Ei-niin-ihmeellinen -soppa…Resepti 6: Valkopapu-kasviskeitto
Tämän reseptin ansiosta
1. ostin ensimmäisen kerran varsiselleriä ja käytin sitä ruoanlaitossa
2. käytin papuja keitossa.
Sunnuntaisin iskee aina väsymys, kun on koko viikon ollut menossa ja puuhastellut kaikennäköistä. Totesin puolilta päivin voimavarojen riittävän vain suhteellisen simppeliin ruokaan ja päätin valmistaa kasviskeiton. Käytin keittoon purkkipapuja, koska Citymarketista ei löytynyt kuivattuja valkopapuja, joita reseptissä käytettiin. Lisäsin hieman liikaa vettä, sillä keitosta ei tullut niin paksua kuin kirjan kuvassa, ja lisäksi heitin joukkoon kaikenlaisia mausteita oman mielen mukaan, pääasiassa kuitenkin erilaisia kuivattuja yrttejä. Heitin sekaan myös pennepastaa, joka ei tosiaankaan kuulunut alkuperäiseen keittoon. Ihan syötävää tomaattista kasviskeittoa siitä loppujen lopuksi syntyi ja ainakin hyvin terveellistä sellaista. Peukkua ei mieheltä tästä ruoasta kuitenkaan tullut, kuten tuli tämän blogin ihan ensimmäisestä sitruunaisesta kasvissosekeitosta. Ruokakriitikkoni sanoja lainaten: ”Ei tää pahaa oo, mutta ei tää mitään ihmeellistäkään oo.”
Ainakin jaksoi lähteä syönnin jälkeen yhdessä neljän tunnin pyöräily- ja ulkoilulenkille. 🙂