Menuja, kauppareissuja ja Välimerta
Tänään kävimme kaupassa hakemassa ainekset kolmeen erilaiseen ruokaan kahdesta eri keittokirjasta, joita aion valmistaa loppuviikosta. Meillä on nyt välimerellinen teema, koska viime kuussa keskityin enemmän suomalaisiin ruokiin. Ruokalistalla on kreikkalainen salaatti, kreikkalaiset lihapullat, valkopapu-kasviskeitto ja rouheinen saksanpähkinärisotto.
Kotiin tullessa nälkä kurni vatsanpohjassa ja verensokeri oli niin alhaalla, että valmistin meille kreikkalaisen salaatin edellisessa postauksessa mainitun kasviskeittokirjan ohjeen mukaan. Pakko myöntää, että olen jäänyt paljosta paitsi, kun en aikaisemmin valmistanut salaattikastiketta ohjeen mukaan, vaan omasta päästäni. Tästä salaatista tuli vain niin paljon parempaa. Oliiviöljyn, valkoviinietikan (käytin sitä muuten nyt ensimmäisen kerran eläessäni), sitruunamehun, sokerin ja tuoreiden yrttien yhdistelmään aion takuulla luottaa jatkossa fetasalaattia tehdessäni. Tuttu salaattikin osoittautui paremmaksi keittokirja kädessä, en olisi sitäkään tähän päivään mennessä tajunnut ilman tätä kokkausjuttua.