Resepti 16: Friteeratut banaanit

Kenties johtuu lähestyvästä joulusta tai juuri alkaneesta lomasta, mutta tänään Avocado halusi hemmotella itseään friteeratuilla banaaneilla. Ohje taikinaan löytyi Hellapoliisin keittokirjasta, mutta korvasin vehnäjauhot riisijauholla. Friteeraukseen käytin auringonkukkaöljyä. Tämä jälkiruoan tekeminen oli yhtä helppoa kuin lettujen paistaminen, mutta friteerausöljyn kuumeneminen tarpeeksi lämpimäksi vie jonkin aikaa. Sopii erinomaisesti aloittelijalle. 🙂

Tarjosin friteeratut banaanit Ingmanin Irish coffee -jäätelön ja siirapin kera.

dsc_2643.jpg

(Pientä kehitystä havaittavissa taidoissa, kun friteeraus ei enää yhtään jännitä, vaan tuntuu menevän melkein rutiinilla. 😉

 

Koti Ruoka ja juoma

Energiaa pimeään talveen

Edellisessä postauksessa mainitut lääkkeet ilmeisesti tehosivat, sillä olen toipunut hyvin pyörähaaverista. Jopa niin hyvin, että välillä ihmettelen itsekin olenko koskaan edes kaatunut, kun kaikka haavat ovat parantuneet. Meikillä saa pienen jälkipunoituksen piiloon. Ja kuulumisista sen verran vielä, että nyt löysi puolestaan flunssa tiensä tähän osoitteeseen…

Olen muuten epäonnistunut näissä blogiin liittyvissä kuukausitavoitteissa, oi voi.  Mutta ehkä vielä jonain päivänä postaan tänne yhden kokkauksen viikossa! Sunnuntaina terästäydyin ja tein wokkia tuoreista kasviksista. Aiemmin olen käyttänyt vain pakastettuja wokvihanneksia. Onhan se itsestään selvää amatöörillekin, että tuoreista raaka-aineista tulee niin paljon parempaa, mutta kun tuoreet kasvikset saavat ruoan näyttämäänkin niin paljon houkuttelevammalta.

dsc_2638.jpg

 

Ostin wokkia varten myös kokeilun vuoksi seesamiöljyä, josta tulee hauska paahteinen maku ja tuoksu ruokaan. Voin suositella kokeilemaan, sitä käytetään usein aasialaisessa keittiössä. 🙂

dsc_2639.jpg

Koti Ruoka ja juoma