Kirsikkakirvat pois kotitekoisella torjunta-aineella

Kuvittele pieniä mustia ötököitä hedelmäpuun oksilla niin paljon, että iljettää! Minun ei tarvinnut kuvitella, koska huomasin sen olevan totta ainokaisessa kirsikkapuussani. Onneksi löysin keinon häätää kirsikkakirvat pois.

Tuholaisia iljettävyyteen asti

Huomasin kesäkuun alkupuolella meidän kirsikkapuussa olevan aika paljon jotain mustia pieniä ötököitä pitkin oksia. Hetken päästä niitä alkoi olla jo niin paljon, että minua alkoi huolettaa puun hyvinvointi. Ja pakko myöntää, alkoi minua myös iljettää se ötököiden määrä puussa. Väkisinkin tuli mieleen, että ei sellainen määrä tuholaisia voi tehdä hyvää kirsikoillekaan.

Kirvoja alkoi olla runsain mitoin

Nopealla tutkiskelulla, ja esimerkiksi [tämän jutun] perusteella, tulin siihen tulokseen, että kyseessä ovat kirsikkakirvat. Ne ovat itsessään harmittomia ja ovathan ne ruokaa esimerkiksi leppäkertuille, mutta eivät ilmeisesti tee hyvää puun lehdille ,eivätkä lopulta kirsikkasadolle tai kirsikoiden maullekaan.

Kirvoja oksan päässä

Häätökeinon valinta ja torjuntahommiin

[Tästä artikkelista] luin vinkkejä kirvojen häätöön, ja päätin kokeilla ohjetta nro 4. Lähinnä sen helppoudesta johtuen (ei tarvinnut alkaa keittelemään mitään rohtoja), ja koska tarvittavat aineet löytyivät sillä hetkellä valmiiksi kotoamme.

Ensin annoin puulle suihkun puutarhaletkulla. Pistoolista kovin vesisuihkun asetus mitä lähtee ja sitten vain tarkkuusammuntaa! Ja sillä kyllä kirvat irtosivat puusta. Todisteet näkyivät puun takana olevassa valkoisessa aidassa. Vaaleassa taustassa erottuivat selkeästi irti lentäneet mustat ötökät. Kirvoja  oli varmasti satoja, ellei tuhatkunta! Yäk!

Sen jälkeen valmistin tuota artikkelin litkua ja suihkuttelin sitä suihkepullosta puun oksille ja lehdille. Vähän kyllä mietin, että onko kirsikoista enää syötäväksi kun ne on valellut ensin tiskiaineella. Mutta tokihan hedelmät voi huuhdella ennen niiden syöntiä.

Lopputulema

Seuraavana päivänä osa kirvoista oli palannut puun oksille ja lehdille. Ei tosin siinä määrin kuin niitä oli aiemmin ollut. Toistin tuon torjunta-aineella suihkuttelun noin viikon ajan, melkein joka päivä. Sen jälkeen ei ole kirvoja enää puussa näkynyt.

Siisti oksan pää
Ei enää kirvoja!

Pitää vielä seurata tilannetta, kuinka pysyvä se on. Mutta tuntui olevan tehokas kirvojen häätökeino tuo Amerikkalainen torjuntaöljy.

Oletko sinä onnistunut häätämään kirsikkakirvat onnistuneesti hedelmäpuistasi tai muita tuholaisia puutarhasta? Mitä keinoja olet käyttänyt?

Kirsikat kypsyy
koti piha-ja-puutarha
Kommentit (2)
  1. @pionipuutarha
    9.7.2022, 18:54

    Kiitos jutusta.

    1. Eipä mitään, toivottavasti jakamastani kirvojen hävitystavasta on hyötyä muillekin 🙂 onko sinullakin ollut kirsikkapuissa tuholaisia?

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *