Arjen onni

Tiedät varmaan sanonnan ”ei kahta ilman kolmatta”, mikä tuntuu usein pätevän varsinkin, kun kyseessä on negatiivinen asia tai tapahtuma. Ikävät asiat tuppaavat sattumaan aina ryppäissä, yhteen tai kahteen kuukauteen kasaantuu kaikki ikävät asiat ja velvollisuudet; kun pyykinpesukone hajoaa, hajoaa myös autosta kytkin tai imuri päättää sanoa itsensä irti, tai vähintään osennustauti päättää saapua perheeseen juuri silloin. Mutta sitä elämä ja arki on, iloja ja suruja, onnea ja haasteita, välillä tasaisempaa ja toisinaan mutkittelevampaa. Arjesta ei kuitenkaan koskaan lopu ne arjen ihanat asiat, haastavina aikoina niitä täytyy hetken etsiä ja kaiveilla, ja parempana päivänä tuntuu että hukkuu siihen onnenhuumaan, mitä arki antaa. Se on se mikä tekee arjesta elämänmakuista eikä tylsää, ja se jos mikä on positiivista.

Pienestä pitäen yksi tärkeimmistä selviytymiskeinoistani haastavina hetkinä on ollut haaveilu. Unelmat iloisista ja ihanista asioista helpottavat kummasti kurjaa oloa, kannattelevat vaikeiden elämäntilanteiden yli. Unelmien ja haaveiden ei tarvitse olla aina mitään jättisuuria lottovoitosta Karibianristeilyyn ja omakotitaloon, toki niitäkin tarvitaan, mutta toisinaan arkiset haaveet riittävät. Arkiset haaveet sopivan lämpöisestä päivästä lasten kanssa metsäretkellä ilman yhden yhtäkään konfliktia, ihanasta illallisesta kahdestaan miehen kanssa lasten mentyä nukkumaan, tai vaikka super sujuvasta juoksulenkistä itsekseen metsän rauhassa lämpöisen saunan odotellessa kotona lenkkeilijää rentoutumaan. Ja mikä parasta, usein käykin niin ihanasti, että osa näistä haaveista tulee todellisuudeksi, ne pienet arkiset haaveet, ja jopa ne suuremmatkin unelmat.

Ihanaakin ihanamman ja rentouttavan kesän ja loman jälkeen edessä on haasteita tuova elokuu. Ilmassa leijuu epätietoisuutta ja jännitystä, niin hyvässä kuin pahassakin, ja ne saavat aikaan vatsanpohjassa möyrivää ahdistusta. Syksy tuo mukanaan meidän perheelle uusia alkuja, esikoinen aloittaa koulutaipaleensa, mikä on jännittävin asia aikoihin! Me vanhemmat joudumme, tai oikeastaan saamme, pallotella tärkeimpinä pitämiämme arvoja suhteessa toisiinsa, ja tehdä haastavia päätöksiä työelämään liittyen. Kaksi elämämme poikkeuksellisen kurjaa tekijää, joita ilman voisimme hyvinkin elää, nostattelevat taas tässä kuussa päitään, ja joudutaan katsomaan mihin suuntaan nämä asiat elämäämme vievätkään.

Päätän siis sysätä ahdistusta ja jännitystä sivummalle, sille ei ole tilaa tässä ihanassa ajessa, ja näiden ikävien tai odotuttavien asioiden kanssa ei voi muuta edes tehdä kuin odotella. Miksi siis tuhlata aikaa ja energiaa turhaan negatiivisuuteen. Aion keskittyä arjen pienimpiinkin positiivisiin asioihin, isompiin unelmiin ja pienempiin haaveisiin, teen niistä askel kerralla enemmän ja enemmän todellisuutta meidän arjessamme. Haastavat asiat kohdataan ja hoidetaan sitten kun niiden aika on, ja voi miten helpommalta se sitten tuntuukaan, kun siinä vaiheessa arjessa on mukana myös niin paljon enemmän voimaannuttavia ja ihania asioita.

Iloista ja onnellista, toivottavasti edes hieman viileämpää, viikonloppua juuri sinulle!

perhe vanhemmuus mieli hyva-olo
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *