Hyvä paha imetys

Mun vauva täytti tänään vuoden. Meille tämä merkitsi mm. sitä että lopetin imetyksen 2 viikkoa sitten joutuessani itse sellaiselle antibioottikuurille jonka kanssa ei saa imettää. Tämä tekikin imetyksen lopettamisen melko helpoksi. Kävi se toki muutenkin tosi kivuttomasti sillä olen tässä nyt pari kuukautta jo vähentänyt imettämiskertojen määrää ihan tietoisesti. Siitä asti kun Pirpanalle sai alkaa antaa hapanmaitotuotteita 10kk iässä, olen pyrkinyt siihen että pikkuiljaa vähennä imetyskertoja samalla. 

 

On muuten jännä huomata tän vuoden aikana kuinka paljon imetys herättää tunteita ihmisissä. Siis täysin ääripäästä toiseen! Yksi on sitä mieltä että ei ole mitään parempaa kuin imetys ja toinen ääripäästä taas on sitä mieltä että imetys on kuvottavaa ja sairasta. Tää on asia jota mä en ymmärrä. Joo, olen itse sitä mieltä että rintamaito on omanlaisensa super food ja se on varmasti parasta mahdollista ravintoa pienelle vauvalle mutta eikö tärkeintä kuitenkin ole että ihan sama ruokitko rinnasta  vai pullosta, korvikkeella vai omalla maidolla vauvasi kunhan ruokit! Ei se imetys tee kenestäkään sen parempaa tai huonompaa äitiä kuin korviketta antavakaan. Itse olen antanut tyttärelleni vain ja ainoastaan rintamaitoa koska maitoa tuli hyvin, niin paljon että sitä oli useampi litra pakastimessa siltä varalta kun käyn menoillani niin isä voi syöttää mun maidolla eikä tarvitse korviketta antaa. Ja se syy miksi tein ennemmin näin kuin olisin antanut korviketta on se että ei ollut tarvetta antaa korviketta. En siis ole todellakaan mikään korvikevastainen, ihan hyvin mä olisin sitä voinut lapselleni antaa mutta itse valitsin imetyksen ja halusin pysyä siinä. 

 

Toivoisinkin että imetystä ei pidettäisi ainoana oikeana tapana ruokkia lapsi ja toisaalta taas toivon sitäkin että jokaista imettäjää ei pidettäis ylpeänä jeesustelijana kuka kuvittelee olevansa parempi äiti vain koska imettää. Imetyksessä on ihan yhtä paljon kyse vauvan ruokinnasta kuin siinä korvikkeen antamisessakin. Minkä takia näiden asioiden täytyy sitten kilpailla keskenään?

puheenaiheet syvallista lapset vanhemmuus
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *