkolaudoituksen päälle, jolloin vesi pääsee suoraan katoksen ja seinän väliin ja näin ollen vesi valuu terassille. Odotamme heiltä korjausta asiaan ja toivottavasti korjaavat vian. 

Riittääkö budjetti?

Ei. Teimme aluksi budjetin talon kustannuksista ja joiltakin osin budjetti on pysynyt ja jäänyt alle, mutta yllätyksiä on myös tullut. Maanrakennustyöt veivät ison loven budjetista ja ovat tällä hetkellä jo ylittäneet maanrakentajan kanssa aluksi sopimamme 32 000euroa 18 000eurollaVielä on vesi ja viemäriputkien läpivienti tekemättä, joista olisi tulossa vielä 10-15tonnia. Onko kaikki meidän omaa tyhmyyttä, että emme ole kyseenalaistaneet heidän tekemisiä, vai onko tosiaan meidän tontti niin haastava? Toki he ovat joutuneet viemään huonoa maata pois monella tonnilla ja alkuperäiseen hintaan ei myöskään oltu laskettu autotallin täyttöä, joista pamahti myös suuri summa. Kuitenkin tontti on tasainen ja vain takapihalla on rinnettä, että ihmetellään miten maanrakennustöihin voi tosiaan mennä 65tuhatta euroa, kun tontti on vain 970neliötä.

Milloin muutto?

Tavoitteena on muuttaa joulukuun loppuun mennessä. Olemme pysyneet hyvin aikataulussa ja tällä hetkellä on kittaus ja maalaustyöt menossa, jonka jälkeen jäljellä laattojen, lattioiden, kalusteiden ja ovien asennus. Teemme itse kaikki sisustustyöt töiden ohella ja toivotaan että kaikki menee hyvin ja päästäisiin muuttamaan vielä tämän vuoden puolella. 🙂

Talo tällä hetkellä

KEITTIÖ

IMG-20181005-WA00011.jpg

Keittiö saapuu kahden viikon kuluttua ja odotan sitä erittäin paljon !

Mietimme aikaisemmin, että laittaisimme keittiön pöytätasoiksi betonin. En silloin ollut perehtynyt tarpeeksi asiaan ja hylkäsimme ajatuksen kun Suomessa ei ollut enää Counterformin betonimuottien jälleenmyyjää. Toki amerikasta niitä on mahdollista tilata, mutta rahdin kanssa hinta olisi ollut suolainen. Ajattelimme hetken laminaattitasoa keittiöön, mutta onneksi löysimme Noblessa- keittiön mallistosta kvartsikivitason. Kuvassa tuo oikeanpuoleinen on meille tuleva kvartsitaso ja nimeltään Tulikiven Nymbus-712.

2018_10_27 koti valmistuu hiljalleen keittiö.jpgKeittiön kvartsikivinen pöytätaso mätsää täydellisesti meille tulevaan vinyylilankkulattiaan.

Lue lisää vinyylilankusta täältä  https://www.lily.fi/blogit/unelmaa-rakentamassa/lattioita-ja-laattavalintoja

KYLPYHUONE

2018-10-27-17-00-57.jpg

Kylpyhuone juuri vesieristettynä. Laatoitus enää puuttuu. Tykkään tuosta hyllyköstä, jonka mies rakensi hanojen väliin shampoille.

2018-10-27-17-06-44.jpg

Kuvassa lattiaan tulevat laatat.

Ostettiin jo vuoden alussa kylpyhuoneen laatat. Saimme ne hyvällä tarjouksella, enkä tule muuttamaan mieltäni koskaan siitä, että nuo ovat ihanat! Ne sopii todella hyvin tulevaan seinälaattaan, jotka yhdessä ovat rauhoittavat. Tuo lattia yksinäänkin tuo hyvälle mielelle. Mieheni teki diilin ystävämme kanssa, ja hän suostui laatoittaa meidän kylppärin, jota vastaan mies käy auttamassa häntä hänen rakennusprojektissa. Laattahan on siis 22×38 kokoista, eikä oikeastaan pitäisi sopia normaalin kaivon kanssa, mutta uskon että laatoittaja hoitaa homman 🙂 

SAUNA

2018-10-27-17-20-55.jpg

Kuvahaun tulos haulle sunsauna

Sauna on paneloitu tällä hetkellä. Alempi kuva on päämäärä. Kuva SunSaunan sivuilta.

OLOHUONE

Olohuoneesta laitan paremman kuvan tähän myöhemmin.

2018_10_27 koti valmistuu hiljalleen1.jpg

Olohuoneessa olevalle takalle oli piirustuksiin jätetty liian vähän seinätilaa, joka olisi tuottanut aika paljon käytännön ongelmia. Meille tuli Uunisepiltä Arctican kulmamalli takka harkkohormilla. Takan eteen tulee 40cm lasi ja se olisi täyttänyt puolet oviaukosta. Mieheni näki onneksi vaivaa ja suostui siirtämään oven paikkaa.

2018-10-27-17-14-42.jpg

Löysin aivan ihanan suomalaisen MARIPA Oy:n pehmeän villalankamaton yli puoleen hintaan uuteen kotiin ja piti päästä fiilistelemään ja makoilemaan sen päällä.

Alempana kuva meidän nykyisestä vain 45 neliöisestä kerrostalokaksiosta.

Joku saattaisi viihtyä kahdestaan tämän kokoisessa talossa, mutta itse kaipaan enemmän tilaa. Oli kyllä haastavaa saada näin nuorena asumislainaa, mutta onneksemme saimme. Odotan uuden talon valmistumista ihan älyttömästi. Kaipaan paikkaa, jossa viihdyn, tilaa jossa voin rauhoittua, tilaa, missä maalata tauluja tai soittaa pianoa, kaipaan säilytystilaa, omaa pihaa ja luontoa.

2018-10-25-10-04-57.jpg

Tavaraa ulos laittamalla sain ostettua haaveilemani lampaanvillatuolin, joka tulee uuteen kotiin olohuoneeseen. Tuoli on uniikki malli Vepsäläisen Comfort Timeout- tuolista. Tuoli on kauttaaltaan verhoiltu aidolla nahalla ja istuinosat ovat 100% lampaanvillaa.

Muista huoneista ei löytynyt kuvia, mutta lupaan että niistäkin saan laitettua jossain vaiheessa kuvaa. Remontin keskellä olevasta olohuoneesta laitan paremman kuvan myöhemmin kun löydän.

Tässä tällä kertaa kaikki tämän päivän osalta 🙂

Kommentit (2)
  1. Kiitos viestistä.️ Joo tosiaan meillä oli alkuun vaikeuksia löytää maanrakentajaa keskikesällä. Odottelimme pitkään rakennuslupaa ja olimme jo talopaketin aloittamispäivän sopineet Dekotalon kanssa. Kun saimme juhannuksen aikaan rakennusluvan, ei kiireiseen aikatauluun löydetty montaa kilpailijaa. Meillä on sen 32t päälle kaikki ylimenevä työ ollut tuntitöinä heiltä ja olemme saaneet tuntityölistan heiltä. Moni lasku on ihmetyttänyt ja vaikuttaisi että huijaavat määrissä, kun ollaan oltu päivittäin työmaalla ja nähty myös kuinka paljon tosiasiassa ovat olleet töissä.. Olemme kyseenalaistaneet tuntilistan tehtäviä (kuten yhtenä päivänä laittoivat 11h maanmuokkausta, kun ajelivat max. 3tuntia). En usko, että siihen voi  kuitenkaan vaikuttaa jos he eivät halua tukla vastaan, eikä meilläkään ole päteviä todisteita. Ollaan mietitty että vaihdetaan toiselle maanrakentajalle, mutta on siinäkin oma hommansa kesken kaiken vaihtaa, kun nykyinen on selvillä kaikista putkista mitä missäkin on ja työnkuva on selvä. Täytyy ottaa opiksi ja olla aikaisemmin liikkeellä jos seuraavaa taloa joskus rakennetaan.

  2. Vähän ihmetyttää tuo maanrakennuksen lasku. Minkälainen sopimus teillä on? Jos olette tehneet sopimuksen, jonka mukaan kaikki maanrakennustyöt (pl. autotallihomma) maksaa 32k€, niin ne maksaa sen verran. Jos yritetään laskuttaa enemmän, se on sopimusrikos. Tämä tosiaan riippuu sopimuksen sanamuodosta. Jos siellä esimerkiksi lukee, että annettu hinta on arvio ja laskutus tapahtuu toteutuneen mukaisesti, niin sitten teiltä saa laskuttaa vaikka kuinka paljon, koska annettu hintahan oli vain arvio.
    Itse en ole tilannut maanrakennushommia, mutta jonkin verran remontteja olen tilannut ja sitten tilaan viikoittain työkseni toisten työtä (joka siis ei liity mitenkään remontointiin tai rakennukseen). Sopimuskieli kuitenkin lienee joka alalla samaa ja sen kans saa olla aika tarkkana.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *