Etäopettajan laiska kaalikeitto

Etäopetusta on takana nyt viikko. Ruokailuun se ei ole juurikaan vaikuttanut, vaikka valvonnat ovatkin pudonneet pois. Safkan saaminen kasaan ja mahaan voi kompastua hitaaseen alkuvaiheeseen, sillä sapuskan syömisnopeus on meillä koulutusalan ihmisillä keskimäärin aika hyvä. Toinen ongelma on se, että muistaisi myös liikkua työpäivänsä aikana. Normipäivänä sinkoilee ympäriinsä ohjuksen lailla joka tapauksessa, joten seisten työskentely, jaloittelu ja venyttely on pakko muistaa.

Etäopen paras ruoka on keitto, erityisesti hidasta muhimista vaativa kaalikeitto.
Ennen aamun tunteja kippaan kattilaan pussillisen sipulisilppua, pussillisen keittovihanneksia ja huolettomasti pilkotun kaalin sekä lisään kaksi kasvisliemikuutiota, vettä ja mausteiden ensimmäisen satsin. Keitto muhii isossa kattilassa matalahkolla lämmöllä ensimmäiseen välkkään asti, jolloin se kiehautetaan nopeasti (jos ehditään). Tämän jälkeen mieto lämpö taas  hoitaa tehtävänsä. Sekaan lisätään vielä yrttejä ja lisää mausteita. Tarpeeksi mausteinen keitto saa nenän vuotamaan.

Sitten kun syödessä tulee anyway kiire, kannattaa muistaa sulkea sekä mikki että kamera. Keiton pikasyöminen ei ole kovin esteettistä. Tärkeintä onkin maku, ravinto ja lämmin tunne mausteiden äärellä. Jos joku muuten osaa kertoa maailman parhaan kaalipiirakan ohjeen, sen mielelläni haluaisin kuulla.

tyo-ja-raha ajattelin-tanaan tyo ruoka-ja-juoma