Vuoden ensimmäiset

IMG_4566-001.JPG1.jpg

 

Kuten osa Instagramia seuranneista jo saattoi arvata, tein eilen ensimmäistä kertaa ikinä piparitaikinaa ihan itse! Meillä Mies yleensä hoitaa tämän perinteen joka joulu taikinasta (ja sen syömisestä) paistoon asti, mutta tänä vuonna ajattelin yllättää hänet valmistamalla näitä herkkuja hänen äidiltään saamallani ikivanhalla ohjeella.

Ainekset:

500 g voita
4 dl sokeria
2 dl siirappia
2 tl kanelia
2 tl kanelia
1 tl neilikkaa
1 rkl pomeranssin kuorta
1 tl inkivääriä
3 tl soodaa
3 munaa
1 kg vehnäjauhoja

Kiehauta sokeri, siirappi, voi ja mausteet.
Poista liedeltä heti ja lisää sooda.
Vatkaa hiljalleen, kunnes seos jäähtyy.
Lisää vatkatut munat ja viimeiseksi jauhot.
Anna jähmettyä seuraavaan päivään.

(Tällä ohjeella taikinasta tulee aika topakkaa, joten vaatii näppivoimia saada se irti astiasta ja kaulittua!)

Paista pipareita 175 °C 5-10 min, kunnes ovat kauniin ruskeita.

IMG_4558-003.JPG1.jpg

 

Näitä tulikin aikamoinen satsi tällä ohjeella, pitäisi riittää Tytön juhliin.. jos nuo kaksi herkkupeppua eivät pistele niitä poskeensa ennen sitä!

 

EDIT: Mies tuossa ihmetteli postauksen luettuaan, miksi sanoin taikinaa tiukaksi. No, kävi ilmi, että allekirjoittanut oli EHKÄ saattanut livauttaa lähes 2 kg jauhopussin verran ohjeessa olleen 1 kg verran sijasta jauhoja… kröhöm.

Suutari pysyköön lestissään, Mies saa jatkossakin tehdä meidän piparit.

Koti Ruoka ja juoma DIY